От 2-3 месеца всяка събота ходя до едно село до София и купувам 10 литра прясно издоено краве мляко от една баба. Кваси се същия ден и цяла седмица ядем разкошно истинско кисело мляко. Купувам го по 1лв литъра. За нея е добре, щото иначе и го изкупуват по 50 стотинки. За мен е добре щото освен че ми е по-евтино от магазина, най-важното е че е истинско.
От няколко дни си имаме от ТСМ машинка за печене на хляб. Ръгаш брашно, вода, мая и т.н. и пускаш. Машинката почва да меси, после подгрява за да втаса, после пече. След 3 часа имаме разкошен домашен хляб, топъл, ухаещ , нямащ нищо общо с това дето го продават по магазините.
До къде я докарахме??? В 21 век за да ядеш нещо като хората, трябва сам да си го правиш като в 19 век.
Много ми се иска да си намеря доставчик на истински домати, но не от новите генно-модифициран сортове, а от старите ароматни, дето си миришат на домат.
П.П. Обмислям вариант да почна да гледам кокошки на терасата, едно прасе в банята и една крава в градинката пред блока
Връщане към корените
От няколко дни си имаме от ТСМ машинка за печене на хляб. Ръгаш брашно, вода, мая и т.н. и пускаш. Машинката почва да меси, после подгрява за да втаса, после пече. След 3 часа имаме разкошен домашен хляб, топъл, ухаещ , нямащ нищо общо с това дето го продават по магазините.
До къде я докарахме??? В 21 век за да ядеш нещо като хората, трябва сам да си го правиш като в 19 век.
Много ми се иска да си намеря доставчик на истински домати, но не от новите генно-модифициран сортове, а от старите ароматни, дето си миришат на домат.
П.П. Обмислям вариант да почна да гледам кокошки на терасата, едно прасе в банята и една крава в градинката пред блока
Връщане към корените
Коментар