Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Средства за защита от смокове!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от dulgiq0843 Преглед на мнение
    Да разбирам ли,че ако видя змия в двора не трябва да изпадам в ужас.Може да се окаже безобиден смок или трябва да съм внимателен на 100%
    В България няма змия, която като видиш, да се налага да изпадаш в ужас. Дори да е отровна. Видовете по нашите земи не са агресивни, няма да те нападне, ако ще да седиш на половин метър от нея. Хапят само когато се почустват сериозно застрашени, например ако я настъпиш или се опитваш да я хванеш с ръка. Не са и чак толкова отровни, че да те притеснява точно това.

Всъщност по-безобидните смоци често са по-агресивни от пепелянките и усойниците. Не са отровни... ама имат остри зъбки. Инфиктирането на рана от ухапване от влечуго е 100% сигурно, така че е горе-долу едно и също дали ще те ухапе пепелянка или смок. Но пак трябва да го притиснеш сериозно, че да предпочете агресията пред бягството или кроткото седене.

Общо взето срещнеш ли змия в България, най-добре просто да се разминеш кротко с нея. Може и да я поразгледаш, ако имаш желание. Е, освен, ако не си в зологическата градина, а аквариума на черната мамба е подозрително празен...

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
    Е виж за змиите не ми пука и да ги изтребят всичките
    Надявам се, че в такъв случай обичаш малки пухкави топлокръвни мишки и плъхове, защото ще настане такова изобилееее....
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

До: Средства за защита от смокове!

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      Надявам се, че в такъв случай обичаш малки пухкави топлокръвни мишки и плъхове, защото ще настане такова изобилееее....
      Под не ми пука, разбирам, че няма да ми е жал за тези "животни". Не призовавам да се изтребят. Знам за равновесието в природата.
      Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
      A2 (+)

Коментар

Ние по необразованите ги цепиме с лопатата. Змия пресечена на две не живее дълго. Но силата за живот е голяма . Змийче разсечено на четри части продълвава да се движи до 20 мин. Тогава не ги познавах и не знам дали беше смок

Коментар

Кажи и за двете. Питам от интерес. Аз съм от хората, дето по-голямо нещо от буболечка не могат да убият.
          Е виж за змиите не ми пука и да ги изтребят всичките, хич не ги обичам, обаче пък едва ли бих могла аз да я убия. Във всичките случай когато съм виждала змия(в природата) просто се изпарявам от мястото за секунди.
          Но ми е интересно каква е техниката, къде са им слабите места, хубаво да е знае човек, може пък да се наложи.

Най лесно става с лопата или мотика с по дълга дръжка, удряш в или зад главата и готово (аз винаги си представям тъщата и тогава удрям, за сега нямам пропуск винаги действа от първия път)змията е на две. Става и с тояга но трябва да удряш повече пъти.а за по малките може и с камък но трябва да внимаваш от къде го взимаш да не би да попаднеш на друга змия под камъка и да уцелиш от първия път.

друг лесен вариант с огнестрелно оръжие или ако сте сигурни че там има змия да и пуснеш един таралеж и им гледаи сейра,ако няма от къде да вземеш таралеж мога да ти изпратя на Хасково на пречиствателната са в изобилие.

Миналото лято тръгнахме на разходка в гората аз ,кума,жена му и сестра му и както си вървяхме (аз най отзад)изведнъж тои извика че от една дупка на пътеката една змия си е показала главата и те направо замръзнаха, последваха репликите:БЯГАЙ ТЕ ИЗЛИЗА ЕТО И КРАКЪТ, докъто им обяса че това е дъждовник те вече бяха сто метра по-нагоре по пътеката а аз вече се търкалях от .

е**си тва го пиша 20мин.
          Последно редактирано от bochopz; 14-06-09, 00:14. Причина: допълване
          . LRE Bulgaria.
          RRC SE V8 91г.

Коментар

не убавайте змиите и смоковете -полезни са.
            тук в нашата градина не може да се завърти нищо живо-пълзящо или летящо,гадния котарак избива всичко наред,врабчета,гълъби,буболечки ,мишки ,гущери абе все едно къщата и двора ни са изолирани,не прехвръква нищо...
            ако искаш да ги гониш си вземи котарак ,ама женски.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
              ако искаш да ги гониш си вземи котарак ,ама женски.
              Бисерни ягодки
              A2 (+)

Коментар

Ами да. Женски, естествено. Мъжкия ще гони котките, а не смоците.

Коментар

^Абре не знам за женските, но днеска сутринта едната ни котка - "Бъчо Иван" се казва,... гледам от устата и стърчи една опашка ама много малко,.... беше или на гущер ии на змия ..Докато да видя и я нагълта..
                  Зависи си всичко от самата котка май, не от пола.. Женската също забягва като се разгони.
                  CITYEL

Коментар

има и мъжки ловци,но рядко,предпочитат да гонят "женските котараци"
                    моята котка като се разгони става страшно серенади под прозореца,но проблема съм го решил кардинално връзвам я за един дирек и отгоре с пушката чакам ,падали са по 10котака на вечер..
                    днеска малкото коте довлече от някъде един гущер ама бая голям ..към 30сантима.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                      моята котка като се разгони става страшно серенади под прозореца,но проблема съм го решил кардинално връзвам я за един дирек и отгоре с пушката чакам ,падали са по 10котака на вечер..
                      А защо не си кастрираш котката, вместо да убиваш другите?!
                      A2 (+)

Коментар

А защо не си кастрираш котката, вместо да убиваш другите?!
                        На едни не им е жал за змиите... , а на други за котките.... !
                        Шарен свят ...

Под не ми пука, разбирам, че няма да ми е жал за тези "животни". Не призовавам да се изтребят. Знам за равновесието в природата.

Коментар

Като чета всяка тема от рода на "да се справим с някакви гадинки-нашественици...." и винаги си умирам от смях.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Много кървава тема се е заформила...
                            Убиването на змиите е резултат от неоправдания страх у хората. Отношението към зниите, както и към всичко останало е въпрос на възпитание. Змиите у нас са общо взето безобидни създания. Ако не можете да победите страха си от тях, то поне опитайте да не го предавате и на децата си.
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Това за страха е вярно. Не само за змиите. Отделните хора, групи и човечеството като цяло, правят много глупости от единия страх. Значително по-малко от действията по справяне с реални опасности. То не са змии, жаби, кучета, терористи, грип от разни твари и какво ли не. И моралното разложение, разбира се - геювите са опасни за нас, а за децата, ОЛЕЛЕ...бой!... и да се забранят, разбира се. И не само те.

Та и смоците. Като има мишки, ще има и смоци. А мишки има по определена причина, свързана с поведението и навиците на хората. Като изчезнат мишките, смокът ще иде да ги търси другаде.

п.с. присетих се за една стара идея, която остана нереализирана. Да сдобрим Цвети със змиите.

Хммм...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                ...... моралното разложение, разбира се - геювите са опасни за нас, а за децата, ОЛЕЛЕ...бой!...

Хммм...
                                Оспамихме темата, ама какво означава "геювите", на к'во вредят и как се справяте с тях?
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X