Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кафе машина Крупс xp3208 не пуска вода.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Майсторите на Крупс у нас са горе-долу... един Колегата ако желае, да ми пише или звънне, ще му дам координатите. Стига да не сте разбъзикали много машинката.
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Тези соли са мислени точно за такава употреба. Чистят котлен камък.
      Да уточним за протокола само, той човекът ще хвърли машината, това е ясно. Солта за омекотителните инсталации, за които говориш е натриев хлорид, демек готварска сол. Лично съм зареждал две такива. Тя пречи да се образува накип, омекотява водата. Такава сол няма работа в кафеавтомат в който вече се е отложил варовика. Там се използва киселина, най често лимонена, каквито са всичките продавани продукти за целта. Е, и оцет може, но после мирише на туршия

Коментар

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        За неутрализация се учи още в началните класове,по химия,амааааа........соли или в краен случай Калгон.🤣
        Не мирише. Пробвано преди седмица.
        Последно редактирано от kameno karp; 29-09-25, 16:48.

Ии така да ви се похваля реших проблема на въпростната кафемашина! Самият проблем,излезе от самите маркучи на този бойлер има 2 малки след като ги извадих вътре в самите наркучи има някакви малки дюзички ли са ,не ги знам точно ,но след като ги извадих ,и ги почистих щателно,а и отделно продухах и самите маркучи водата си дойде сега има вода да те удави

Благодаря на всекки един който се отзова. Благодаря ви много

Коментар

Направи промивка на машината с лимонена киселина (която обикновено е различна от лимонтузу) за да изчисти местата в които не си могъл да почистиш добре механично.
        След това я промий хубаво с вода, и си готов.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• dabeda
          dabeda коментира
          Редактиране на коментар
          Ще го направя ,и това макар ,че извадих всяко едно маркучле и ги продухах щателно

Да, правилно посочва колегата по-горе. Именно лимонената киселина е реагента, с който се промива. Всички препарати за декалциране на кафемашини са на основата на лимонена киселина. Различават се по концентрация на активното вещество от тези за ютиите, които са с по-висока. Има брандирани и небрандирани, като първите са по-скъпи естествено. Има и някои марки машини, обаче, които си искат оригиналната течност, и познават, ако се опитваш да ги ментриш . При роботите има заложени интервали за тази процедура, машината съобщава кога да се декалцира, и следва да се изпълни процедурата с препарат, обикновено е около 15-ина минути програмата. Някои машини съобщават след това и за промивка от мазнини /индикатора е капка/, поставя се препарат /на алкална основа/, стартира се промивката, мият се резервоарите след това с вода, промива се с вода и готово. Зададените интервали за декалциране са съобразени относно твърдостта на водата, която информация се задава в машината.

ПП" Не сипвайте оцет, особено ако е истински, това не е трушия, ще се осмърди всичко и няма да свърши работа.
        Последно редактирано от sonda; 29-09-25, 18:11.
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Не знам какво има в солите за омекотители. Знам със сигурност, че водата за ползване няма допир до тях. Ползват се само за регенерация на смолата. Докато тече процеса водата се изхвърля в канала.
          За кафе машината, докато работеше с чешмяна вода ползвах брандиран препарат точно за целта. После бурканчето се загуби някъде и минах на соли от омекотителя. Вършеха работа. Сега съм през осмоза и не съм чистил от години.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

• sonda
            sonda коментира
            Редактиране на коментар
            Да, когато е мека / свръхмека водата, няма отлагания, така е.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X