Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В трамвая, автобуса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: В трамвая, автобуса.

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    Отдавна ме вълнува такъв въпрос: кой на кого да отстъпва място в автобуса?

Отговорът изглежда прост. Мъжете - на жените. Младите - на старите.
    Но мъж на 70 години да отстъпва ли мястото си на жена на 18?
    А, ако на мен (75) ми отстъпи място 35 годишна красавица? Обидно, някак си!

Идеята ми е да се състави нагледна таблица, или графика и се окачи на видно място във всяко превозно средство.

А то - докато си стоя прав с две чанти и си мисля за проклетата таблица, 15-годишен младок си разглежда съсредоточено телефона и, като дойде време да слизам, великодушно ми отстъпва да седна...
    Таблици и диаграми не са нужни в превозните средства, тези жестове се получават по време на възпитанието в семейството.
    Има неписани правила не само за отстъпване на място.
    Аз съм на мнение, че по-млад трябва да остъпи на стар независимо от пола.Инвалидите, старите и хора с деца са с предимство в мойте очи и не правя разлика от пола.
    Нека не намесваме епохите в човешкото развитие (детство, юношество и т.н.) с пола.
    Преди време с автобус отсъпих мястото си на баба с детенце и какво стана, тя настани малкия и продължи да стои права. Казах му на малкия да стане и седнах пак.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
      Гледайте внимателно тези 50 секунди между. 36:30 - 37:20 минути
      това една от най-култовите реплики в българското кино, на малкия Димитър Митко Миташки...
      Никога няма да забравя тази сцена и тази реплика вече 27 години, и даже съм я използвал не веднъж.
      И ти голям да пораснеш!

Едно късно прозрение за московското метро. След задължителното меле при влизане, всеки седнал бързо вади книга и упорито "чете".Как да забележи,че някоя баба стои права. това не е желязно правило, а тенденция.

Коментар

Никой нищо на никого не е длъжен на този свят..илюзията свърши.И никой никъде на никого не отстъпва място-всеки си плаща и е равноправен ползУвател..А пък и да се бие ЧУЖДО дете-абсурд..
        Щото някой дет се пали бързо може да няма късмет и да счупи не ръката ,ами главата на нечие дете-може и да е вашето..
        И един виц по темата:
        Качва се в автобуса жена на средна възраст и естественно иска да седне,
        но всички седалки заети.Повъртяла се,поогледала се,но никой не й
        освобождава място.И се провикнала в автобуса:
        -Няма ли джентълмени в тоя автобус ?!?!
        Някой й отговаря:
        -Джентълмени има,..ама свободни места няма ...
        Последно редактирано от peterbg1; 01-09-09, 17:20.
        [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
        Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

според мен няма значение годините аз ако сам бил на работа 12 часа и сам бил прав понейе мойта работа е постоянно да стоя прав как да стана за някои баба или дядо каде по цял ден гледат каде да си слойат газа а в моя град пенсионерите по цял ден обикалят с автобусите щот има някви пенсионерски карти и са за без пари и като нямат какво да правят хоп на автобусчето мисля че е по удачно аз да сам седнали и да си почивам

Коментар

Като четеш по темите, виждаш ли някой да пише като теб?
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ами аз никога не сядам в обществения транспорт а и ми се случва рядко.В московското метро съм влизал и аз,сутрин около 7 часа,отне ми около 25 минути да се добера до перона,какво ти сядяне,то ако успееш във вагона да се натикаш си късметлия.
              [COLOR=navy][I]TLC 80[/I][/COLOR]

Коментар

A според мен темата леко се преекспонира. И това е в следствие на ученията, влеченията и тем подобни високопарни думи на Партията-майка.
                Че трябва да има уважение, трябва. И не само към по-възрастните, а към всеки. За преотстъпване на място в градския транспорт ще попитам:"А защо само там?". Възрастния човек е възрастен и на опашката в магазина, на тротоара, на всякъде. Там защо никой не преотсъпва място?
                Времената станаха по-сурови и по-забързани, даже бих казал и по-жестоки. Ако съм изкарал I смяна в Кремиковци, хич няма да ми е до ставане, та ако ще баба ти да е Орнела Мути. Ако съм се въртял цял ден на мекия офисен стол, хич пък няма да ми е и до сядане. Това е! Част от ежедневието.
                Не знам как може да се опише в таблица?
                LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                  Нека живеещите по света опишат как е при тях, ако имат впечатление.Доколкото си спомням в метрото в Ню Йорк нямаше такова нещо.

