Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умна шпионка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Умна шпионка

Драснете мнение моля какво ако ползвате за "умен" звънец-шпионка на вратата.
    От вида дето се монтира директно на врата понеже там така или иначе си имам дупка за оптична шпионка.
    Към сега вместо нея ползвам е това, основно като звънец.
    Обаче е дъртанян, на АА батерии, резолюцията е VGA и е скъпо презареждането.
    Пък и вече ми се иска освен локално да праща нотификации и към мобилно устройство.

Колега скоро купи нещо подобно: Xiaomi Smart Doorbell 3 та го разгледах.
    Добре работи но няма собствен дисплей а аз искам да има задължително.
    А и не е точно предвидено да се сложи в кръглият отвор във вратата за шпионката.

В амазом намерих нещо дето се именува Ezvis.
    Имат електрически сайт и изглежда ОК, обещават съпорт а продават доста широка гама от камери.
    На първо четене в този 4К модел модел за загледах и мисля да е това, което търся.
    Пише локално и/или cloud, има PIR сензор и детекция на движение, има и звънец.
    С батерия за доста време е вътрешният дисплей но аз имам USB директно до вратата.
    Вероятно ще го оставя включено завинаги.

Правят и FHD модели с подобни функции на половин цена - нещо около 100 евро.

По-скоро към 4К модела съм се насочил но ако некой има преки и добри впечатления за друго подобно ще го разгледам.
    Тези по-горе ги виждам за 1 път а на рейтинга в Амазон не може да се разчита понеже няма много отзиви.

Ето директно снимка на вида система, която да замени сегашното нафтово

Цялата тази хуйня е за апартамент в който живее майка ми.
    Ако ми хареса може да взема вече домофон за къщата, където съм аз.
    Там съм на чисто аналогов звънец - не, че се е скъсал от звънене или не баца.
    Ама все пак 21 век, имтерминет, у-а: да не пропусна нещо
    Това например но пак - в момента не е на дневен ред.

Само идейка и офтопик.
    Враг усраине

Мои близки закупиха от Англия ей това: https://www.amazon.com/dp/B0DGQZ8JZK...&tag=maas&th=1

Освен че действа като домашен звънец, можеш да го използваш и като камера за видеонаблюдение и всичко се вижда в реално време на смартфона, не ти трябва отделен дисплей, можеш и ти да го гледаш от вас и където и да се намираш, също и записва случайно застанали пред вратата съмнителни лица и това без да са натиснали бутона за звънене, много са доволни, аз съм им го монтирал че живеят в къща и имат две входни врати, съответно са купили два броя от въпросните камери, свързани са посредством wi-fi direct през рутера.
    Последно редактирано от Еделвайс; 29-03-26, 20:34.

Коментар

Блогодаля но точно този вид не ми върши работа.

Той е същият като Xiaomi модела за който споменах.
      Работят само онлайн - няма ли нет няма и звънец а аз не искам това.
      Мрежови екстри да но само като екстри!

Но основното е, че някой като звънне искам да е ясно кой е пред вратата без нужда от телефон и интернет,
      Както казах това е за майка ми, не че тя няма такива нища но това не е подход за възрастен човек!

Иначе вида, който гледам си вършат работата и без интернет,
      Също записват при двежение, дори повечето имат PIR сензор.
      Това е датчик, който гарантира запис само при наличие на хора а не движение от вятър примерно.

Сегашната прави само снимка при позвъняване, бавна е и качеството на снимката е само информативно.
      За видео не говорим но всяко нещо с времето си,
      Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
        ...записва случайно застанали пред вратата съмнителни лица...
        Техниката се развива...
        Интересно е как различава съмнителните лица от другите?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Вероятно има предвед непознати.
          Твърдят, че със синтетика правели лицево разпознаване.
          И съответно може да не записва или алармира за познати лица.

Враг усраине

Коментар

ОФФ
            Каква е идеята на това чудо?
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Съединител - долен, ляв педал.
            Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Ами каквато е идеята на шпионката - да видиш кой ти звъни на вратата но по-удобено.
              Или да видиш кой те търси в твое отсъствие, което е по-технологичното.

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Не съм звънял на звънец от 10г. Аз нямам звънец.

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              К'ви сте текиви ора ве?!?
              И не си сам, да знаеш!

Един френд - новоселтик, вече трета година не го еВе да си тури звънец на портата.
              Задължително требе да му звънна "на мобифона" като съм пред тях за да ми отвори.
              Викам "добре ве, ако немам тАлАфон в мен камъни по керемидите ли да ти фъргам та да ме чуеш?!?"

Нема оправия, все се каня за РД да му купя ШИБ@Н ЗВЪНЕЦ и... забравям

P.S: Поне тетакова тури - това е у дома.
              Все ми викат, че некой ще го убие тока (на 220V e) но така и не се е случило

Последно редактирано от Esper; Днес, 08:21.

Поинтересувай се как стоят нещата от законовата страна. Ако нещото има възможности за видеонаблюдение, Добре е да информираш комшиите, чиито врати обхваща камерата. Всъщност, нужно е писменото им съгласие за монтирането на такава техника. В противен случай, майка ти може да има сериозни проблеми с някой отворко на етажа. Напоследък нещата доста се затегнаха в тая посока.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Наясно съм, че никога не е било напълно законно.
              Шпионката е там от 7-8 години, сега просто искам да я ъпгрейдна.
              Сигурно няма да има особена разлика в това как ще изглежда от външната страна.
              Но си прав, де - би могло да доведе до някакви правни последици на теория.
              Въпреки, че това се отнася за ВСЯКА камера снимаща публични места а те са безброй.
              Освен това не съм сигурен, че аз ще я оставя да снима при движение.
              Може да го прави само при позвъняване, както е и в момента.
              Даже много вероятно да си спестя този флъд от излишни събития.

• Тропчо
              Тропчо коментира
              Редактиране на коментар
              Камерите на публични места са друга бира. Включително и тези, които снимат общите собствености- входа на блока, асансьора, стълбището... Там се слага една лепенка "Обектът е под видеонаблюдение" и си готов. Проблемът е, когато поставиш под наблюдение частна собственост, каквато е входната врата на комшията. Кой, кога влиза, излиза си е негово "лично пространство" и е нужно съгласието му. Или разпореждане от съответния орган за употреба на СРС, евентуално.

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Разбрах какво казваш но пак - целта не е толкова да снимам етажната площадка с него.
              Това, че го може не значи, че трябва да го правя задължително.
              Тази джаджа е най-вече звънец, снима при позвъняване.
              Основното е като се звънне отвън вътре да се види добре кой е.

Има известен парадокс: хората често не разбират как се звъни през такова.
              Въпреки нарисуваната камбанка на бутончето и допълнителният надпис със стрелка "ЗВЪНЕЦ", който съм плеснал под него.
              Не рядко дори млади гора хлопат с нещо по вратата, дори съм се замислял да туря и баш хлопало.
              Това от опит!

https://www.temu.com/bg-en/smart-lif...919_l29kxk9uho
            Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Имаш наблюдения за модела или?
              Намирам го под други бранодве например тук и в европейският амазон но на цена х2.
              Тему и Алиекспрес - не, затворено е за мен

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              Не го знам. Мислех да слагам по едно време, но вече не ми е приоритет.
              Обаче там цената е двойна, а продуктът същият

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Доста различни марки вероятно едно също нещо виждах в нета с HD резолюция.
              Доколкото се ориентирам са излязли преди 3-4 години, поне от тогава са отзивиите.
              Ще опитам да намеря още няколко варианта с по-нова матрица и по-актуално желязо отдолу.
              И аз не бързам, също не ми е приоритет но все някога е хубаво да сменя този анахронизъм в момента.
              Само гори батерии залуду

Оказва се, че Xiaomi, което мой колега купи скоро продължава да е звънец и без интернет.
            Има си отделен, втори модул вътре, който звъни в самото помещение.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:X1.png Прегледи:0 Размер:406.9 КБ ID:7033296
            Натиснете снимката за да я уголемите  Име:X2.png Прегледи:0 Размер:345.4 КБ ID:7033297

Но пак не е каквото търся.
            Ако трябва да сложа до вратата и таблет става но пак не виждам сми.
            Най-малко ще излезе по-скъпо от готово такова - и без това е почти 100 евро!

Повечето обаче си нямат отделен зумер.
            Виждал съм подобен Ring и той също разчита само на мобилно устройство за аларма.
            Тоест: нема нет-нема и звънец.

Иначе продължавам да издирвам нещо по-съвременно от HD преди да купя.
            Не, че ще се снима кино и "продукцията" ще се гледа после на 4К телевизор
            Но някак шарени картинки ми прави и сегашната та ако е ъпгрейд поне да е по-значителен!
            Враг усраине

Коментар

• jkd
              jkd коментира
              Редактиране на коментар
              Няма ли нещо по жица към дисплей, аз така харесвам. Парите за wifi да са набити в качество на образа. Фирмите, които се занимават с охрана, сигурно имат интересни решения, но няма да са на първата страница на търсачката.

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              И аз така.
              Камера-дисплей по кабел, нататък свързаността е по-скоро пожелателна и в случая у уйфай е приемлив.
              Иначе наистина може да се провери в сектрон примерно, мерси за идеята.
              Не знам дали ще имам търпение да се ровя във всичко това там.
              Не е като да няма избор

jkd тази хрумка със сотаджиите се оказа в десятката - немарих каквото търсех.
            Чух се с тах,, налични са и тия дена ще скокна до тях за да си ги взема.
            Това за апартамента а това за къщата, цените им са като в амазон например а при тях имам и отстъпка от едно време.
            От тук има и реална гаранция.

Мерси за идеята - нЕмаше да ми хрумне за тех и аз не знам защо
            Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
            X