Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Средства за защита от смокове!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Средства за защита от смокове!

Е как да не се избиват? Вие представяте ли си вашето дете да се прескача в детската градина със змии по два метра или пък у дома си?

И има разлика между котките и змиите. Котките са бозайници, топлокръвни, пухкави.
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Има няколко добре познати варианта :
      - да убиеш змиите - лоша идея , иначе има препарати...... Таралежи...Котки и начин да ги използваш .
      - да прогониш смоците - изглежда добре .Те не чуват , така, че със звук не става. Имат обоняние - търси такава възможност .
      Най-достъпно е да откриеш дупките на змиите и там да сложиш напоени тампони с ..... нафта . Тя гони всичко живо , трайна е и е лесна за поддръжка .
      - да хванеш смоците и да ги пренесеш далече - ако се наемаш - ще ти обясня как ( с капан естествено , а не с ръце )
      - да се сприятелиш със смоците - това е много ефектно - ще се учудиш какви са Смоците ( с главна буква ).
      Представи си , че имаш котка . Трябва да я храниш , нали ?
      И очакваш тя да хваща мишки , гущери и птички .
      Сега .... вместо котка , си вземаш ...Смок и правиш същото , като с котката .
      По забавно е - защото ще идва когато го научиш и ...... ще ти лежи в краката ти кротко, като котка ...... наистина , не съм луд !
      Единствено условие - проумейте ( със съпругата ти ) , че Смокът е умно животно и добро . По нищо не се различава , от котката .
      Разликата е само в нашите ( вашите глави ). САМО !
      Ако искате - лесно е - захранвате го с прясно краве мляко . На едно и също място , по едно и също време ..... и така постепенно Смока ще се научи да различава вашите стъпки . Няма да се плаши от вас , и няма да допусне друг смок наоколо ( освен при чифтосването ).
      Ако видите Смока ( и само ако сте сигурни , че е Смок ) - хванете го спокойно . Не рязко, за опашката . Не стискайте !!! Просто положете ръка под тялото на Смока и спокойно изчакайте неговата реакция .
      Той кротко ще ви подуши и ще си тръгне .....и вече ще знае , че тази миризма не е опасна .
      Увлякох се .... стига толкова .
      Дано се ориентирахте за подхода към Смоците ! Успех !
      Преди малко сме писали едноврменно! .....
      Сега като чета явно е вярно за млякото. Имаме кърмаче и жена ми слушала разни бабини историй ме кара по два пъти на ден да проверявам детската количка. На една нейна позната когато детето й беше малко и намериха смок на втория етаж а къщата е почти в центъра на София

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
        Така ! До тука стана ясно ,че не е полезно да се избиват смоковете от хората (аз си го знаех,че е така) . Но ако си взема котета те да ги ловят и унищожават може- явно поеже нещата стават нещо като естествен подбор. Давайте да измислим някакво интелигентно решение! В цивилизованите страни как ли се справят?
        Предполагам видяхте детската градина по телевизията пълна със смокове по два метра. Явно и те се изменят и мутират. В миналото може да са се крили и бягали от хората ама вече са свикнали на шума и нищо не ги смущава и плаши
        Нещо не съм разбран !...
        Това , че е лошо , не значи че не бива да го правите !
        Вие си избирате как да премахнете опасността . Личен избор !
        Аз бих ги хванал и преместил ( сега - като в цивилизованите страни) , но преди бих си ги убил със много страх и злоба ......
        Човешко е да се развиваме в отношенията с околната среда !
        Имам котки - на село - всеки ден донасяше по една змия или гущер.
        Но първо я бях захранил с одрана змия . Котката не я изяде , но се научи да ги лови .
        Не всяка котка ще лови змии и гущери . Но подлежат на обучение !
        А освен това - има и други начини .....какво не стана ясно ?

