Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Натурален сок

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Натурален сок

Здравейте,

Наскоро имаше промоция в Кауфланд и си купих машинка за изстискване на сок от цитрусови плодове. Противно на мнението ми, че от този магазин не може да се купи нещо свястно и при това на обявената цена, машинката засега работи перфектно. Прилича на ръчните сокоизтисквачки, само че не въртиме плода ами електромоторче върти назъбения купол на който нанизваме разрязания на две плод.
    Жената купи 2 кила портокали и реших да направя експеримент. Със сокоизстисквачката успях да изцедя 0,9 литра страхотен фреш сок. Цената на портокалите бе 0,85лв за килограм. Значи за 1,70лв се получи почти литър чист сок, качеството на който е несравнимо по-добро от химиите, които се предлагат за 100% натурални.
    В добавка искам да кажа, че машинката изчегъртва портокалите до корите и по този се използва напълно съдържанието им.
    Направих втори експеримент и сложих нови портокали в старата ни сокоизстисквачка, която работи на друг принцип и с нея можеш да си направиш сок от твърди плодове и зеленчуци (моркови например). Поради високите обороти с които се въртят ножовете в дъното, сока се получи някак аериран и значително отстъпваше по качество на предишния.
    Ами това е. Мисля, че приключих с пазаруването на "натурални" сокове от магазините. Предполагам, че ако се отиде на някоя борса, може да се заредят плодове за седмица-две и при това на съвсем прилични цени. Хем получаваме качество, хем плащаме по-малко .

Поздрави!
    Последно редактирано от nemirko; 17-02-09, 19:07. Причина: неграмотност :)
    Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

До: Натурален сок

Колега здравей,гледам че си от София,на тържището в квартал Дружба(до ТЕЦ–а) колегите продават на доста по ниски цени от пазарите,дават и по 5–10 кг.
    Последно редактирано от cveti; 18-02-09, 16:05.
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

И аз така направих наскоро, ,на работа имах ме ръчна преса вършеше хубава работа здрава няма чупене цялата желязна ,но когато тръгнах да си търся същата не можах да намеря в цяла Варна намерих само на едно място в Метро но беше много кекава и не я купих,мина доста време докато накрая купих като твоята на същия принцип с 5% намаление защото била мостра от Технополис ,за мен са малко флегматични но вършат работа,поне ще пием чист сок от портокал
      http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Полезен опит споделяте, ама ще остане глас в пустиня. Гледам от една реклама ни убеждават, колко е по добре сок в кутия, отколкото да слагаш престилки, очила и да палиш машината...
        Е, аз и затова съм тук, а не пред телевизора!

Коментар

Да попитам нещо. Понеже сутрин излизам малко преди 7, не мога да вдигам гюрултия за да си изцеда сок за закуса. Ако си го приготвя от вечерта и го сложа в хладилника дали ще се прецака? Като гледам ябълките, крушите и бананите как потъмняват като ги оставиш обелени (може би стават някакви галимации при въздействието им с въздуха), измъчват ме съмнения какво би станало с чистия портокалов сок. Засега не смея да го пробвам, да не взема после да се абонирам за тоалетната, щото веднъж... . А и до почивните дни покрай 3-ти март няма да си остана у дома нито един ден за да се подложа на експеримента.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
            Да попитам нещо. Понеже сутрин излизам малко преди 7, не мога да вдигам гюрултия за да си изцеда сок за закуса. Ако си го приготвя от вечерта и го сложа в хладилника дали ще се прецака? Като гледам ябълките, крушите и бананите как потъмняват като ги оставиш обелени (може би стават някакви галимации при въздействието им с въздуха), измъчват ме съмнения какво би станало с чистия портокалов сок. Засега не смея да го пробвам, да не взема после да се абонирам за тоалетната, щото веднъж... . А и до почивните дни покрай 3-ти март няма да си остана у дома нито един ден за да се подложа на експеримента.

Поздрави!
            Мисля,че ще издържи
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
              Да попитам нещо. Понеже сутрин излизам малко преди 7, не мога да вдигам гюрултия за да си изцеда сок за закуса. Ако си го приготвя от вечерта и го сложа в хладилника дали ще се прецака? Като гледам ябълките, крушите и бананите как потъмняват като ги оставиш обелени (може би стават някакви галимации при въздействието им с въздуха), измъчват ме съмнения какво би станало с чистия портокалов сок. .....
              Аз пък знам, че пресният сок трябва да се изпие до час. За да е "в пълния си блясък" на витамини и т.н.
              Има едни ръчни преси, може да си ги виждал и по баровете, те не ползват ток и стават за всички цитруси. Ограничават асортимента на соковете, но все е нещо.
              И една подсказка - чаша сок от грейпфрут сутрин помага за сваляне на излишните мазнини.
              НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
              Omnia vincit amor !

Коментар

За да се запазят качествата на сока трябва да го съхраняваш в хладилника в стъклена бутилка, напълнена до горе за да нама въздух и затворена с хубава капачка.

Коментар

Нямаш проблем ,прибираш го в хладилника и на сутринта си пиеш с кафето прясно изцеден сок, няма да седиш дежурен на машинката да правиш сок по цял ден.Нищо няма да ти стане на стомаха ,щом едни лимони седят в хладилник седмица ,че и повече и нищо не им става ,че портокал ли няма да издържи ,гарантирам тиа който казва че има по хубав сок от прясно изцедения, значи нищо не разбира.......
                  http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Прясно изцедените цитрусови сокове трябва да се пият веднага или до 10-15 минути, след приготвянето им, иначе се окисляват и стават горчиво-кисели, а витамините се разпадат. Дори да се сложат в стъклена бутилка, добре затворени, с хубава капачка и в хладилник, нямат същите вкусови и витаминни качества, както до 15 мин. от приготвянето им.
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Дааа,
                      Две мнения, че може да запази до сутринта, две че не може и една мисъл, че няма да има проблем .
                      За сега резултата е равен.
                      Като се замисля за поста с пълната бутилка догоре за да няма досег с въздуха - аз не мога да извърша извличането на сока във вакуум. Така или иначе контакт с въздуха ще има. Какво ли ще стане до сутринта обаче, за мене си е загатка.
                      Най-вероятно ако не е пресен ще загуби част от качествата си. Но дали няма да е повече вреден отколкото полезен?

Поздрави!

Коментар

Трябва да се пие веднага.И да се приготвя толкова колкото ще се изпие.Жената ги "натиска" повече тея неща.Аз съм по айряна. А замалко да забравя.Върви най добре с прясно уловена бяла риба или костур

Коментар

Пък аз винаги съм смятал, че върви най-добре с водка..... Ама пък за закуска.... Не, че не става, ама .... Майтапа настрана, изстискай си го вечерта и си го пийни с кеф за закуска. Дори и да са му 'поизмрели" витамините, с нищо няма да навреди и ще е по-добър от кой да е от кутия. Като правех едно време сокчета за децата да не съм седял с хронометъра да гледам кога ще ги изпият ....
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                            Аз пък знам, че пресният сок трябва да се изпие до час. За да е "в пълния си блясък" на витамини и т.н.
                            Има едни ръчни преси, може да си ги виждал и по баровете, те не ползват ток и стават за всички цитруси. Ограничават асортимента на соковете, но все е нещо.
                            И една подсказка - чаша сок от грейпфрут сутрин помага за сваляне на излишните мазнини.
                            Той затова се нарича FRESH - т.е. пресен. Инак се окислява и потъмнява. Значи, нещо се случва и с витамините.

Коментар

Колкото и да се е скапал от престоя в хладилника,определено ще е по добре от 100%-вия коктейл от магазина.Поне няма Е-та.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X