До: Хранителен запас
Като чета някои от постовете ми се струва, че темата е за раздел "Оцеляване в екстремн ситуации". Полезното в темата според мен не са разсъжденията какво природно или човешко бедствие ще настъпи и кога, а кои храни по какъв начин и за колко време биха могли да се съхраняват. Сигурен съм, че почти във всяко домакинство съществуват запаси от храна поне за няколко дни - консерви-фабрични и домашни, брашно, ориз, боб, леща, сокове, АЛКОХОЛ
, шоколад и т.н. Аз лично освен това по стечение на обстоятелствата винаги имам и сухари. Та тези припаси биха могли да ни изхранят поне на първо време (докато отмине причината за ползването им).
Да оборудваме обаче едва ли не отделно помещение за съхранение на галони с вода, чували с варива, касетки с плодове и зеленчуци и т.н. намирам за абсолютно безсмислено. Вярно е, че ноевият ковчег е бил построен преди потопа, а не след настъпването му, но чак такова запасяване с продукти считам за ненужно.
Като чета някои от постовете ми се струва, че темата е за раздел "Оцеляване в екстремн ситуации". Полезното в темата според мен не са разсъжденията какво природно или човешко бедствие ще настъпи и кога, а кои храни по какъв начин и за колко време биха могли да се съхраняват. Сигурен съм, че почти във всяко домакинство съществуват запаси от храна поне за няколко дни - консерви-фабрични и домашни, брашно, ориз, боб, леща, сокове, АЛКОХОЛ
, шоколад и т.н. Аз лично освен това по стечение на обстоятелствата винаги имам и сухари. Та тези припаси биха могли да ни изхранят поне на първо време (докато отмине причината за ползването им).Да оборудваме обаче едва ли не отделно помещение за съхранение на галони с вода, чували с варива, касетки с плодове и зеленчуци и т.н. намирам за абсолютно безсмислено. Вярно е, че ноевият ковчег е бил построен преди потопа, а не след настъпването му, но чак такова запасяване с продукти считам за ненужно.
.
се сдобих с всичко най-необходимо, а периодичното му използване позволява своевременна подмяна....
Коментар