В Камбоджа се натъкнах на странен феномен. Превоза по пътищата там е най-бавният вариан да се придвижите между две точки поради простата причина ,че такива много не са останали след любезното посещение на Пол Пот и разбирасе спомоществувателството на USA .Често се ползват разпадащи се корабчета предвидени за 50-тина човека в ,които обикновенно се товарят по 200 вряскащи полуголи джуджета + прасета,патки,дини,тикви,бидони,греди,мотоциклети и всичко което може да се натовари с помоща на по-малко от 20 човека.До тук всичко е ок и пътуването си върви в рамките на малка местна психиатрична клиника за послушни луди.Всичко това се променя в мига във който на някоя спирка не решат да се качат група лами (будисти).Корабът за секунди се превръща в арена на виещи хора ,които всячески се стремят да сплескат съседа си в някоя греда,да го набодат на ръждива тръба или поне да го избутат във водата с цел да направят място на малките,гадни,12-20 годишни хомуси наречени лами(95% от тях да кажем че не харесват жени). Люшкащата се тълпа и премятащи се във въздуха тикви и свини достигат и до най-невинните пасажери като нас ,които нямат никакво намерение да правят място на самозабравилите се педераси в оранжеви рокли.Веднъж се случи да пътувам във почти празен кораб което не промени много нещата при появата на смирените и богоязливи будисти.Хората отново се разскачаха за да могат оранжевите да си изберат места.Един приблизително 15 годишен оранжев подритна човек на 60-тина готини ( преклонна възраст за Камбоджа) да се отмести , че заетото от него място беше явно с най-добро Feng Shui разположение.След настаняването на гостите всички които успеят да се докопат до тях се изреждат да им снасят отбрани деликатеси като гущери на клечка,варени буболечки и други таквизи хубавини.Наблюдавах един оранжев ,който се качи само с овчарска торбичка вероятна съдържаща вазелин,свинска мас или М10Д а слезе с 2 чанти чушки,торбичка чудесни жаби,4 крака от гъсеница,каса бира,8 дини,карбуратор,малък празен зелен бидон,3 риби,сапун и част от тоалетна чиния.При слизането стана малък скандал защото се оказа че му липсват 2 куфара и един гаечен ключ но след своевременната намеса на будните и религиозни граждани всичко си дойде на мястото и божият човек си замина по живо по здраво.Та тва за оная част на света.От 5 години живея в Гран Канария и не съм забелязал нашите гарги да са по-рошави от местните (да не казвам че тукашните са по-лоши).
                  За какви таблици става на въпрос и какъв комунизъм.Няма закон който да споменава нещо по темата.Въпрос на самозъзнание,възпитание и добро желание.Плащам си като всички останали и имам право на място като тях.Винаги съм правил място ако преценя ,че човека до мен има нужда да седне.Дали е на 300 години или на 30 ми е все тая.Не ми е все тая обаче кога господин Вин Дизел,Поразяващата ръка или не зная как точно да го нарека , ще попадне на когото трябва.
                  Всякакви коментари на тема правопис са излишни .Зная
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от droba; 14-11-09, 19:34.
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Ако ще се прави таблица,на първо място трябва да са бременните
                    SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                    0878299791

Коментар

Таблиците са излишни.Всичко е въпрос на самосъзнание.
                      Всички сме потребители с еднакви права.
                      Правилата за ползване на определени места за инвалиди и майки с деца,са описани в общите правила за ползване на обществените превозни средства.Във всяко превозно средство те са поставени на видно място.(поне за София е така)
                      Принуждаването насила,на когото и да било ,е незаконно и се нарича самоуправство(ако не бъркам).И според мен е неправилно.
                      ...и казах на тея момчета един от вас да стани да седни стария човек.
                      Ами ако не бяха хлапета,а някакви мутри и бабаити...Май тона би бил друг(а той е много важен).Защо ли?!

Ако аз съм на мястото на стар или болен(бил съм),и съм опрял до услугите на обществения транспорт,не бих разчитал на специално отношение.Ако някой се сети сам,ще съм благодарен,но да ми отстъпи място някой,без да има желание.....айде нЕма нужда.
                      Последно редактирано от cecoa1; 14-11-09, 19:00.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X