Обява

Свий
Няма добавени обяви.

blast from the past

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Някак си за 36 г.успя да зарастне,и даже напоследък мога да си изпъвам пръста нацяло.Имам и попадение от флоберка в лявата буза.
    Прикачени файлове
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

    Коментар


    • #17
      Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Тръбички от антена за първа програма,
      Мдаа, колко бой сме яли като се разбере защо лошо се лови първа програма!
      יעבור
      «И това ще мине»

      Коментар


      • #18
        В Сливен си играехме със стъклени тръбички. Имаше завод за производство на луминисцентни лампи. Когато ходех в Бургас при братовчедите там научихме за тръбички от антени. После дойдоха и при нас алуминиевите тръби.
        А що списания Жената Днес замиха - не е истина
        RAV 4
        F650GS

        Коментар


        • #19
          Тръбите "масурите" - основно от разни абажури, полюллеи ит.н., за антени не си спомням макар че свободно се качвахме на покривите. нашия квартал беше предимно с работнически блокове, така че имахме изобилие на инструмент и заготовки. това да излезеш с "гол" масур - ставаш за смях, недопустимо. Масово се ползваше една изолационна ПВЦ лента, съответно синя и червена за левскари и цесекари. Приклади - не, но табиетлиите си оформяха летвата /ложата/отдолу с нещо като пистолетна дръжка или шийка на приклад - ТНТМ подход. Една местна особеност - понеже имаме завод дето правеха бетонните ел стълбове - масово слагахме по масурите едни кръгли фиксатори за арматура и по тях нареждахме фунийките, нещо като магазин един вид, макар че не беше удобно, но пък ефектно. Друга местна особеност, понеже имахме консервен завод и всеки ходеше там на бригада - оттам се снабдявахме с едни хубави етикети на немски език - екстра материал и готови по размер. Отделно, че това си беше вид геройство, едни съученици се опитаха да прехвърлят кашон през оградата, последва намалено поведение и статут на живи легенди, хаха. Лепило - само ако трябваше да се дупчи някой комарник, иначе фунийките за сериозните битки си ги подрязвахме отзад с ножичка... Няколко години след нас и бързо изчезна тая мода. Не знам, в края на 80-те май вече никой не се занимаваше с такова нещо.

          Коментар


          • #20
            Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
            ... Няколко години след нас и бързо изчезна тая мода. Не знам, в края на 80-те май вече никой не се занимаваше с такова нещо.
            В първата половина на 90-те сме го играли ние. и то бяхме доста хлапета в махалата. Там някъде навлезнаха кабелните телевизии, електронните игри за телевизор, видеокасети под наем, и взехме да се заседяваме повече в къщи.

            Nissan Terrano 2,7 TDI

            Коментар


            • #21
              И моите спомени са, че поне в моя квартал ние бяхме последните дето играеха на фунийки.И приключихме 1992-1993г.И не толкова заради телевизия или конзоли,а че станахме "големи", та почнахме да закачаме девойките...
              Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
              0887/осемпет 66 4осем

              Коментар


              • #22
                Битките с фунийки, между вилите си беше най масовата игра на Панагюрските колонии (МОК Медет) където учих до 77г. Скобарници,тръбичките от химикали( с оризови зърна и сдъфкана хартия на топчета) и "патлаците" със сачми си бяха допълнение............

                Коментар


                • BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Жената днес и лепило Кале,няма Не съм убит,къде удари там остава да виси

                • petkov_bb
                  petkov_bb коментира
                  Редактиране на коментар
                  Точно,с лепилото (ацетоново) фунийките се забиваха и се виждаше попадението. За безопасност си правехме "шлемове" с мрежа за очите . Подготовката за "войната" си беше сериозна!!!!

              • #23
                Най-бруталното оръжие бяха скобарките, направени от тел 2-3 мм., увити с телефонна жища за красота и тънък ластик. Скобите ги правехме от меден проводник.
                П.П. За по-млади те - скобарката е миниатюрна прашка с размер 4-6 см. и изстрелваща метални скоби с размер около и под 1 см.

                Иначе стреляхме и с с малки топчета хартия като за цев позвахме обикновена химикалка без пълнител. Също така пълнехме биберони с вода, а за струйник ползвахме празна химиканка от най-евтините.
                Последно редактирано от NovemberCharlie; 24-04-20, 14:19.
                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

                Коментар


                • KingofROAD
                  KingofROAD коментира
                  Редактиране на коментар
                  Мдаа, скоби съм правил и от кламери. От един кламер при майсторско рязане се получаваха три скоби.

                • kameno karp
                  kameno karp коментира
                  Редактиране на коментар
                  Еееееее, това с биберона го бях забравил.

                • petkov_bb
                  petkov_bb коментира
                  Редактиране на коментар
                  Кръглите ластици за гащите бяха основен "донор" за ластиците,а от обелен рекордоман правехме скобите. Прашките(ластиките ) с мешинки от "езиците" на зимните обувки (или от чантите) ,а най добрите ластици от ръкавиците за високо напрежение (над 20 000 в.)-бели на цвят.- Ех, спомени................
                  Пс. Не сме били от най кротките в детството......

              • #24
                Интересно, дали има някъде , я статия, я някое изследванеВВ на тоя български феномен - играта на фунийки... Аз сега като се замислям и по мои спомени и информация, това нещо почва да се играе средата на 70-те и - както казвате - продължава до първата половина на 90-те? момичета нямам спомен да съм виждал, ъъъ... да духат, те си скачаха на техните ластици и дами. Значи, пак според мен, това се играеше от момчетата от 9-10 годишна възраст до към 12-13-14 годишна - както правилно отметна колегата - докато дойде времето да се закачат момите.ВВ Другото което е, поне при нас - подготовката я правехме заедно, уговаряха се и се уточняваха правилата с подробности, няма лепила и лакове кога се стреляме помежду си... някой ако се опитва редовно да хитрува /там с онова споменатото "не съм убит", мноого бързо отпада от игрите/ и т.н. Точно при една такава подготовка открих списание "За рулем" без корици /бил съм на 10-11/ и на следващата година вече бях абонат и така десет години...Любимо място за игра си беше строеж на някой нов блок, ако можем да се промъкнем, даже се правеха и сборни формации, хахаа.
                Тия дни ще потърся нещо подходящо из мазата и гаража че да си спретна един масур набързо, да видя мога ли да мятам още надалече и да целя точно...

                Коментар


                • KingofROAD
                  KingofROAD коментира
                  Редактиране на коментар
                  Абе и на мен ми стоят разни калеми и пушки от ония времена, мерна ли нещо на тавана, ще снимам. Нарочно си ги пазя, но вече 2-3 премествания на багажа, и не знам къде съм ги забутал....

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X