Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво продават в Карфур?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво продават в Карфур?

Първоначално публикуван от zloto69 Преглед на мнение
    -купих си 5 л. Мобил 10/40 за 35 лв.
    За съжаление тоя Mobil не е като другия Mobil. Правен е специално за тия вериги (Метро, практикер, карфур, и т.н.), и е малце по-различен.

Тия магазини не са правилното място за пазаруване на масло.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      За съжаление тоя Mobil не е като другия Mobil. Правен е специално за тия вериги (Метро, практикер, карфур, и т.н.), и е малце по-различен.

Май заформяме голям спор
      И как го разбра това колега
      SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
      0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от zloto69 Преглед на мнение
        Май заформяме голям спор
        И как го разбра това колега
        Еми купи от едното и от другото и сравнявай. Ако искаш и на анализ ги дай.

Просто безплатния обяд още не е измислен.

Това си е мое мнение и не ангажирам, нито се опитвам да убеждавам някого. Ниските цени на нещо никога не са случайни.

ПП: Само едно въпросче: Провери ли колко струва уж същото при официалния вносител или дистрибутор за България? Ако да - сподели. Ако цената е същата или близка, може и да повярвам че има вероятност да е истинско. Дори тогава пак има вероятност да е накрая на годността си.

Не мога да коментирам конкретния случай, верига и масло. Просто не обичам да играя шах, когато залога е да попадна на менте или да платя за уж едно, а реално да получавам друго.

Правил съм преди време директно сравнение с Repsol. Няма да споменавам двете места, от които го купих. От едното го купих по настояване на приятел, и със сигурност беше истинско. Източих предишното, на една седмица, сипах новото, и усетих разликата още на другата сутрин. Дори лампата за маслото ми гаснеше значително по-бързо. Една и съща марка, една и съща бутилка, и незначителна разлика в оформлението на етикета, но спецификациите си бяха същите. От тогава купувам от сигурни места, до колкото е възможно. В големите вериги не съм сигурен.

Пак казвам - това си е мое мнение.
        Последно редактирано от sparkybg; 29-04-09, 22:56.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=58881
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Еми купи от едното и от другото и сравнявай. Ако искаш и на анализ ги дай.

Просто безплатния обяд още не е измислен.

Това си е мое мнение и не ангажирам, нито се опитвам да убеждавам някого. Ниските цени на нещо никога не са случайни.
            Може и да си прав. Аз само да споделя, че си купих Мобил 1 10 W40 за Фрилендъра от Метро края на есента/към 50-60 лв 5 литра ако не бъркам/ и съм минал повече от 5000-6000 км без никакви проблеми. Също така в Германия се намира евтино масло Мобил 1, с което карат мои познати, като са супер доволни. Така че кво да ти кажа... Дали го правят специално за Метро и другите, дали не - аз не знам, но общо взето е качествено според мен. Да не отварям тема колко познати правиха двигатели заради добри масла, купувани от реномирани сервизи.

Иначе за Карфур - имам приятели, които са семейство - грък и французойка. Познават някои от мениджърите на веригата във Франция и даже са зареждали някви продукти. Казват добри неща - коректни са, работят с мисъл за клиента. Имат дори идея да произвеждат/по-скоро поръчат на БГ фирми/ някои неща в БГ, с които да зареждат френските магазини от веригата. Ако направят магазинче в Пловдив ще имам преки впечатления, но да ви кажа, толкова вериги вече станаха, че и без тях намирам каквото ми трябва. Все пак "Колкото повече, толкова повече"
            http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
            http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
              Може и да си прав. Аз само да споделя, че си купих Мобил 1 10 W40 за Фрилендъра от Метро края на есента/към 50-60 лв 5 литра ако не бъркам/ и съм минал повече от 5000-6000 км без никакви проблеми. Също така в Германия се намира евтино масло Мобил 1, с което карат мои познати, като са супер доволни. Така че кво да ти кажа... Дали го правят специално за Метро и другите, дали не - аз не знам, но общо взето е качествено според мен. Да не отварям тема колко познати правиха двигатели заради добри масла, купувани от реномирани сервизи.
              И от сервизи не купувам, с малки изключения - когато познавам човека. От "реномирани" пък - съвсем никога.

