Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на прахосмукачка за кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за избор на прахосмукачка за кола

Здравейте съфорумци!
    От известно време ми се върти в главата да си купя прахосмукачка за кола.По принцип ходя на мивка но понякога когато е малко зацапано ми се ще аз да почистя.Много мразя некой да ми рови по колата.Преди 2 години при купуване на кола стария собственик ми бе оставил някакво китайче подарък.Един ден рових и я намерих и реших да я тествам и бях изумен от едната страна смучеше а от вент. отвори го връщаше ,ефекта бе поразителен - напудри таблото. Хванаха ме нервите и я заиграх в кофата за боклук.
    Моля Ви някой ако ползва такава прахосмукачка нека да сподели мнение ,независимо от модела /кабелна или с батерия/.

До: Съвет за избор на прахосмукачка за кола

С първи собствен автомобил се сдобих преди 22 години, и естествено се започна с екстрите - включително и т.н. прахосмукачка за автомобил. През ръцете ми са минали всякакви модели, включително и качествени купувани от Немция. Нищо по-добро от домашната прахосмукачка няма. Всяко нещо по-малко от домакинска прахосмукачка става само за обиране на праха от арматурното табло, но не и за основно почистване. Така че ако имаш домакинска прахосмукачка - то ти вече си решил проблема. Виж по автомивките какви огромни кютуци ползват.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Потвърждавам. Вземи си удължител, ако нямаш 220 около колата. Нищо по-малко от киловат и половина не чисти приемливо, не се минавай. Автомобилната инсталация обикновено няма откъде да извади такава мощ (в същия порядък са стартерите и лебедките, но те са постоянно монтирани и работят по-кратко).

...сега ако имаше кой да смъкне смукачката до двете ми коли и да почисти... ще трябват едно-две резервни мехчета ...

Коментар

Има прахосмукачки на самообслужване- 1лв 2 мин,май!?
        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Благодаря на всички отзовали се , които ми отделиха време.
          Живея на 6 ет в блок и с разклонител е кофти ,за това си мислех за другия вариант.Явно трябва по стария утвърден метод с метла и лопатка.Все си мислех , че от тия бръмчалки има някоя читава , която да свърши работа.
          Това за минутното заплащане на бензиностанция ли си го видял колега?

Коментар

Подкрепям за домашната прахосмукачка.
            Аз живея на четвъртият етаж, но ток вземам от мазата . Ако си ощетен и от към маза, нищо друго не остава, освен от някой комшия на по-ниските етажи да ползваш и след това компенсацийте в бири....примерно...

Коментар

Първоначално публикуван от talasymcho Преглед на мнение

В" Хаджи Димитър" (София) има автомивка на самообслужване.Има и прахосмукачки.Предполагам,не само там.
              "5 минутка" ли беше,...нещо такова !? до OMV.
              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Преди време си купувах домашна прахосмукачка.
                На рафта имаше едно голямо грозно червено нещо.

оказа се прахосмукачка за кола - руска, съветска по-точно.
                не made in PRC, а именно " Сделана"

е това нещо е автомобилната прахосмукачка !!!
                истинска, смучеща така, че може да ти глътне пръста, или касетофона, например.

много съм доволен, но покупката мисля, че е неповторима, а и беше отдавна..

Коментар

За "петминутките" на самообслужване. За мене 1 лев на вятъра.
                  Теглих й благопожеланията още на втората минута /по време на първата дърпах едно мъхесто семенце от багажника/.
                  После домашната прахогризачка свърши каквото трябваше и без да иска 1 лев и пак на самообслужване.

Коментар

Първоначално публикуван от talasymcho Преглед на мнение
                    Живея на 6 ет в блок и с разклонител е кофти ,за това си мислех за другия вариант.Явно трябва по стария утвърден метод с метла и лопатка.Все си мислех , че от тия бръмчалки има някоя читава , която да свърши работа.
                    6х3=18 + 10резерва = 28м . Значи има два варианта: 1. Два китайски удължителя по 12м. 2. Макара с 25м кабел.
                    Иначе, както е казал народът: Неудобно е само да се спи на тавана, че ще ти пада одеялото. Друго неудобно няма - само мързел.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Аз имам една от ТСМ за 7 лева беше, да ти кажа 4 години вече не че я ползвам кои знае колко но е така за две на три става, ако разбира се искам купето да светне пускам домашната, но малкта върши работа за за по едри и незаплетени боклуци в пода.
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                        Друго неудобно няма - само мързел.
                        Така е...един от моите удължители е 37 метра! Сигурен съм, че след джобния уред - talasymcho ще си купи кабел

Коментар

Първоначално публикуван от simeon Преглед на мнение
                          Така е...един от моите удължители е 37 метра! Сигурен съм, че след джобния уред - talasymcho ще си купи кабел
                          И аз така направих Дори първо си взех по-мощна прахосмукачка, ако не се лъжа 250 вата, с големина на бака латекс от 5 л. - никакъв резултат.
                          После с един удължител от 10 м. като го спусна от 4 ет. идва идеално, почти до земята, а оттам кабела на 2КВ прахосмукачка стига да почистя навсякъде. А дори и вентилаторна печка пуснах една зима да суша, след като на автомивката бяха наводнили мокета...

Коментар

Имам китайска за кола и я ползвам единствено да събирам трохи от банички,солети, вафли и др. гризинки на задната седалка , оставени от двамата ми сина!
                            За цялостно почистване не става!!!!
                            Lesidren.com

Коментар

От домашната по-добро няма! Купих си една от практикер преди година, от тези малките по 15лв за автомобили, и освен да разпръсква прахът навсякъде равномерно и после да се налага и аз да ходя да се къпя, друг резултат нямаше.
                              П.П. Един познат ми бе разправял, че на същото място някога са се продавали и големи прахосмукачки за автомобили, които си приличат на домашната и си бил купил за около 30-40 лева и вършели що годе добра работа, но нямам преки наблюдения. А и до този момент не съм виждал...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X