Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рециклиране/ремонт на битова бутилка за пропан-бутан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Добре де, какво се прави все пак с тези бутилки при нужда от бракуване?
    След като не се приемат за метален отпадък (в което има известен смисъл) - какъв е начина?

Иначе версията, че пропан-бутанова бутилка ще оцелее в пожар не е много състоятелна.
    Ако пожара е в съседният двор сигурно е.
    Обаче не залагам пукнат грош за хепи енд ако е в центъра.
    То и няма как да има такъв след пожар ма за бутилката говорех
    Враг усраине

Коментар

• jordanov sv
      jordanov sv коментира
      Редактиране на коментар
      За скрап - трябва да са срязани.

• edoors
      edoors коментира
      Редактиране на коментар
      А като се срежат по дължина става чудесно барбекю с капак....

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Това съм го скиф на няколко места но от автомобилна бутилка.
      Като е - да е

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    А пък един ме убеждаваше, че битовите бутилки били изпитвани да оцелеят в условията на пожар в къщата и да не се взривят... А той имаше бензиностанция + пункт за пълнене на битови бутилки. На кой да вЕрвам не знам
    Може да го поздравиш от мен лично ,може и телефона ми ,да му пратиш....мога и да разскажа пълна 60 литрова бутилка сопотска .....какво прави с купето на тико....пред може би 100-на свидетели

И благодарение на това че като деца сме правили такива простотии,демек имам опит,може би спасих част от свидетелите

Тъпаците стоят и гледат от 30-40 метра ....в момента в който дойдох и им се развиках да се махат поне на 200 метра....

Може би 5 минути по късно,бутилката се взриви ,ние бяхме вече на около 200 метра а тя падна 50 метра след нас...взрива беше жесток....ударната вълна мина през нас....не ми се мисли на 50 метра как се усеща..от тикото остана само дъното (пода)

И най нстранното беше ,че дъното бе непокътнато ....нито следа от огън,дим,пожар или удар....все едно бе присадено ....това не мога да си го обясня

Двигателя беше разтопен все едно восък...беше се разтекъл.....намерихме го на части в радиус от 100-200 метра....вратите бяха се разпръснали на десетки метри....бутилката приличаше на лист крива ламарина
    Последно редактирано от Roninn; Днес, 07:29.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Тико? На газ?
      Това не беше ли нещо, дето ако ти стане вътре - нема излизане?
      То все едно да искам да си газифицирам мотора!
      Всъщност и на текиви "проекти" съм попадал та не знам защо ли се учудвам...

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      Поздрави и аз мога да приема,но явно четенето на български език не ти е силна страна. Колегата коментира битова бутилка и пожар в къща.

Има един газаджия на Цариградско шосе. Като идваш от Пловдив в посока центъра, хващаш отбивката за Горубляне. Точно преди бензиностанцията по едни стълби надолу. Сигурен съм, че ще ти смени клапана на бутилката. Те ти линк https://maps.app.goo.gl/Z8y9MgiqE92vURdg7

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Хах!
      Баш от там съм минавал сума пъти като съм ходил до Комет пеша ма никога не съм обръщал внимание, че имало крайпътен газ-ар
      Въпреки, че както казах не виждам причина това да не го свърша и аз.
      Имам условия, имам и инструменти за да го направя.
      Но ако се закъса нещо е добре да има план Б
      Мерси!

От стара газова бутилка става не лошо барбекю. ... или грозна кофа за смет.

Само за да участвам: Росен измъкна подобна бутилка която изпускаше през ръждата на дъното.

ПП Иглата не е приумица. Това е половината от регулатора на изходното налягане. Онова нещо което стои на маркуча и се слага отгоре е другата половина. Така след иглата налягането е вече ниско.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Хм - може и така да е.
      Но аз продължавам да не ги харесвам.
      Вчерашното изпускане на налягане беше доста аНтрактивно.
      Жалко, че не беше пред камера но в никакъв скучай не може да се нарече ниско.
      И хубаво, че бях с ръкавици, че иначе - offline

Възхищавам се на идеите на Анатоли!

Коментар

Да, за битова бутилка ми е казвано. Но то за безопасност не би ли трябвало автомобилните да са по дебели?
      Газифицирал съм 8 kW генератор с битова бутилка и понеже замръзва си я подгрявам с елнагревател. Та тук ме навика яко един колега.

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        За да не замръзва 2 бутилки в паралел през колектор.
        Това да подгряваш безконтролно (предполагам) бутилка и на мен не ми изглежда ОК.
        А каква разлика ще има ако хвърлиш в огъня бутилка за битова употреба и автомобилна също не ми е ясно.

Изобщо дайте да спрем да пишем в тая насока дето я даде Анатоли, че туку виж на някой му хрумнало да подгрее клапана с горелка за да се отвие по-лесно.
        Има ли значение дали ще гръмне или нема ?!?

• Паджеровод
        Паджеровод коментира
        Редактиране на коментар
        Не е безконтролно, пресостат включва нагревателя ако падне под два бара. Някъде имам диплома и за газов техник де🤓

Жалко че темата отива на приключване, но се абонирам. За всеки случай.
      Ако се стигне до експеримента на Анатоли- пържолите са от мен.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
      X