Пак казвам - може да е било единичен случай, партида или каквото там се сетите. Ама попаднах на каквото попаднах, и го видях с очите си и усетих по работата на двигателя, в най-гадния сезон - зима с достатъчно добър студ. Просто източих едното, без да сменям нищо друго, и сипах другото. Разликата не беше "потресающа", но щом може да се улови без мерене на нищо, значи е била не малка.

Коментар

Вериги с размерите на Карфур със сигурност нямат нужда да купуват маслата си от местен вносител, нито им е проблем да получат отстъпки по-големи от на който и да е вносител. Това са държави в държавата. Имат специални отношения с производителите на масла до колкото маслата с марка Карфур (или каквато друга собствена марка имат) са произведени от големите производители.

Поне на Запад, маслото на реномирана марка продаващо се в Карфур е същото като това което може да се купи в специализирани магазини. Ако има разлики, те ще са в наличието на продукти с реномирана марка, произведени специално за Карфур, които няма да се продават другаде.

Ако даден Мобил XYZ се продава в специализираните магазини, Мобил XYZ продаващ се в Карфур ще е абсолютно еднакъв по качество и състав. Може опаковката му да е различна, в повечето случаи бидонът ще е по-голям, и в горната четвърт етикета ще е примерно червен, с надпис "Тези 25% са гратис".

За сметка на това, на рафта до него може би ще се продава Мобил XY, който ще е специфичен за Карфур, ще е със сходна (но не същата) опаковка, и ще е различен по състав от модела XYZ. Но при всички положения - няма да е съв 100% еднаква опаковка, и етикетите му ще са различни. Няма да се опитва да се представи за другия модел.

И въобще тези вериги са такива мастодонти, че не им е никакъв проблем да продават и по-хубави от другите продукти, на по-ниски цени.

А конкретно за маслата, направата на специфично (читаво) масло по поръчка в наши дни е толкова лесна, че въобще няма какво да я коментираме. Фирмата чиито масла внасям може да направи всякакво масло по поръчка, с всякакви под-марки, стига да се мине дадено количество, което не е някакво огромно - някъде от тон нагоре беше. Дето се вика, ако реша мога да пусна собствена линия масла "Гоблин"със спецификация по поръчка, при положение че съм никой. Какво остава за фирми с мащабите на Карфур.

Коментар

Съгласен съм с всичко, което казваш. Няма как да не съм.

Имам само да добавя нещо: Тук не е "на запад", за добро или за лошо. Точно в това е разковничето. Тук и да продадат най-окаян боклук, нито има кой да ги санционира, нито ще се вдигне особена врява. Затова и горивата са ни никакви, затова и всичко ни е никакво. Затова ни и въртят такива номера, от време на време, или постоянно.

Ако ти продават чисто домашно прясно мляко, с доказан произход и качества, и друго правено по нечия технология, със 1000 изкуствени съставки и преобладаващо сухо мляко в него, ама на една цена, кое ще избереш? На търговеца обаче му е изгодно да ти продаде другото, щото печалбата му е по-голяма. Ако няма кой да го перне през ръцете, ако се опитва да ти пробутва едното вместо другото, може да си сигурен че рано или късно ще се пробва. И господ да е, и той ще се пробва.

Доверие се губи лесно. Мойто го изгубиха. Дори ми е смътно коя от всичките вериги беше. За да си го върнат, ще трябва време, щото съм консерва. Дори да е била единствената калпава туба масло в цялата партида, и никога и на никой да не са въртяли номера.

За това с етикетите си прав. Ама я си представи, колко народ изобщо знае като види определени спецификации, написани по бутилката, те какво реално значат? Аз не знам. Всеки път се ровичкам, и все ги забравям. А ако трябва да е така за всичко, което пазарувам - никакъв шанс. А производителя никога няма да напише "Тая и тая съставки сме си ги спестили. От тях има тия и тия последици." Ще каже: "отговаря на еди кои си спецификации", и сигурно наистина отговаря. Както ти каза - можеш да си поръчаш и масло по твоя преценка, ако поръчаш достатъчно.
                  Последно редактирано от sparkybg; 29-04-09, 23:46.

Коментар

Идеята ми е че не знам дали до сега в България е имало верига от калибъра на Карфур. Включително и Метро не вярвам да са толкова големи.