Коментар

На мен не ми стана ясно как да разбера,като видя някаква змия в двора дали е смок.По какво се отличават от другите змий
          Galloper II 99г. 2.5TDI дълга база

Коментар

Първоначално публикуван от dulgiq0843 Преглед на мнение
            На мен не ми стана ясно как да разбера,като видя някаква змия в двора дали е смок.По какво се отличават от другите змий
            От четенето по форуми разбрах ,че това което срещаме обикновенно са смокове. Затова и така кръстих темата. А смоковета май са два вида: мишелов и слепок ама не знам разликата

Коментар

Много си коментирахме змиите в друга тема - там всеки е казал по нещо !
              Серум за змии , противозмииски серум ..... нещо такова е темата !
              Змиите в България са малко видове - отровните са 4 -5 вида .
              Когато човек научи тях - много лесно е да различи неотровните .
              Смок - има жълт корем , жълти уши и заоблена ( овална глава ) .
              Разгледайте снимките ( изображения )

http://images.google.bg/images?hl=bg...-8&sa=N&tab=wi

По същият начин се намират и другите видове змии които ви интересуват ! Гледайте изображенията - за по лесно !
              От четенето по форуми разбрах ,че това което срещаме обикновенно са смокове. Затова и така кръстих темата. А смоковета май са два вида: мишелов и слепок ама не знам разликата
              Погледни другата тема и снимките !

Коментар

Да разбирам ли,че ако видя змия в двора не трябва да изпадам в ужас.Може да се окаже безобиден смок или трябва да съм внимателен на 100%
                Galloper II 99г. 2.5TDI дълга база

Коментар

За да ти дообъркам представите ще поясня, че слепока не е змия, а безкрак гущер. Казват, че ядял змии.

Коментар

Старопланинска рецепта - купи си от аптеката сяра /едно време продаваха/ на пакетчета и поръси тук там...влечугите хич не си падат по нея, а и не е кой знае колко екологично опасна

След силен дъжд третирането се повтаря, но не прекалявай.

Коментар

Да разбирам ли,че ако видя змия в двора не трябва да изпадам в ужас.Може да се окаже безобиден смок или трябва да съм внимателен на 100%
                      Всяка змия е опасна ! Самият страх от змии е опасен !
                      Инцидентите стават , когато някой уплашен се опитва да убие змията .....и нелепите случайности са там ...
                      Ако просто подминете змията - тя не е опасна .
                      Ако ви е кеф - може да си поиграете или да поснимате .
                      Но - винаги вниманието на 100% - Винаги !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                        Всяка змия е опасна ! Самият страх от змии е опасен !
                        Инцидентите стават , когато някой уплашен се опитва да убие змията .....и нелепите случайности са там ...
                        Ако просто подминете змията - тя не е опасна .
                        Ако ви е кеф - може да си поиграете или да поснимате .
                        Но - винаги вниманието на 100% - Винаги !
                        А как се убива змия?
                        A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                          А как се убива змия?
                          Да убиеш змия е просто нещо , ако си спокоен и със мислите си .
                          За жалост - колко от нас запазват спокойствие като видят змия ?
                          Аз се панирам доста , но ..... се опитвам да се владея .
                          Въпреки , че си мисля - че нямям страх от змии ..... но , имам !
                          Убиването - само от разстояние . Със тояга ( но не суха и чуплива ).
                          По възможност - с един удар във , около главата . Поле доубиването е лесно .
                          Но - ако не улучите и змията се раздразни - адреналин в изобилие !
                          Повече , от колкото разходка ОФФ... с джип . Концентрат адреналин !
                          И за жалост - става като дрога ..... всяка змия искаш да я ....опознаеш !
                          Също като с 4х4 разходките !

Коментар

А как се убива змия?
                            Малка или голяма?
                            . LRE Bulgaria.
                            RRC SE V8 91г.

Коментар

А как се убива змия?
                              Как, как...със страх и от злоба ... тъй. В България няма опасни змии. Хеле пък смъртоносни. Има май няколко смока в червената книга обаче, тъй че умната

Коментар

Първоначално публикуван от bochopz Преглед на мнение
                                Малка или голяма?
                                Кажи и за двете. Питам от интерес. Аз съм от хората, дето по-голямо нещо от буболечка не могат да убият.
                                Е виж за змиите не ми пука и да ги изтребят всичките, хич не ги обичам, обаче пък едва ли бих могла аз да я убия. Във всичките случай когато съм виждала змия(в природата) просто се изпарявам от мястото за секунди.
                                Но ми е интересно каква е техниката, къде са им слабите места, хубаво да е знае човек, може пък да се наложи.
                                A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X