Обява
Свий
Няма добавени обяви.
blast from the past
Свий
X
-
Е как, хартиена лента половин педя един палец широка навиваш на показалеца на лявата ръка (ако си десничар), после изтегляш нагоре продължаваш да навиваш върха като последия един пръст го облизваш и залепяш за така получения конус......вуйчо ми беше очен лекар в съседното до теб зданиеПървоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение[ATTACH=JSON] Как обаче се правеха „фунийки"...
П.П. фунийката се пъха в тръбата докато срещне усилие и всичко което е извън се откъсва, забранено е да се лепи върха с лепило и да се слагат карфички....Последно редактирано от дядо владо; 22-04-20, 00:19.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Според мен най-добри фунийки ставаха от списание "Жената днес". От вътрешните страници. Не са точно гланцирани, нещо като полугланцирани.Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение....Това го изработихме лесно. Как обаче се правеха „фунийки"...
Страниците се нарязват на ивици широки 3-4 см, и около 15см. дълги. Изисква се известен майсторлък, но това се придобива с опит. Ако си намеря пушката от онези времена ще я снимам. Сам си правех и двуцевки, трицевки и четирицевки с летвички, или празни кутийки от кибрит, наредни плътно една до друга.-Чем занимаетесь по жизни?
-Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.
- 1 like
Коментар
-
Имаше едни източногермански модни DIY списания. Перфектни ставаха от тях.
...колко ли пъти леля ми ме е "благославяла"...
А като те мързи да правиш фунийки, сдъвкваш лентата до хомогенна субстанция, която набутваш в тръбата, от което се получаваше "тежката артилерия", състояща се в звучно "пльос" като уцелиш някой по гъза.
Само дробове да имаш да надуваш.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Напълно подкрепям за списанието и размера на заготовката. Да допълня за лепилото - Кале.Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
Според мен най-добри фунийки ставаха от списание "Жената днес". От вътрешните страници. Не са точно гланцирани, нещо като полугланцирани.
Страниците се нарязват на ивици широки 3-4 см, и около 15см. дълги. Изисква се известен майсторлък, но това се придобива с опит. Ако си намеря пушката от онези времена ще я снимам. Сам си правех и двуцевки, трицевки и четирицевки с летвички, или празни кутийки от кибрит, наредни плътно една до друга.
Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
- 1 like
Коментар
-
така, на снимката тръбичката изглежда неудобна за духване, а и няма патрондаш....... иначе, за забравилите, ето видео урок________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
- 1 like
Коментар
-
Имам съученик с едно око, от четвърти-пети клас някъде. Проста фунийка, без карфица и лепило, училищна "война", детски ентусиазъм и... плачевен резултат от игрите.
Коментар
-
Взимането на предпазни мерки, разбира се е правилно и носенето на очила е съвсем адекватна мярка. От там нататък казуистиката какво моиже да се случи при нелеп инцидент става абсолютно безсмислена, защото аз знам за дете с прекъсната бедрена артерия от лостчето на спирачка на велосипед... ама освен да носят каски децата като карат колело всички други ограничения са с отрицателен коефициент вреда спрямо полза.
И за да не ми е оф топик поста добавям как се прави патрондаж за фунийлите - или 10-тина плътно подредени едно до друго 4-5см парчета от сламка, залепени с тиксо, или изрязано парче от поликарбонат или друг подобен материал с успоредни канали, примерно 4х10-15 см, което събира 10-20 фунийки за бърз reload
-
Да, тогава нямаше предпазни очила, ама ние бяхме мудьернииии. Играехме със слънчеви, кой каквито намери.
-
Ние в края на 80-те и началото на 90-те бяхме по-мързеливи и не правихме фунийки а топчета от блокит - тогава го ползваха за запълване на фугите на панелките. Трудно се намираше, и често обикаляхме квартала да търсим алпинисти и си чопвахме от кофата им по малко.Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
Ford Fiesta 1.4 Tdci
Коментар
-
Неее, най-бруталното е дъвкаПървоначално публикуван от MM1980 Преглед на мнениевсъщност, като се замисля, най - бруталното с което сме стреляли (от "топчестите" проектили) бяха топчетата (семката) от липа
. Щото и момичетата го играеха това, пък те не ходеха вечно остригани за провинение като нас, момчетата.
пп Впрочем въпросното момче получи фунийката в окото вътре в киносалона, по време на прожекция на някакъв от многото с бате Гойко. Никакъв шанс да си с каквито и да е предпазни средства
.
пп2 Всякакви приклади, мерници и други дивотии само пречат. Тръбата трябва да е максимално дълга, евентуално три пръста летва под нея и на около педя преди краищата, привързана с лекйопласт на няколко места и в кухината между тръбата и летвата, от двете страни, затъкнати "муниции".
Но си е дивотия от сегашната ми гледна точка
.
Последно редактирано от сто; 22-04-20, 11:50.
Коментар
-
А на бабето дето те гони от пейката пред блока щото много викате помните ли как се отмъщава ?
жокер -повечето комарници тогава не бяха на панти а хванати “.твърдо” за дограмата
088455338две
"Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
Джамбазов 2010г..
Коментар
-
не сме използвали нито очила, нито приклади...... тръба на летва и толкова, а едно комшийче нямаше метална тръба, ами идваше с една гола тръба от на майка си подочистачката, която на всичкото отгоре беше и леко крива
-
Тръбички от антена за първа програма,но не всички ставаха...някои бяха със прорез по дължина
Фунийки ставаха от всичко,БТА ПАРАЛЕЛИ,жената днес, отечествен фронт,работническо дело,и някакъв оранжев земеделски вестник получавахме,като свършат вестниците,посягаме и на млад конструктор,за рольом и т.н
Докторе,да ти кажа ли как се правят ракети от болтове и барут,пушкала и т.н...много е забавно
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар