Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за съдомиялна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся съвет за съдомиялна

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
    Спарки, точно така! Не всичко китайско е лошо, но всички уреди са приблизително еднакви отвътре, незасивимо къде пише, че са произведени. Не отричам, че има качество в Китай, още повече, ако си платиш за него.
    Еми, нали знаеш - надеждата крепи човека.

Имам и пералня и хладилник, все BOSCH. Забравил съм че ги има. Пералнята - вече 6-та година. Хладилника и съдомиалнята - 3 години. Всичко е с електронно управление. Няма механични програматори и други такива.

Керамичния плот ми е GORENJE - 3 пъти ремонтиран, и пак ще ги викам. Не ща да чуя повече. В момента, в който му изтече гаранцията (3 години), и се повреди пак, ще го сменя с BOSCH. Сега върху него има курдисан обикновен котлон за 10 лева от пазара - твърде смешна картинка.
    Иначе, уж е в ред. Работи-работи, и в един момент спира да работи, и запушва тотално. Трябва да изключвам бушона, за да се рестартира. Преди това горяха първо малката, а после и голямата плоча. Абе с думи прости - не съм доволен.

Фурната е ARISTON. Купих я с малко предубеждение, но засега работи. Беше един от скъпите модели. Целия лицев панел е стъклен. С механичен таймер е, което ме дразни, но нея я избирахме повече като дизайн, отколкото като нещо друго. Времето ще покаже.

Абсорбатора и мокровълновата са ни е някакви китайски само. Ама засега няма проблеми никакви.

Това е скромния ми опит.
    Последно редактирано от sparkybg; 09-03-09, 03:13.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Коя помпа се е скапала? Да не би да имаш и маркучи за вода на сушилнята? Щото в сушилните има само един мотор, който върти барабана и едновременно служи за вентилатор. Има и такива, които са почти като климатик, ама цената им вероятно не би ти харесала....
      Да, има помпа и събира водата в специален резервоар !!! Ако оставиш дрехите вътре 1 месец, тя не спира да работи, постоянно ги овлажнява и ги суши, поддържа ги с постоянна влажност,а пък водата от резервоара е перфектна за директно сипване в ютията.

Ама това за Miele, тези уреди са един друг случай, в общи линий без аналог! - втората употреба са в пъти, по-добри и надеждни от най силното "шесто чувство" от Технополис Повечето са правени да работят в общи перални помещения (от тези под блоковете) и са сметнати да въртят 24 часа в денонощието!
      Последно редактирано от tony553; 09-03-09, 10:16.
      TLC 90 1KZ-TE 2000г.
      "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
        Да, има помпа и събира водата в специален резервоар !!! Ако оставиш дрехите вътре 1 месец, тя не спира да работи, постоянно ги овлажнява и ги суши, поддържа ги с постоянна влажност,а пък водата от резервоара е перфектна за директно сипване в ютията.

Ама това за Miele, тези уреди са един друг случай, в общи линий без аналог! - втората употреба са в пъти, по-добри и надеждни от най силното "шесто чувство" от Технополис Повечето са правени да работят в общи перални помещения (от тези под блоковете) и са сметнати да въртят 24 часа в денонощието!
        Точно така. Само това за овлажняването не ми е ясно ама няма значение Има си датчик за влажност и спира, когато ги изсуши, а не върти еди колко си време според някоя програма и толкоз. Има си и различни нива на изсушаване.
        Само да добавя, като бях в сервиза и една пералня разбрах, че центрофугира чак след като видях, че се върти барабана - нито шум нито вибрации.
        Иначе да кофти е втора употреба, но пък цената и това, което получаваш срещу нея е добро.

Коментар

Аз си купих ей такава съдомиална http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09025014 , за сега съм МНОГО доволна. Никакъв проблем - много чинии и чаши хваща и съм свободна през това време.

Коментар

+1 за ВЕКО.3 години вече безотказна работа.Само гледаш лампите и като светне някоя сиппваш каквото трябва и си свиркаш
            Николай Папазов

Коментар

От: Търся съвет за съдомиялна

Да се допитам за съвет. Търся съдомиялна за 12 комплекта, по възможност с по голям обем, място има достатъчно, бюджет около 600лв.

