Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колелото на цивилизацията се върти, върти ....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колелото на цивилизацията се върти, върти ....

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
    Забелязвам една много интересна тенденция у българина напоследък все да се оплаква колко лоша храна яде и му пробутват по магазините как ще видят те продавачите като си завъдя сам добитъка.Колеги нека слезем на земята колко от нас са гледали крави,прасета кокошки,овце и кози,.......
    Виж сега това за гледането на добитък е в кръга на шегата, но наистина след като от няколко месеца ядем в къщи кисело мляко, правено от истинско краве мляко, вече не мога да ям сурогатите по магазините.
    С хляба правен в домашната хлебопекарна е същата работа - купуваме хляб по изключение и го ядем "с отвращьением". Просто този, който си правим е в пъти по вкусен.

Наскоро открих една леля, която продава на пазара "Красно Село" и продава почти истински домати. Каза ми че и ги носят някакви момчета производители, на етикета пише "Сорт Мелодия" и са доста по-добри от останалите. От 2 седмици си пазарувам доматите от нея, от останалите сергии нямат никакъв вкус.

Относно био храните и т.н. - нямам особени претенции да са чак толкова "био и еко". Искам да са вкусни.
    С доматите положението е трагично! Всичко, което е на пазара идва от големи производители. А те пък произвеждат вече от няколко години нови сортове, които са генно-модифицирани да имат добър търговски вид, но пък нямат никакъв вкус.

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
      Относно био храните и т.н. - нямам особени претенции да са чак толкова "био и еко". Искам да са вкусни.
      С доматите положението е трагично! Всичко, което е на пазара идва от големи производители. А те пък произвеждат вече от няколко години нови сортове, които са генно-модифицирани да имат добър търговски вид, но пък нямат никакъв вкус.
      Както скоро четох в една статия в бъдеще храните /ставаше дума за пловодете и зеленчуците/ ще бъдат или вкусни или "карисиви".
      Там пишеше, че за да бъдат с тъговски вид, с еднакви размери и идеални форми използвали разни генни модификации, които ги правели в общи случай безвкусни. Ако искаме да хапнем вкусни плодове или зеленчици, ще транва да се примирим с не дотам идеалния им външен вид.

Коментар

Ами нека го има избора, пък всеки да си преценява дали е прасе или човек. Ама избора към момента го няма, поради една или друга причина. Затова имам-нямам време и възможност, отивам, садя, копам, връзвам, колтуча, пръскам и най-накрая ям това което искам! Кво ми коства аз си знам, не ме интересува и че този вид дейност изобщо не пасва на образованието ми и не ми пука другите какво си мислят, но свинска храна не ям. Каквото ядем такива ставаме.
        Добре поне, че са измислили капковото напояване, и при правилна автоматизация, поливането се свежда до периодичното почистване на филтрите.
        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Преди няколко дни,в пощата си получих бюлетин ,от Биомагазин-"Слънце и Луна".
          Стори ми се интересно.
          Място ,което може да ви е от полза:
          http://www.bioslunceluna.com/shop/about-bioslunceluna или http://www.youtube.com/watch?v=KnkNS9aUyQ0
          Все още не съм го посетил,въпреки че работя наблизо.
          I am just a simple man.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
          X