Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кафе машина Крупс xp3208 не пуска вода.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кафе машина Крупс xp3208 не пуска вода.

Колеги,здравейте имам следната кафе машина,която до скоро си работеше перфектно..2-3 дена като я пусна да правя кафе ,не пуска изобщо вода.2 дена я мъча вече маркучите ги изчистих,бойлера също,които беше пълен до-горе с котлен камък.Давайте някоя насока какво да гледам вече ,че се изчерпах.

Нещо след бойлера се е задръстило с котлен камък. Не пия кафе и не ползвам такива машини, ама логиката ми е такава. Някоя дюза, тръба, маркуч....
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

• dabeda
      dabeda коментира
      Редактиране на коментар
      Гледахме почти всичко ,но явно пропускаме някое друго маркучле..

А сигурен ли си,че помпата освен да бръмчи и подава вода?
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Тия машини не се чистят а се промиват със соли. Има ги по магазините за кафе-автомати. Можеш да ползваш соли от омекотителна инсталация, за пералня или в краен случай Калгон.
      Солите се разтварят в контейнера за вода и се пуска машината първо на топла вода, после на кафе 3-5 пъти. По-съвременните имат автоматична процедура.
      Ако това не помогне, значи помпата ти е отишла. Сваляш я и на магазина. 20-40лв струва. От къде си?
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

• dabeda
        dabeda коментира
        Редактиране на коментар
        Здравей от Хасково съм

Всъщност запушването не става от раз,а постепенно. А кафе машина от котлен камък,най-лесно,бързо и евтино се почиства с оцет. Даже не с оцет,а с кисел продукт. Зареждаш продукта вместо вода,подгряваш,пускаш няколко "кафета",изчакваш изветно време,пак няколко "кафета",изплакваш хубаво с вода и това е. Може да ползваш Калгон,Малгон,Супергон или какъвто щеш Гон,ама това са пари на вятъра.

Коментар

• dabeda
        dabeda коментира
        Редактиране на коментар
        Точно лека полека започна да го прави това нещо..

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        ...до скоро си работеше перфектно..2-3 дена като я пусна да правя кафе ,не пуска изобщо вода...
        ==================
        Останах с впечатлението,че е станало от раз.

За котлен камък оцета е идеален, а и евтин.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• dabeda
        dabeda коментира
        Редактиране на коментар
        Бойлера беше напраскан с котлен камък ..

За това написах "в краен случай". Солите за омекотител, които са в пъти по-добри от кой да е Калгон, струват 1лв килото. За едно чистене отиват 20гр макс. Ако за теб това е разход..... виж колко излиза с оцет.

Това, че някой изобщо купува Калгон за мен е необяснимо. Женя си взима от омекотителя.

Ааааа, сетих се. Солите не са боядисани в 3 цвята
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Обяснението е реклама и невежество!😁 Рядко има нещо (при мен хич)дето да се пере на температура над 40°. Въпреки,че при нас водата е много варовита и не ползвам нито омекотители,нито втвърдители,в пералните котлен камък никога не съм имал.
        Миналата седмица си почиствах кафе машината,та знам колко струва киселия продукт. В бакалията до нас - 1.2 лв бутилката.
        Последно редактирано от kameno karp; 28-09-25, 09:48.

Коментар

Машината със сигурност има малко филтърче в самата глава, там има и малка дюза с отвор примерно 0,6мм... Предполагам и те са се задръстили... Най-добре всичко се разглобява, в специален разтвор за почистване и после се сглобява...
          VPetrov.photography

Коментар

• boreto2
            boreto2 коментира
            Редактиране на коментар
            Втори за дюзата. Личен опит . Според мен механичното чистене е най правилно и 100%. Борето

Точно заради тази дюза написах, че НЕ се чисти. Промива се. Но всеки е свободен сам да си почисти дюзите на колата. С бургия. Зер пак дюзи са.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Сега ако мен питаш се сменя, струва няколко лева... ;-)

Чистенето обаче не е механично... Сваля се (с ключе 7 обикновено) и се слага в една чаша с разтворен препарат за чистене на кафе машини, първо за котлен камък, после дригият Кафиза или нещо подобно беше... И се връща обратно... Може да се духне и с компресора...
            VPetrov.photography

Коментар

И да напиша нещо важно, стигне ли се до запушване, работата е зле... Машините трябва да се почистват и поддържат редовно и тогава няма никакъв проблем... Впрочем само да отбележа, топло и вода задължително създават прекрасни условия за развъждане на всякакви гадости... Които впрочем изпивате... Само седмица е необходима за да се развият бактериални култури в резервоара на типична домашна машина за еспресо... Само се пробвайте да си представите какво се развъжда в автоматите дето стоят с години по разни места...
              VPetrov.photography

Коментар

Така след огледа на 2ма майстори техните мнения са,че по-добре да се купи друга машина..Единия започва да ми говори за разни тройници,които били скъпи,и отказа категорично да се занимава ,а втория каза ,че помпата си работи без проблем..Каза ,че има 2 маркуча,които излизат от бойлера ,ако те са били запушени да съм си ги отпушел,или в крайна сметка да си търся друга машина ..

Коментар

Пропуснал си да сложиш майстори в кавички!

Коментар

• dabeda
                    dabeda коментира
                    Редактиране на коментар
                    Така е да но тук по нашият край са това "майсторите" други няма...

И аз съм за кавичките!

Пробвай, все пак, по моя начин. Първо топла вода, после кафе. Със соли.

Не написа от къде си.

ПП Да напиша как работи омекотител, за да си наясно.
                  Водата, която ползваш минава през съд пълен със специална йонообмена гранулирана смола. Смолата отнема нетриевите и клиеви минерали. Те се натрупват по нея подобно на котлен камък.
                  На определено количество преминала вода се прави регенерация на смолата. Пуска се през нея вода с разтворени в нея соли. Солите отнасят "котления камък" в канала и смолата е готова за ново ползване.
                  Това се случва и в кафе машината като пуснеш соли през нея. Тези соли са мислени точно за такава употреба. Чистят котлен камък.
                  Последно редактирано от drukman; 29-09-25, 14:17.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X