Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Това го знае всяко хлапе ли? А ние?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Това го знае всяко хлапе ли? А ние?

мен задачката във варианта в който има нула ученици ми харесва
    мисленето се учи
    не може винаги всичко на готово и все по-един и същи готов шаблон
    трябва да можеш и да се сетиш, да измислиш нещо ново, самостоятелно по възможност

ама де ти ...
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На мен задачката би ми харесала повече така:

В едно ОУ има 1000 ученици.От първи до четвърти клас са 156 деца.От пети до шести клас са с 238 повече,а останалите са от седми до осми клас.Колко са учениците от пети до осми клас. А от девети до дванадесети клас?

Така по пътя на логиката ще стане ясно че ученици от 9 до 12 няма защото училището е основно.

Ако бях инструменти няма лошо, нямаше да се замислям дали нещо е на нула. Обаче в едно училище по подразбиране има от всички класове. Няма такова училище дето да прескачат 7 и 8 клас. Едно дете трябва да мисли по доста шашав начин за да го осмисли.
      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
        Едно дете трябва да мисли по доста шашав начин за да го осмисли.
        именно
        и според мен би било чудесно, ако детето сенаучи да мисли нестандартно
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Това или е вродено, или трябва да има "нестандартен" възрастен в къщи, дето да го научи От самосебеси трудно става, с угрижени за оцеляването мама и тате, също.
          Последно редактирано от Фани; 12-12-08, 16:31. Причина: поправка
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
            Това или е вродено, или трябва да има "нестандартен" възрастен в къщи, дето да го научи От самосебеси трудно става, с угрижени за оцеляването мама и тате, също.
            че не за всеки, не е
            ама такива задачки биха помогнали да се види дали има потенциал

Коментар

Айде да освежа темата и аз
              Една задача от времето на водната криза в София:
              У Йванчови има 150 литрова вана, 2 туби по 40 литра, три кофи по 10 литра,25 литрови шишета и два легена по 15 литра.При режим на водата две към едно, колко пъти бащата на Иванчо ще спомене майката на Янчулев?
              Поздрави!
              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

turtey - Не се притеснявай - тези задачи ги въведоха в обучението още преди 1 или 2 години (за моите деца - от 5-ти или 6-ти клас). Явно обаче са "свалили летвата" към още по-малките. Ще си покаже какво ще излезе от поредния експеримент
                Приятелка - дългогодишен директор на училище и действащ учител (не като горе от картинката и в никакъв случай не от "изкукалите") онзи ден ми каза - "Ако зависи от мен, децата сега ще учат по едновремешните учебници, от преди 20 години, само с включени новостите за тези години!"
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

не знам фани
                  имам много ниско мнение за кадърността на учителите в момента
                  познавам много такива
                  имам и роднини даже
                  като знам и какви пари взимат, мотивацията да си учител е нулева
                  а единици са тия които работят учител, защото имат вътрешната потребност и са наистина добри

повечето са ...
                  абе

само ще дам пример с една даскалица "язовците спят литургичен сън"

е..х тая дълга литургия ...

Коментар

Аз имам страх от задачки, в които се налага да се мери квадратурата на необходимите плочки за вана/примерно/.Преди години-синът ми-сега осмокласник открива подобна задача в математиката и тича при мен , пиленцето! Детето знае кой е математикът у дома Аз, за да не се излагам тичам да питам татко му, той съответно ме води при майстра, който тамън това правеше в банята ни-редеше човекът кротко и си подвиркваше..и като се почна едно нагледно решаване..никога повече не посмях да попитем за задачите!
                    Сега Ви пожелавам да намерите все някакво решение и на тази задачка, а по-добре май да си я оставим на децата и учителите, па макър и да се посрамуваме малко

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                      Ами, може би точно това е идеята на задачата. Да го понаучи на това. Иначе какъв е смисъла от ходенето на училище, ако не те учи на нищо ново?! Ето, че и доста възрастни колеги, не успяха да го съобразят. Значи е имало пропуск някъде...
                      Колега,аз съм 71 набор,завършил съм природоматематическата и след това право и винаги съм учил сам и съм имал много време за игри и за себе си,никога родителите ми не са ми обръщали специално внимание за подготовка,сега децата толкова ги претоварват и им изсипват материала,че и те и родителите им не могат да се справят,да не давам примери,че са много,но мога...

Коментар

Първоначално публикуван от Ковача Преглед на мнение
                        Айде да освежа темата и аз
                        Една задача от времето на водната криза в София:
                        У Йванчови има 150 литрова вана, 2 туби по 40 литра, три кофи по 10 литра,25 литрови шишета и два легена по 15 литра.При режим на водата две към едно, колко пъти бащата на Иванчо ще спомене майката на Янчулев?
                        Поздрави!
                        33 пъти в сложно-съставни изречения при пълненето на всеки един от съдовете...
                        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Ами представете си режим на тока 2 към 1.Тогава първоаприските шеги как стават коледни подаръци.И тогава споменаваш не ЕОН а стрнното си чуство за хумор.
                          [B][I][U]Ако някои се опита да те засенчи остави го да слънчаса[/U][/I][/B]

Коментар

Я сега да поизпитам малко съфорумците (Стефан, Ясен и другите дето знаят да си мълчат! ) с една забавна случка от оня ден.
                            Седнали децата на дивана, някъде зад тях хвърлена седи моята чанта. По едно време единия вика: "Нещо мирише на изгоряло!" и почва да души като кученце. Другия след малко също: "Наистина нещо мирише, като изгоряло!" и почва да се оглежда... Изведнъж виква: "Мамо, чантата ти пуши!". Другия: "Да, вярно, излиза пушек!"
                            -Хм, как ще пуши бе?! - чудя се и почвам да премятам наум какво ли запалимо може да има вътре , но се приближавам заинтригувана и сега и аз усещам миризмата. Втурвам се, отварям я и вече ме блъсна здраво миризма, видях и тънка струйка дим. Веднага обърнах чантата наопаки и всичко се изсипа на дивана...
                            Вътре освен разните обичайни джундурии имаше и фотоапарат, 2 батерии, които нося извадени, за да не се разреждат и сребърното синджирче на единия синковец, щото беше за ремонт... Батериите парят - не се барат, синджира също , а едната батерия беше се почти разтопила.
                            Ха сега - кажете какво се е случило в моята чанта?
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Чак Стефан и Ясен едва ли ще се ангажират с толкова лесен въпрос... тях ги питайте за нещо по-сложно... Просто синджирчето е дало на късо някоя от батериите... Които между впрочем ако са нови и литиеви да речем щяхте да имате по-малко време за реакция...
                              VPetrov.photography

Коментар

Еее, ама нали казах/писах, който знае да си мълчи де...
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X