Отдавна ме вълнува такъв въпрос: кой на кого да отстъпва място в автобуса?
Отговорът изглежда прост. Мъжете - на жените. Младите - на старите.
Но мъж на 70 години да отстъпва ли мястото си на жена на 18?
А, ако на мен (75) ми отстъпи място 35 годишна красавица? Обидно, някак си!
Идеята ми е да се състави нагледна таблица, или графика и се окачи на видно място във всяко превозно средство.
А то - докато си стоя прав с две чанти и си мисля за проклетата таблица, 15-годишен младок си разглежда съсредоточено телефона и, като дойде време да слизам, великодушно ми отстъпва да седна...
Отговорът изглежда прост. Мъжете - на жените. Младите - на старите.
Но мъж на 70 години да отстъпва ли мястото си на жена на 18?
А, ако на мен (75) ми отстъпи място 35 годишна красавица? Обидно, някак си!
Идеята ми е да се състави нагледна таблица, или графика и се окачи на видно място във всяко превозно средство.
А то - докато си стоя прав с две чанти и си мисля за проклетата таблица, 15-годишен младок си разглежда съсредоточено телефона и, като дойде време да слизам, великодушно ми отстъпва да седна...
казах на дядото, дядо почакай мале, такъв бой им хварлих на тея хърлиовци на единия му чупих раката без да искам, но не съжалявам. После имаше разправий, но всичко мина ОК. Дядото седна и ми каза момче, много ти благодаря ( а дядо имаше една кисийка с Ябълки) ето ти една ябълка да хапниш. Стана ми приятно с този човек разговарях, до следващата спирка като слезна даже му помогнах. Но с такива надути лапенца.
).
Коментар