Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аз ли съм глупак, или ВиК не си върши работата???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аз ли съм глупак, или ВиК не си върши работата???

Ето и моята история от днес.
    Прибирам се към 14:00 от училище, още в двора чувам че тече силна вода и в една от стайте на първия етаж "вали".. Влизам и гледам всичко мокро и от целия тавам тече .. Тичам горе и какво да видя - почти навскъде вода (ниво 5см.). Тичам отново на спирателния кран и спирам водата, качвам се горе и търся повредата.. а ето я и нея:

.. А тя е точно преди казанчето за водата (над тоалетната чиния).. Просто е гръмнала
    Попринцип ВиК от 2 месеца са услили налягането доста, външната чешма тече нон стоп, вътре всички кранове капят, а сега и това.. Преди тези 2 месеца те правиха ремонт на моята улица, какво ли направиха, и защо?

пП. И какво трябва да направя аз за да спре всичко това "насилие"?..

пП.2. А като дойде човек от ВиК да види какво е станало ми каза следното "Ми ти си намали водата от спирателния кран" А аз се запитах.. като намаля водата, как да намаля налягането

..извинете за снимките.. снимани са с телефон
    OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

До: Аз ли съм глупак, или ВиК не си върши работата???

Ти си си напълно наред, а тая простотия с налягането, последните месеци-година е поголовен проблем за цяла София. С очите си съм виждал 15 бара налягане в панелен блок. Тоест Бомба. Просто по-тънките тръби са по-евтини. И като ги свържеш с дебели, става спринцовка. В неделя вечер пък, не можеш да си измиеш ръцете от липса на налягане поради същата причина.

Коментар

Попринцип и тръбите до известна степен са виновни но.. защо ВиК просто се правят че нищо не знаят по въпроса с налягането? И тоя отворко (с извинение) дето го изпратиха на проверка да ми каже аз да намаля водата.. е ако и това е моя работа.. мамка му и оправия И то аз като намаля водата, налягането остава силно и ще направи авария на спирателния кран
      OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Спас Спасов Преглед на мнение
        Попринцип и тръбите до известна степен са виновни но.. защо ВиК просто се правят че нищо не знаят по въпроса с налягането? И тоя отворко (с извинение) дето го изпратиха на проверка да ми каже аз да намаля водата.. е ако и това е моя работа.. мамка му и оправия И то аз като намаля водата, налягането остава силно и ще направи авария на спирателния кран
        Не, няма да направи авария на спирателния кран.

А за другото - пий една студена вода. Единственото, което можеш да направиш, е да сложиш редуцир още на входа на къщата. Ама са скъпи.

Първоначално публикуван от Kamen13 Преглед на мнение
        Ти си си напълно наред, а тая простотия с налягането, последните месеци-година е поголовен проблем за цяла София. С очите си съм виждал 15 бара налягане в панелен блок. Тоест Бомба. Просто по-тънките тръби са по-евтини. И като ги свържеш с дебели, става спринцовка. В неделя вечер пък, не можеш да си измиеш ръцете от липса на налягане поради същата причина.
        Човека е в с.Рударци до колкото разбирам. Водопреносната мрежа там няма нищо общо със софийската, поне до колкот ми е известно.
        Последно редактирано от cveti; 18-11-09, 21:35.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg
          Човека е в с.Рударци до колкото разбирам. Водопреносната мрежа там няма нищо общо със софийската, поне до колкот ми е известно.
          Да така е! Знам че редуцила може би ще реши проблема но.. ме е яд не за наводнението а за това че ВиК не си върши работата. И защо сега водата избива навсякаде а през лятото немога да си измия ръцете защото някой си решил да си полива градината или да измие колата си? Не трябва ли ВиК да се съобрази и с това и по един или друг начин да регулира налягането?

Коментар

Когато затваряш крана, налягането след него пада защото увеличаваш местните загуби. Тоест крана може да служи за регулатор на налягане, но за сметка на дебита естествено. А максималното допустимо налягане в уличния водопровод е 6 atm. Незнам само как ще го премериш за да докажеш, че е по-високо. Ако си поръчаш замерване от ВиК-то, всичко ще излезе в норма - сигурен съм!

