Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранителен запас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хранителен запас

Като чета някои от постовете ми се струва, че темата е за раздел "Оцеляване в екстремн ситуации". Полезното в темата според мен не са разсъжденията какво природно или човешко бедствие ще настъпи и кога, а кои храни по какъв начин и за колко време биха могли да се съхраняват. Сигурен съм, че почти във всяко домакинство съществуват запаси от храна поне за няколко дни - консерви-фабрични и домашни, брашно, ориз, боб, леща, сокове, АЛКОХОЛ, шоколад и т.н. Аз лично освен това по стечение на обстоятелствата винаги имам и сухари. Та тези припаси биха могли да ни изхранят поне на първо време (докато отмине причината за ползването им).
    Да оборудваме обаче едва ли не отделно помещение за съхранение на галони с вода, чували с варива, касетки с плодове и зеленчуци и т.н. намирам за абсолютно безсмислено. Вярно е, че ноевият ковчег е бил построен преди потопа, а не след настъпването му, но чак такова запасяване с продукти считам за ненужно.
    ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
    LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
      Като чета някои от постовете ми се струва, че темата е за раздел "Оцеляване в екстремн ситуации". Полезното в темата според мен не са разсъжденията какво природно или човешко бедствие ще настъпи и кога, а кои храни по какъв начин и за колко време биха могли да се съхраняват.
      Да, точно така. Всъщност, тук се дадоха доста добри съвети и аз смятам да ги включа в действие .

Коментар

Темата е остаряла,ама ще я наспамя

Моя кум от Тошово време си мъкне една статия (преди в паспорта,сега при телефона) в която казват,че твърдия алкохол е идеалната храна-само въглехидрати и вода и ако не страничния ефект ехее........
        Та в тоя ред на мисли слагайте по 50 кила ракийка да има,хем ако не дай си боже стане нещо и опрем до запаса няма да ни пука за земетресение ли било,какво било
        Ааа... и ако се зажени някое от децата ще има за сватба
        SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
        0878299791

Коментар

Руснаците казват - "Спечелихме войната с трите "С"....

1. Спирт
          2. Сухар
          3. Сахар

Общо взето в тая "тройка" има всичко необходимо, даже и антистресови добавки!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            Руснаците казват - "Спечелихме войната с трите "С"....

1. Спирт
            2. Сухар
            3. Сахар
            точно! откуда знаешь?
            ещё соль,спички,крупа,макароны,мыло,нитки,иголки...
            порох,патроны по максимально разрешённому количеству.
            не убивайтесь так,дамочка! вы так не убьётесь!

Коментар

Във всички инструкции за справяне с бедствия и аварии се препоръчват храна и вода за 72 часа . Като се има предвид бързата организация на нашите държавни организации приготвяш се за седмица/10 дни . Консерви а най добре дехидратирана храна но е качествената е по скъпа за смаетка на това има дълъг срок на годност лека е и се приготвя само с заливане с гореща вода или варене

Коментар

Аз съм изключително благодарен на управниците и службите на прекрасният град, в който живея последните десетина години.
                Прекрасната организация на водоснабдяването и преноса на ел. енергия доведоха до това, щото да съм подготвен за всякакви бедствия. Под формата на "естествен тунинг" се сдобих с всичко най-необходимо, а периодичното му използване позволява своевременна подмяна....
                И така, уж без да съм параноик, в къщи винаги има бидон със 100литра вода (поставен на стойка и с кранче), поне една 10 литрова минерална вода, стекче кибрити, свещи, две газови бутилки - с котлон и лампа, сол, сухари, захар, ориз, брашно, суха мая, боб, макарони.... няколко фенери и комплекти батерии; радио на батерии....
                И тъй като сме си планинари, в багажника на пасата има палатка, спални чували и к'вото още се сетите за бивакуване.....
                И защото съм ловец, има някоя друга пушка в касите с необходимия брой боеприпаси... И понеже работата ми е такава, имам резервен комплект топли дрехи и обувки в нивата, инструменти и резеврвни части, карти на района, ГПС и т.н.т.... а и вечер я паркирам винаги с пълен резервоар (е, опряна до стената, щото иначе чупат капачката и го пият....)
                Сега като се замислям... освен тубата с ракия в къщи и във всяка кола има по някое друго шише....
                Може пък и малко параноик да си падам все пак....
                Сигурно заради това съм си набелязал няколко местенца в гората, с подходящо разположение, питейна вода и възможности за отбрана.... Ако успея да се изнеса своевременно от града, някой друг месец преживявам без особени ядове...