Коя бихте препоръчали, аз съм набелязал:

CANDY CDPE 6320 529лв

BEKO DSFN 1530 500лв

ZANUSSI ZDF 2010
              510лв

AEG F-45002 610 лв с 55 месеца гаранция

Благодаря и очаквам вашите препоръки

Коментар

Първоначално публикуван от voalen Преглед на мнение
                Да се допитам за съвет. Търся съдомиялна за 12 комплекта, по възможност с по голям обем, място има достатъчно, бюджет около 600лв.

Коя бихте препоръчали, аз съм набелязал:

CANDY CDPE 6320 529лв

BEKO DSFN 1530 500лв

ZANUSSI ZDF 2010
                510лв

AEG F-45002 610 лв с 55 месеца гаранция

Благодаря и очаквам вашите препоръки
                Без много да се замислям, бих взел AEG-то, въпреки, че е по-скъпа (но пък е и с повече гаранция).
                Обосновка: от четирите марки автоматично отпадат Канди и Зануси (така или иначе Занусито няма отложен старт, а това е много полезна функция!!!).
                Остават значи Беко-то и АЕГ-то. Бекото също няма отложен старт доколкото виждам - значи какво остава?
                У нас всичко е Електролукс и съм доволен (съдомиялната я взехме най-скоро, май тази пролет ли беше, модел не мога да ти кажа, но беше май около 500 лв и е добре засега.
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

От: До: Търся съвет за съдомиялна

Първоначално публикуван от vavas Преглед на мнение
                  Вземи си BEKO.Нашата е такава и сме много доволни.Селектронно управление е и струва 599лева.Консултирах се с човек,който се занимава с ремонт на бяла техника от повече от 10 години,мнението му е за BEKO.Казва,че само маркуча и е турски.
                  От Роял Електроникс, които поддържат гаранционно BEKO ми казаха, че има модели от които никога не са влизали за ремонт гаранционно. Ние си сменихме скапания Аристон с ВЕКО и сега сме много щастливи. Работи тихо, икономично и мие чудесно. Поддръжката й, в случай че се наложи, е на много народни цени. Това е идеалния вариант.
                  ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                  СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Клоня повече към модела на Беко, изчетох доста ревюта за нея от английски потребители, само положителни отзиви. Днес ще я купя, най вероятно нея или АЕГ. Да, Беко 1530 няма отложен старт. Да препоръчате таблетки?

Коментар

Клоня повече към модела на Беко, изчетох доста ревюта за нея от английски потребители, само положителни отзиви. Днес ще я купя, най вероятно нея или АЕГ. Да, Беко 1530 няма отложен старт. Да препоръчате таблетки?
                      В нас ползваме едни Финиш пише на тях, червено и синьо им е опаковката (мисля, че май са най-популярните ...). Даже към съдомиялната имаше оттях.
                      Иначе сме ползвали и препарат на прах (сол ли се казва, не ги чувам нещата много), и с него е добре.
                      Hristo Draganov
                      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

...Да препоръчате таблетки?
                        Те и без друго масово са 2 вида.

Вградена съдомиaлня BOSCH "половинка", с 3 основни програми - съкратена 30 минутна 45 градусова, 55 градусова - около час, и 65 градусова малко над час. в 99% от времето се ползва 45 градусовата с половин доза Somat на прах. (оранжева туба).

Имаме кутийка таблетки finish, които ползваме примерно веднъж месечно, на някоя от дългите програми. На късата не стават - остава пяна след приключването.

Опитал съм кажи-речи всичко на пазара - дори миришат еднакво до голяма степен. Опитвал съм прах и таблетки на Somat и Calgonit/Finish, в почти всичките им варианти, и някаква сериозна разлика не намирам (да не кажа - никаква).
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте
                          Попрочетох темата и имам една дилема,дали да е ново ВЕКО или SIЕMENS LEDY 45 втора употреба.Жената иска новата на мен не ми се дават 500 лв.за нова макар да прочетах мненията по нагоре.Втората употреба ми я дават за 200 лв.като ми гарантират доживотен гаранционен сервиз(продавачът ми дължи услуга) с добър външен вид внос от Швеция.По рових се в мрежата за сименса но открих само 2-3 снимки на миялната и някъкви мнения из разни немски форуми.Все пак 300 лв са си 300 лв. Дайте съвет макар ,че знам че ще стане както иска жената.
                          ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Колега послушай жената.

Интересно ми е понятието доживотен гаранционен сервиз?!

С твоя приятел само ще си развалите отношенията, със сигурност.

