Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умна шпионка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Умна шпионка

Драснете мнение моля какво ако ползвате за "умен" звънец-шпионка на вратата.
    От вида дето се монтира директно на врата понеже там така или иначе си имам дупка за оптична шпионка.
    Към сега вместо нея ползвам е това, основно като звънец.
    Обаче е дъртанян, на АА батерии, резолюцията е VGA и е скъпо презареждането.
    Пък и вече ми се иска освен локално да праща нотификации и към мобилно устройство.

Колега скоро купи нещо подобно: Xiaomi Smart Doorbell 3 та го разгледах.
    Добре работи но няма собствен дисплей а аз искам да има задължително.
    А и не е точно предвидено да се сложи в кръглият отвор във вратата за шпионката.

В амазом намерих нещо дето се именува Ezvis.
    Имат електрически сайт и изглежда ОК, обещават съпорт а продават доста широка гама от камери.
    На първо четене в този 4К модел модел за загледах и мисля да е това, което търся.
    Пише локално и/или cloud, има PIR сензор и детекция на движение, има и звънец.
    С батерия за доста време е вътрешният дисплей но аз имам USB директно до вратата.
    Вероятно ще го оставя включено завинаги.

Правят и FHD модели с подобни функции на половин цена - нещо около 100 евро.

По-скоро към 4К модела съм се насочил но ако некой има преки и добри впечатления за друго подобно ще го разгледам.
    Тези по-горе ги виждам за 1 път а на рейтинга в Амазон не може да се разчита понеже няма много отзиви.

Ето директно снимка на вида система, която да замени сегашното нафтово

Цялата тази хуйня е за апартамент в който живее майка ми.
    Ако ми хареса може да взема вече домофон за къщата, където съм аз.
    Там съм на чисто аналогов звънец - не, че се е скъсал от звънене или не баца.
    Ама все пак 21 век, имтерминет, у-а: да не пропусна нещо
    Това например но пак - в момента не е на дневен ред.

Само идейка и офтопик.
    Враг усраине

Мои близки закупиха от Англия ей това: https://www.amazon.com/dp/B0DGQZ8JZK...&tag=maas&th=1

Освен че действа като домашен звънец, можеш да го използваш и като камера за видеонаблюдение и всичко се вижда в реално време на смартфона, не ти трябва отделен дисплей, можеш и ти да го гледаш от вас и където и да се намираш, също и записва случайно застанали пред вратата съмнителни лица и това без да са натиснали бутона за звънене, много са доволни, аз съм им го монтирал че живеят в къща и имат две входни врати, съответно са купили два броя от въпросните камери, свързани са посредством wi-fi direct през рутера.
    Последно редактирано от Еделвайс; Вчера, 20:34.

Коментар

Блогодаля но точно този вид не ми върши работа.

Той е същият като Xiaomi модела за който споменах.
      Работят само онлайн - няма ли нет няма и звънец а аз не искам това.
      Мрежови екстри да но само като екстри!

Но основното е, че някой като звънне искам да е ясно кой е пред вратата без нужда от телефон и интернет,
      Както казах това е за майка ми, не че тя няма такива нища но това не е подход за възрастен човек!

Иначе вида, който гледам си вършат работата и без интернет,
      Също записват при двежение, дори повечето имат PIR сензор.
      Това е датчик, който гарантира запис само при наличие на хора а не движение от вятър примерно.

Сегашната прави само снимка при позвъняване, бавна е и качеството на снимката е само информативно.
      За видео не говорим но всяко нещо с времето си,
      Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
        ...записва случайно застанали пред вратата съмнителни лица...
        Техниката се развива...
        Интересно е как различава съмнителните лица от другите?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Вероятно има предвед непознати.
          Твърдят, че със синтетика правели лицево разпознаване.
          И съответно може да не записва или алармира за познати лица.

Враг усраине

Коментар

ОФФ
            Каква е идеята на това чудо?
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Съединител - долен, ляв педал.
            Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Ами каквато е идеята на шпионката - да видиш кой ти звъни на вратата но по-удобено.
              Или да видиш кой те търси в твое отсъствие, което е по-технологичното.

Поинтересувай се как стоят нещата от законовата страна. Ако нещото има възможности за видеонаблюдение, Добре е да информираш комшиите, чиито врати обхваща камерата. Всъщност, нужно е писменото им съгласие за монтирането на такава техника. В противен случай, майка ти може да има сериозни проблеми с някой отворко на етажа. Напоследък нещата доста се затегнаха в тая посока.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Наясно съм, че никога не е било напълно законно.
              Шпионката е там от 7-8 години, сега просто искам да я ъпгрейдна.
              Сигурно няма да има особена разлика в това как ще изглежда от външната страна.
              Но си прав, де - би могло да доведе до някакви правни последици на теория.
              Въпреки, че това се отнася за ВСЯКА камера снимаща публични места а те са безброй.
              Освен това не съм сигурен, че аз ще я оставя да снима при движение.
              Може да го прави само при позвъняване, както е и в момента.
              Даже много вероятно да си спестя този флъд от излишни събития.

• Тропчо
              Тропчо коментира
              Редактиране на коментар
              Камерите на публични места са друга бира. Включително и тези, които снимат общите собствености- входа на блока, асансьора, стълбището... Там се слага една лепенка "Обектът е под видеонаблюдение" и си готов. Проблемът е, когато поставиш под наблюдение частна собственост, каквато е входната врата на комшията. Кой, кога влиза, излиза си е негово "лично пространство" и е нужно съгласието му. Или разпореждане от съответния орган за употреба на СРС, евентуално.

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Разбрах какво казваш но пак - целта не е толкова да снимам етажната площадка с него.
              Това, че го може не значи, че трябва да го правя задължително.
              Тази джаджа е най-вече звънец, снима при позвъняване.
              Основното е като се звънне отвън вътре да се види добре кой е.

Има известен парадокс: хората често не разбират как се звъни през такова.
              Въпреки нарисуваната камбанка на бутончето и допълнителният надпис със стрелка "ЗВЪНЕЦ", който съм плеснал под него.
              Не рядко дори млади гора хлопат с нещо по вратата, дори съм се замислял да туря и баш хлопало.
              Това от опит!

https://www.temu.com/bg-en/smart-lif...919_l29kxk9uho
            Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Имаш наблюдения за модела или?
              Намирам го под други бранодве например тук и в европейският амазон но на цена х2.
              Тему и Алиекспрес - не, затворено е за мен

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              Не го знам. Мислех да слагам по едно време, но вече не ми е приоритет.
              Обаче там цената е двойна, а продуктът същият

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Доста различни марки вероятно едно също нещо виждах в нета с HD резолюция.
              Доколкото се ориентирам са излязли преди 3-4 години, поне от тогава са отзивиите.
              Ще опитам да намеря още няколко варианта с по-нова матрица и по-актуално желязо отдолу.
              И аз не бързам, също не ми е приоритет но все някога е хубаво да сменя този анахронизъм в момента.
              Само гори батерии залуду

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
          X