П.С. При спиране на тока замразените храни слагам веднага във хладилната чанта, изкарват според сезона два-три дена, преди да се размразят.
                Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

запаса от ток на село.....в кондензатори ли го държиш
                  Общо взето почти да . Акомулатори и ветрогенераторче, а скоро ще трябва попълня запаса и с фотоволтаици .
                  Последно редактирано от upi; 07-07-09, 11:01.
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

интересна тема. ние когато сме си в българия си живеем вече само на вилата. софия зе да ми идва в повече.... та не съм мислил да се запасяваме специално заради бедствия ама от самосебе си с времето се е получил ''неприкосновения запас''. много ценни за съхранение на продукти се оказаха стари хладилници ''преправени'' (само им режа кабела и махам компресорите, ама може да си направите лампите да си светят) на шкафове. във тях си държим всякакви продукти без страх от разни бубулечки. иначе да си живееш ''на село'' (аз винаги съм живял само в софия в апартамент преди) било невероятно. имам си кладенец, 3 генератора, бензиностанция петрол на 300 метра. вече имаме и някои посадени зеленчуци на неизползваните и не много видими части в двора и въпреки че обичам гледката на двора си със зелената трева май започнах често-често да минавам и във задната част и се научих да се радвам и на собствента ни ''реколта''... а може да се смеете и на идеята ама дори в канада имаше една година (забравих коя точно) когато поради леден дъжд и счупването на стълбове за електропренос спря електричеството на няколко града за няколко дни- резултат няколко хиляди жертви от премръзване..... а който е минавал по арабаконак или витиня сигурно още вижда белезите там от ледения дъжд отпреди няколко години. та не е много невъзможна една малко не чак толкова апокалиптична картина да доведе до ужасяващи последици..... а като знаем и какви ресурси и с каква скорост се решават проблемите у нас........ е аз си имам някои запаси и не ме е срам да си го призная :-) .
                    хм забравих да кажа за няколкото кубика дърва май ;-)
                    Последно редактирано от Tony33; 08-07-09, 00:48.
                    висете отпуснато

Коментар

От: Хранителен запас

Дали пък продуцентите на "ДИСКАВЪРИ КАНАЛ" и другите тем подобни американски и английски тв.канали не са взели "ноу хауто" от Нашия Форум?.

Коментар

От: Хранителен запас

Не знам ама към към края на миналата година по нешънал даваха филма "затъмнението". Нещо уникално е! Ако го има някъде да го изтегля казвайте. Аз съм ел. монтьор и ми дойде доста реалистично. Който не го е гледал да го намери или да следи за повторението му. Много полезно според мен.

Коментар

От: До: Хранителен запас

Хранителен запас има у сека селска къща,до следващата реколта.По скоро се интересувайте как се оцелява със символична пенсия,без чужда помощ...Още повече,когато 100% от пенсията минава през аптеката...Не са отдавна времената,когато всички станахме милионери...

Коментар

От: До: Хранителен запас

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                            Хранителен запас има у сека селска къща,до следващата реколта.По скоро се интересувайте как се оцелява със символична пенсия,без чужда помощ...Още повече,когато 100% от пенсията минава през аптеката...Не са отдавна времената,когато всички станахме милионери...
                            Така е приятелю.Ама нещо станаха кът и тези по селата/имам в предвид "Ятаците''.Така че, да се чукнеме "у кютурицата" и да правиме каквото трябва.Тия от Европата-ряпа да ядат.Напук на тях-ще оцелеем, с тях или без тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X