Друг е въпросът вече кой ще им следи доставки и т.н, но предполагам всичко ще си идва от централата. А за репсола се чудя дали малката разлика в етикета която си видял не е била именно като разликата между XYZ и XY. Но не споря, факт е че в България масла не съм пазарувал.

Коментар

Абсолютно подкрепям Гоблин....... и с този спор май се изчерпва мита "какви боклуци продават в хипермаркетите, не пазарувайте от там, а пълнете гушките на дребните търговци".........които незнайно защо от ранна сутрин висят пред вратите на Метро и Кауфланд...... Оф, ето, пак се заяждам, хванах се...

Коментар

Ти хубаво се бъзикаш, но когато дребните търговци фалират, нищо не ти гарантира че голямата верига ще си задържи цените ниски...

Пробвано е.

Да не говорим че като фалира даден специализиран магазин, примерно за масла, понеже хипермаркета продава най-разпространените масла евтино, а те са основния оборот и на дребния търговец, ще увиснеш за всички масла които в Карфур не се продават. И ще се чудиш защо цената им изведнъж е станала двойна и тройна при оцеляващите дребни търговци, които вече трябва да си изкарват прехраната само с тях.

Коментар

Целта на големите Магазини е да затворят малките а после стои та гледай.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                            Абсолютно подкрепям Гоблин....... и с този спор май се изчерпва мита "какви боклуци продават в хипермаркетите, не пазарувайте от там, а пълнете гушките на дребните търговци".........които незнайно защо от ранна сутрин висят пред вратите на Метро и Кауфланд...... Оф, ето, пак се заяждам, хванах се...
                            "Дребните" търговци, от които пазарувам, са или директно официалните представители на дадена марка масла в България, или фирма, посочена от тях. Въпрос на 2 телефонни разговора.

Преди време имах и приятел, който внасяше Repsol директно от производителя, за негови нужди. Купувах от него.

Накратко:
                            1. Харесвам си марка. Влизам им в сайта, и си харесвам конкретно масло. Гледам кой им е представител или дистрибутор за България, звъня един или 2 телефона, да ми кажат дали имат конкретното масло, и в какви разфасовки е, и отивам и си го купувам. По тоя начин съм почти сигурен че купувам това, което съм искал, а не нещо, подобно на него. Избягвам и масла, произвеждани в бившия източен блок, или на изток от България, освен ако имам сигурна информация че няма проблем с тях.
                            2. Ако случайно намеря познат, дето да има път към Германия, например, пазарува ми от там и ми носи, стига да има тая възможност. 1-2 пъти и така съм купувал.

Да оставим и маслата. Всичката битова химия, дето се продава тук, например, е "малко" по-различна от продаващата се в Германия да речем. Има магазинчета, дето внасят директно от там. Понякога разликите са доста очебийни. Е, и цената е друга, естествено. За всеки влак си има пътници.

В държава, в която контрола клони към нула, и корупцията навсякъде е огромна, вече и на себе си нямам доверие. Дано доживеем да не е така, ама все-повече се съмнявам.

Коментар

За битовата химия съм съгласен, жената откакто научи всичките си приятелки че Head and Shoulders продаващ се в Щатите няма много общо със същия продаващ се в България, Всеки път като тръгнем да се прибираме багажите миришат на фризьорски салон. Много е нервиращо, не ми остава място за моите лагери, семеринги, бутала и прочие полуоски

Коментар

От: До: Какво продават в Карфур?

Вчера ходих специално до Карфур в Пловдив, за да си купя 2 разтегателни стола- (метална рамка, с парче плат за седалка и облегалка). Навсякъде този модел столове са по 18-19лв. Викам си, ще купя 2 за тази сума. Обаче, в Карфур на тези столове имаше любезна бележка, че столовете издържат човек с тегло до 80кг. Е, аз сега с моите 95 кила какво да правя? Не купих столовете и днес се жалвам на колегите... Един от тях ми разказа как жена му- около 55-60кг. е поседяла малко на карфурски стол и той взел, че се разпаднал. Нитовете се скъсали... Сега има 3 варианта:
                                а) жената е много шавлива.
                                б) жената не е 55-60кг.
                                в) столовете по 11 лв. са менте.
                                Аз ще си купя столове от другаде. От тези, по 18-19лв. За децата може и да стават, но всеки път преди да седна не ми се сверява дамаската в "безопасния" цвят ли е!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X