Та накратко 300 лв срещу ядосана жена и липса на приятел = не си струва.
                            Т5
                            Crossrunner

Коментар

Колеги да кажа моя скромен опит (вече 3 години и половина) с разнасянето на уреди от търсения вид!

Значи следните наблюдения (работя 4 дни в седмицата , минимум по 10 доставки на ден , поне 6 от които са със стар уред).
                              От самите уреди нищо не разбирам, но гледам какво се чупи и какво прибираме от хорицата.

Точно преди 2 години и половина Беко навлязоха в нашия магазин. Турска марка , но пък евтина.
                              "Богатия" австрииски народ се втурна да взима Беко. Носихме носихме ... взимахме разни Сименси , АЕГ-та , Бошове със запушени помпи и си свиркахме
                              Да ама 2те години минаха и почнахме да си прибираме Беко-тата ... като нови на външен вид, вътре мармалад ... изгоряли мотори, платки и програматори.
                              Вече сигурно поне 30! Да тридесет ... пъти ми се случва да прибирам излязло от гаранция (2 години) Беко съдомиална от клиенти на които съм го доставял преди 2 , две, години.
                              Същата хава е с хладилниците и пералните.
                              Хората обаче се изучиха и почнаха да взимат пак Сименс, Бош и тия които си правят по-тънки сметки дори Индезит (чупят се повече и от БЕКО!).

За Индезит да се изкажа от наблюденията към пералните:
                              Възможно ли е на пералня , която трябва да събира 7кг (не нормална, голяма!) пране , ел. мотора да е закачен към барабана посредством пластмаса ?
                              Вече поне 10 бройки прибираме с паднали ел. мотори докато центруфугират. Гледката е направо красива. Цялата баня във ВОДА! , плочките под машината ЛЕШ ... не не , сол ... и някоя друга маркова дрешка хваната някъде вътре и разкъсана ... красота ви казвам.

Малко личен опит: Взехме нова кухня , съответно и нови уреди , на пРимоция от местен Австрииски представител.
                              Значи до сега никога не сме имали миялна машина, демек аз лично си мия нещата на ръка (така съм свикнал , и надали ще се отметна от тая си практика) ... тоест на 10 миенета които би направил човек свикнал с машина в нас се мие максимум 2пъти.
                              Минаха точно 2 годинки от покупката (не беше евтина, дори за тоя стандарт, а марката измислена някаква) ... и машината спря да изпомпва.
                              Добре , че шефчето има и друг бизнес с уреди 2ра употреба , и веднага я прегледа техника ... заминала помпа и подревател.
                              Резервни части колкото искаш ... 1 към 1 със старите миални на Сименс .... и сега вече 6 месеца пак сме в бизнеса ..

Има една марка за домашни уреди ... знам , че е много добра , но е и цифра!
                              А именно Miele!
                              Неможе, една съдомиална Беко да тежи 30/35кг а една Miele 60 до 70кг и да няма разлика в квалитета.

За времето което работя , Miele по-младо от 6-7 години не сме взимали. Най-младото беше просто със запушена помпа от пакетчетата на таблетките ....
                              Според шефа , единствения им проблем е в четките на мотора (заминавали след ХххХхХхХ ползвания) и котления камък който разрушавал маркучите (не разбирам).

Ако неможете да си позволите Miele ви съветвам да вземете Сименс или Бош ... дори Gorenje ... пак казвам това съвети от мой си наблюдения.

Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                              Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                              Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Miele наистина е най-доброто на БГ пазар, но цената на свободностояща съдомиялна машина започва от 1760 лв. и стига до 5000 лв. за някой модели.
                                Проучих тази малка когато си търсих перална машина и там цените започваха от 2100 -2200 и нагоре.
                                Наистина една пералня Горене тежеше 35 кг., а едно Миеле над 150 кг. Но не мисля, че това е марката на средностатистическия българин.
                                Аз вече осма година съм със съдомиялна машина Горене, модела е за вграждане, нямам забележки, само къдете детето скачаше върху вратата и се наложи да извикам човек от сервиза да оправи пантите на вратата. Той сподели, че Горене много са си понижили качеството на миялните. Чувам негативни коментари и от други места.
                                Аз лично препоръчвам марките Bosch и Siemens, особено за бяла техника.
                                Свекърва ми има съдомиялна Аристон, малка 45 см., не е доволна, но може би зависи и от модела и годината и мястото на производство, нейната е на 2 години.
                                Късмет и не забравяйте да се забавлявате докато техниката работи вместо нас, хората!
                                Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
                                Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X