Коментар

Да така е! Знам че редуцила може би ще реши проблема но.. ме е яд не за наводнението а за това че ВиК не си върши работата. И защо сега водата избива навсякаде а през лятото немога да си измия ръцете защото някой си решил да си полива градината или да измие колата си? Не трябва ли ВиК да се съобрази и с това и по един или друг начин да регулира налягането?
              Много неща трябва, но живеем в България, конкретно - "Шопландия".

В Рударци ВиК-е под всякаква критика. В Драгичево - също. В Драгичево обаче поне има канализация, докато в голяма част от Рударци - йок.

А проблема с налягането лятото е решим с един хидрофор, или просто достатъчно голям като обем съд, инсталиран на тавана на къщата, + обратен клапан преди него.

Що не си копнеш едно сондажче, да си туриш една помпа, и да им теглиш една дългосвиреща? Знам че става въпрос за пари, но ако съм подложен на безводие всяко лято, бих се замислил за нещо такова.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Редуцирите са без пари на фона на пораженията без тях. По спомен от преди 2-3 години бяха 25-40лв.
                Защо ли в къщи нямам нито една гумена връзка? Като я правех инсталацията преди 14г. намаше голям избор, та минах на медни тръби.
                Сега има полипропилен (май) с алуминиева вложка.Даже еднократно издържат на замръзване.

Коментар

Първоначално публикуван от joe Преглед на мнение
                  Когато затваряш крана, налягането след него пада защото увеличаваш местните загуби. Тоест крана може да служи за регулатор на налягане, но за сметка на дебита естествено. А максималното допустимо налягане в уличния водопровод е 6 atm. Незнам само как ще го премериш за да докажеш, че е по-високо. Ако си поръчаш замерване от ВиК-то, всичко ще излезе в норма - сигурен съм!
                  Може и да съм луд, но не ми се вярва. ВиК ще го изкарат дори по малко от 6 atm.. А съм 100% сигурен че е най-малко 8-9 Е a докажи че си прав

Коментар

Щом сега са вдигнали налягането, нищо чудно през лятото все пак да има вода. Всъщност го правят за добро, а останалото е Физика. 15 бара във водопровода са някак си потискащи. И не, от крана нищо не може да се направи. Трябва си редуцир. Което е по-добре, отколкото да трябва И филтър, И хидрофор, И резервоар.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Много неща трябва, но живеем в България, конкретно - "Шопландия".

В Рударци ВиК-е под всякаква критика. В Драгичево - също. В Драгичево обаче поне има канализация, докато в голяма част от Рударци - йок.

А проблема с налягането лятото е решим с един хидрофор, или просто достатъчно голям като обем съд, инсталиран на тавана на къщата, + обратен клапан преди него.

Що не си копнеш едно сондажче, да си туриш една помпа, и да им теглиш една дългосвиреща? Знам че става въпрос за пари, но ако съм подложен на безводие всяко лято, бих се замислил за нещо такова.
                      За водата съм съгласен но не и за канализацията но.. това е друга тема! А иначе за пари не говорим, това не е проблема. Над нас има вила която я правиха преди 1 година, дойде сондичката и си свърши работата.. Е явно съм глупак наистина но.. ще го направя това, стига до пролетта да не са ми съборили къщата с това налягане.

Коментар

Първоначално публикуван от joe Преглед на мнение
                        Ще спадне, ако е отворена чешмата. Като я затвориш ще си е това, което е във водопровода.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Ще спадне, ако е отворена чешмата. Като я затвориш ще си е това, което е във водопровода.
                          От ремонта преди 2 месеца чешмата работи денонощно така до известна степен избягнах и други усложнения.

Коментар

От ремонта преди 2 месеца чешмата работи денонощно
                            Нищо не си избягнал. Я кажи, имате ли там водомери?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Нищо не си избягнал. Я кажи, имате ли там водомери?
                              Що питаш Ако си от ВиК имаме! Ако ли не ще ти кажа като се видиме някъде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X