Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се гонят гълъби?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се гонят гълъби?

Две неща:
    1. Във Виена мисля че беше в Оби или Баухаус, видях устройство излъчващо мощен ултразвуков сигнал, който е недоловим за нормалния човешки слух. Устройството го даваха за монтиране под навесите за автомобили, които там масово се ползват вместо гаражите при нас. Явно гълъбите и там какат не където трябва, а уж са австрийски гълъби
    2. Пак там, всички исторически сгради, са покрити с някаква прозрачна мрежа 10х10см и тя не им позволява да кацат. По еркерети пък имаше пак някакви стърчащи като телове, само че направени от същия прозрачен материал, който почти не се вижда, и така стърчейки не им позволява да кацат, като едновременно с това се огъва като ги удрят с крилата и така не ги нараняват.
    Явно и на тях им е писнало да чистят осраните сгради и са намерили хем естетичен начин за предпазване, хем да не ги нараняват. Мислят хората, какво да ги правиш.
    Разбира се не вярвам да намериш подобно техническо решение тука, но почни от търсене в нета, а ако пък случайно ходиш към Виена, просто провери във въпросните магазини.
    Съжалявам че не мога да ти помогна с информация от България, но тук не съм виждал нито едно от изброените неща. Явно това не се счита за проблем, особенно предвид всички останали нерешени проблеми
    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Обширно обсъждане на борбата с птиците съм виждал във форум за соларна енергия, но не помня кой.

Коментар

при нас изобщо района ли е благоприятен,незнам,но по блоковете,гледам постоянно кацат гадните пилета.на някой тераса решението е с мрежа за краставици,една съученичка също живее в блок и вика,че я е стрх да излиза ,много са.
        за мен решението е или пушка или котарака,моя го изхранвам само с месо ,гълъби ,и що фърчащо дето има.
        залагам се на сянка през деня и отсреща има изоставена сграда и те идват отвреме на време да пият вода от улуците,разстоянието е 50м.цяла зима котарака не е помирисвал друго.сега взе да се прави на отворен и си ги хваща сам,ама зимата мрънка...

Коментар

Мрежа ще е, че май по сигурно нещо няма.
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

аз имам същия проблем в блока на последния етаж едно ъгълче с парапетче над прозореца ми е и няма да ти казвам каква смрад и мизерия правят по прозорците и климатика отдоло.та една въздухарка ми решава трайно проблема само трябва един да удариш та дори и да не го пребиеш после с месеци няма да се завъти гадината там.ако пък успееш да го терминираш на място успеха ти е гарантиран.

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
              Пак там, всички исторически сгради, са покрити с някаква прозрачна мрежа 10х10см и тя не им позволява да кацат. По еркерети пък имаше пак някакви стърчащи като телове, само че направени от същия прозрачен материал, който почти не се вижда, и така стърчейки не им позволява да кацат, като едновременно с това се огъва като ги удрят с крилата и така не ги нараняват.
              Хората са го измислили отдавна, цяла Европа е покрита на всеки трегер с едни стърчащи телчета, като гребен....около 5 - 8 см. високи и по десетина на квадратен дециметър../като свърши кризата и гълъбите се върнат, ще я пусна в производство, за да направя състояние от пазарната ниша/

Ние може и с ловни чифтета да почнем...

Един офтопик :

Защо прилепите висят по таваните на пещерите?

Отговора е моооого прост!

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                Имаше нещо като писък на сокол или ястреб, но гълъби ли плашеха... А за котка или куче-май по-добре е да гледам гълъби. Имам такива любимци, но са по къщите, апартамента според мен не е подходящо място.
                Да,писък на граблива птица.В париж гонат гълъбите с дресирани соколи,орели и т.н.Но от къде може да се закупи незнам.
                Offroad + Enduro + Company + Barbecue + Beer + Camp + Chicks in tent = Life is life...

Коментар

Зет ни като издаваха един скад за зърно/брашно и донесе сдно като кутия с размери приблизително 30/30см, работи на ток и са го ползвали да гони плъховете от склада. Каза, че го бил включвал на селото си и гонело кокошките , т.е. става и за пернати, на какъв точно принцип работи незнам, ама е ефикасно. Прилича на тонколона.
                  Ако се сетя (и знае) ще го питам от къде са го взимали.

На него пише "АТРА" и нищо повече

малка редакция
                  Та сега му звънях, каза, че незнае от къде са взимани, едното (били 2) им го пратили от симит-пловдив, другото било поръчка от един техен приятел, но не били и особено очаровани от действието им, вършат няква работа ама сравнение с цената над 100лв (това преди 4-5г) не си заслужава.
                  Но все пак може да са излезли някви новинки модели, знам ли.

На дали бях много полезен, ама така и така бях почнал поста
                  Последно редактирано от mohera; 06-06-09, 16:55.
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                  И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                  вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

може да пробвате и със сирена,вързана с датчик за движение,звука наподобява на орел или друг такъв звер ,от който гълъбите умират от страх.пробвано е ,но с бездомни котараци,на края на града,едни хора си взеха ,защото ги нападат кучета и котки ,нощем и обръщат кофите за буклук,.

Коментар

След като се правих на Индиана Джонс и гоних гълъби по балкона и те пак се връщаха...
                      Реших проблема кардинално - мрежа за замазки - метална поцинкована и здрава!
                      Прикачени файлове
                      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

След като се правих на Индиана Джонс и гоних гълъби по балкона и те пак се връщаха...
                        Браво. Обаче как ще тупаш килимите
                        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

То става като гълъбарник!

Има един много ефикасен начин, но не трябва да се чете от жени и деца!

Взимаш един умрял гълъб и го провесваш на балкона за краката за няколко дни!

Гадничко е , но после поне половин година няма да кацнат!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            То става като гълъбарник!

Има един много ефикасен начин, но не трябва да се чете от жени и деца!

Взимаш един умрял гълъб и го провесваш на балкона за краката за няколко дни!

Гадничко е , но после поне половин година няма да кацнат!
                            По добре да хване жив. И после да го сготви... Другите ще са сигурни че е от там
                            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Гледам че си сътворил решение. Но за теб и за другите, които имат подобен проблем, намерих един интересен сайт в Англия, която все пак не е толкова далеч:
                              http://www.pigeonstop.co.uk/
                              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Май,ощетения си ти.
                                Последно редактирано от Константин; 16-06-09, 13:56.
                                Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X