Както написах по горе,ползвам саблен бош кео,стават секви ножове за саблен трион и го ползвам за сичко което може да реже/фибран,стеропор,гипскартон и т.н./ ,не само за клони.И не се занимаваш с масльонки и пили,сменяш ножа и си ти.Е боша е скъпичък...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Електрически верижен трион за клони???
Свий
X
-
Я да събудим темата. Умря ми бензиновата резачка, китайска, подарена от възрастен комшия преди няколко години, не може да дърпа въжето вече да я пали. Та ми трябва нещо за село, да резна някой клон, да нарежа някои боклуци за печката - клони, дъски, стара дограма и подобни. Понеже ми писна да се разправям с бензини и масла, да ми смърди къщата на бензин и прочие. Та се чудя за малка акумулаторна резачка или саблен трион. И понеже имам парксайд батерия 5 ампера, евентуално ще е това. Та някой с опит с двете за предимства и недостатъци. Няма да режа дърва за огрев по 5 кубика, ако се наложи ще си взема една бензинова. Време за рязане не е толкова от значение, не съм на надник. Примерно между тези двете:
https://www.lidl.de/p/parkside-20-v-...euge/h10067531
https://www.lidl.de/p/parkside-20-v-...euge/h10067531Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Имам ги и двете. И двете работят добре на по-дебели клони. Със сабления трион съм рязал 30мм плътно, кръгло желязо на кофти място. На тънки клончета си трябва ножица. За повече от 5-10см дървета резачката е далеч по-добра. И за двете батерия 4Ач е препоръчителна. Резачката с 2 батерии е за по-сериозна работа, съответно доста по-тежка.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
Коментар
-
Сабления изкушава с по-широкото приложение, както си писал някое срязване на кофти място например. Ножица за клони имам и по-малките режа с нея. Моята батерия е 5 ампера, мисля достатъчна и за двете. За дъски, шперплати, дограма и прочие боклуци сабления има ли проблем със стабилността? То и с веригата има при тънки материали де.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Сабления трион / Райдър / го счупих точно на шперплати и плоскости от стари мебели . Чупи се оста която движи ножа. Сега ги режа със шлайфа с диск за дърво .Ако режеш тънко не трябва да допускаш да играе ножа . От тези вибрации чупи оста.На нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
-
В интерес на истината, няма супер универсално решение, за село ползвам и бензинова резачка, акумулаторна верижна резачка на 40V, акумулаторна малка верижна резачка на 20V, акумулаторна на 20V телескопична малка верижна резачка с разтягащ се прът за рязане на високи клони, лозарска акумулаторна резачка лека и лозарска Perfomance от по-мощните, бензинова духалка и акумулаторна на 40V, акумулаторен и бензинов храсторез и още куп, куп инструменти, като всеки инструмент си е удобен за определен случай в зависимост какво точно ще режеш и правиш.Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеТова ще ми е малко, търся нещо по-универсално да замести бензиновата резачка.
Коментар
-
Ехеее, ти ходиш с едно ремарке инструменти
. Стига ми че багажника е пълен с ръчни инструменти, които разнасям постоянно.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Линковете не ми се отварят, и аз имам и трите вида, но най-универсална е резачката, само вдигаш предпазителя за да виждаш веригата когато работиш. Говоря за 20волтовата, на 12в е по слаба и с по къса шина________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар