Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се гонят гълъби?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се гонят гълъби?

На един от балконите на апартамента, на който рядко излизаме се завъдиха гълъби. Тази пролет отгледахме две поколения и понеже хвръкнаха и последните малки искам да взема мерки вече, че имам да чистя около 2 чувала изпражнения, а и миришат.
    Мисля да слагам мрежи, но конфигурацията е малко сложна пък и ще стане като бункер и няма да мога едни ключове да хвърля. Не ми се остъклява. Няма ли някакви устройства да ги плашат?

Благодаря предварително за идеите
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

До: Как се гонят гълъби?

Котка или куче вършат много добра работа - не са устройства, но пък можеш да ги ползваш и като домашни любимци
    А иначе, има едно устройство - плашило. Можеш да го направиш и електрическо с датчик за движение от магазина. Връзваш към него едно моторче, за да върти нещо и щом се появи пилето, нещото го гони - на село има едно такова в средата на градината.
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
      Котка или куче вършат много добра работа...
      Опашатият хваща 3-4 гълъба за сезон. Още не им е влязло в пилешките мозъци, че на този балкон не е мъдро да кацат. Но, чак гнездо може би няма да свият.

Коментар

Имаше нещо като писък на сокол или ястреб, но гълъби ли плашеха... А за котка или куче-май по-добре е да гледам гълъби. Имам такива любимци, но са по къщите, апартамента според мен не е подходящо място.

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
          На един от балконите на апартамента, на който рядко излизаме се завъдиха гълъби. Тази пролет отгледахме две поколения и понеже хвръкнаха и последните малки искам да взема мерки вече, че имам да чистя около 2 чувала изпражнения, а и миришат.
          Мисля да слагам мрежи, но конфигурацията е малко сложна пък и ще стане като бункер и няма да мога едни ключове да хвърля. Не ми се остъклява. Няма ли някакви устройства да ги плашат?

Благодаря предварително за идеите
          Аз имам същите неприятности,беше пускана тема за този проблем,един колега беше писал,че ако се напраскало с "W-40" миризмата ги прогонвало трайно,но не съм пробвал.

Коментар

...А за котка или куче-май по-добре е да гледам гълъби. Имам такива любимци, но са по къщите, апартамента според мен не е подходящо място.
            Тогва деца... те ще ги прогонят. А ако им дадеш по една прашка,и за вечеря може да има
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Аз писах за WD40.Бях прочел в един друг форум.Вземи един парцал и го напои с малко нафта или ВД40 и го сложи до тях.Ако и на теб не те понесе миризмата ,лесно го махаш.
              Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
              ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

От всичко до тук, май най-сигурно си остава мрежата. Харесах една много хубава оградна в Баумакс, но продават тази с височина 2м само на ролки по 25м, а на мен ми трябват 6м.

Но все си мисля, че ще има нещо по-лесно и ще почакам още идеи

Коментар

ще почакам още идеи
                  Въздушна пушка
                  Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
                    Въздушна пушка
                    Много пъти ме е съблазнявала тази мисъл,пък са ми и удобни за прицел,но ми жал да го направя,терасата ми прилича на кенеф,просто престанах да я използвам,вчера ми взеха размерите за остъкляване и до три седмици се надявам да се избавя от тази напаст.

Коментар

Един Хатсън за стотина лева е идеалният вариант,но ако те е жал най-добре нещо,което само да ги плаши.Като аларма например.
                      Ако е машина, нека бъде немска!
                      XJR 1200
                      ETZ 150
                      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                        Като аларма например.
                        Те това е въпроса - Каква?

Коментар

Ресни от алуминиево фолио. Виждал съм го като мярка против птици. Май помага.

Ресните са 40-50см дълги и 1-2см широки, слагат се някъде, където да ги вее вятър.

Коментар

Това с ресните наистина е ефектно защото се движат и ги плашат.
                            Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Те това е въпроса - Каква?
                              Детектор за движение, към някакъв звънец. Най просто и евтино...
                              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X