Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е СОТ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Независимо от фирмата на коята сте клиент истината си остава една:

- времето за реакция е според зависи, дори провежданите от сериозните фирми изпити на автопатрулите относно това дали си познават района и съответно сданкциите не дават особен резултат.
    - висока такса - охранителя винаги е в комбина с застрахователя (нали никой не мисли, че сот - сод фирмата ви покрива щетите)
    - разпечатките по GPS -a - рисуват се ............................(провокирам досетливите)
    ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА предлагана от СОТ фирма , вие бленувате
    мизерно заплащане - неграмотни, некомпетентни и случайни прости пазачи с чисто чалга потребности предимно на средна възраст (ИСКРЕННИ ИЗВИНЕНИЯ КЪМ ИЗКЛЮЧЕНИЯТА) ..........................

ползвам СОТ и плаша гаргите ........................

Забравих да допълня за датчиците за животни предлагани от майката на споменаваният 161 - тоест СЕКТРОН ................... хвърлени двойни пари и много нерви

зонирането вече си е от централата там нямам забележки и не ползвам paradox ........

ПРИСТРАСТНИ СЪФОРУМНИЦИ НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ОСТАНАЛИТЕ МОЛЯ
    Последно редактирано от cveti; 18-11-08, 00:38.

Коментар

До: Що е СОТ?

Ами предложи по-добър вариант да си пазиш жилището!

За магазините, вече купона е пълен, защото СОТаджията "забива" касиерка и по цял ден третия участник /прави се на клиент/ изнася през половин час нещо през касата, без да се маркира, накрая вечерта тримата правят як купон!
      Последно редактирано от Volk; 17-11-08, 18:57.

Коментар

Никой не заблуждавам, още в началото казах, че охраната със СОТ е компромис. Напротив, опитах се да внеса яснота на хората. Кажи-речи на почти всички охранителни фирми в София сборът от патрулите им е толкова, колкото в момента са на СОТ-161. Може малко да преувеличавам, но казаното се доближава до истината.

1. Обаче да кажеш, че някой в СОТ-161 рисува GPS диаграмите после, няма как да се съглася. В други фирми може и да го правят, но за тази гарантирам, че това не става така.
        2. Датчиците за животни са доста полезни. Говоря като цяло, а не за еденичните случаи. В София има поне 10 000 обекта с датчици за животни. Представяш ли си ако всички са "провал"!
        3. Случва се да има закъсняла реакция на аларма и тогава фирмата си носи отговорноста. Особено ако е разбито, има липси и т.н.

Другия вариант е да си наемеш пазачи, да им плащаш по 2000 лева и да си треперят за слубата, да ги наблюдаваш постоянно с видеокамери (и те да знаят това) и тогава няма да имаш проблеми.

За 20 лева на месец (толкова в момента е охраната на частен обект към СОТ-161) момчетата понякога правят чудеса. Искате ли примери?

Коментар

Като колега /в оффороуда/, те съветвам да изтриеш всичките цифри, които си пуснал до момента, защото мисля че правиш грешка!
          Не ти давам акъл, но вероятно в договора ти за наемане има една клауза, която не си погледнал добре!

Ако пусна броя на колите /не на патрулите/ на един от СОТовете, ще падне голям смях...
          Последно редактирано от Volk; 17-11-08, 19:15.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            Ами предложи по-добър вариант да си пазиш жилището!
            Добрата стара аларма плаши гаргите, тоест има ефект на останалите понатия като ambush code са им известни
            плюс е, зонирането можеш да пушиш на балкона и да писне, ако някой неканен реши да влиза или да си осигуриш двора

Не рекламирам СОТ фирми, брой патрули за мен не е синоним на качество, винаги има изключения ... но те са изключения

а автопатрулите и физическата охрана както и диспечерките - те просто сменят фирмата
            фирмите сменят обектите си физическа охрана - драмата си е същата - ЗАКОНА НЕ позволява самоохрана в определени случаи, тоест половината от сумата остава във фирмата (заплата, осигуровки, униформа, печалба) е как да предложи качество

Kolonal, ако ползваш датчици за животни и имаш жива животно (те в един момент казват, че ще си умре) лично ще установиш колко много са отделните случаи......

Споменатите датчици се регулират често с изолирбан от вътрешната страна на капака - е сори ама домашен любимец с ръст над 160 няма по софийските апартаменти ....... а изолирани по подобен начин как да задействат от любимеца

Първоначално публикуван от kolonal
            Обаче да кажеш, че някой в СОТ-161 рисува GPS диаграмите после, няма как да се съглася. В други фирми може и да го правят, но за тази гарантирам, че това не става така.
            Казвам го за всички ..... големи охранителни фирми ..... сам го каза
            просто е нерентабилно за таксите, които плащаме да ни плащат щетите

съответно за застрахователите е нерентабилно да изплащат щети на сотаджийските фирми - тоест техните клиенти
            Последно редактирано от cveti; 18-11-08, 00:28.

Коментар

Някой чул ли е за платени щети от застраховател при кражба?

За да ти платят, трябва да докажеш че "пръстенчето ти е било в тази кутийка", което става с документи за придобиване и поне трима свидетели /извън семейството/, които са видели как си оставяш часовника на шкафчето..

Не се бъзикайте с хората, само пълен галфон може да чака пари от застраховател!

Те обраха трезори и собствениците не можаха да докажат, че там са имали пари /защото е забранено, да държиш пари в брой в трезор/, та какво остава за употребявани боклуци из апартаментчетата!

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                СОД Варна не е СОД РДВР.

СОД
                бул."Калоян" №2
                телефон:
                500-620
                Това е от страницата http://police.info.bg/Index.aspx

Ако не се получи ще потърся други телефони.
                Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                  Колега, Suzuki_Sj410, все още чакам да ми пратиш инфо за случката на ЛС. Твоето обяснение, на случката, по-горе не ми хареса и исках доколкото ми е по възможностите да проверя за какво иде реч.
                  Колега... спри се моля те. Не ти харесва защото,вече си пролича коя фирма защитаваш и къде имаш информация. По-интересно ще е ако и работиш в СОТ-161. Тогава вече всичко ще е ясно.

Информацията която давам е ДОСТОВЕРНА, залагам си главата под това! На такива години съм, че се впечатлявам от точно такива неща.
                  М/у другото интересното в моя случай беше, че съседа нямаше лепенки на СОТ и пичовете се бяха уплашили. А такива неща чух, от Полицая, че еПтен да се откажеш от всичко. Куфар с техника за 20 000лв, гонят го 30 мин. в квартала.... прекачва се от кола на кола. Хващат го. В куфара - "заглушки" - за СОТ с-мите,подслушватели за техните(полицейските) честоти,радиостанции със усилватели. И накрая вика: "Хващаме го,всичо с куфара в ръка, и прокуроката казва - Неизвестен извършител. Нямало следи по техниката вътре!!! "Това си го говореха един на друг полицаите в патрула.
                  И още имам какво да кажа, но спирам.

"Симпатягите"(крадците), в продължение на 1-2 седмици си ме следяха пред нас... По-отвратително от това да не можеш да се прибереш във вас и да се оглеждаш на 10000.... не Ти го пожелавам.

Не мога да разбера защо си вярваш, че патрула идва за 2-3-4 мин. Освен,ако не е на съседната пряка.

Къде седи патрула за района на Камбаните? Говоря за вилна зона,малко над/зад горичката на Мотопистата.

Коментар

Колега Suzuki_Sj410. Няколко поста по-нагоре ти сам предложи да дадеш инфо на ЛС за ситуацията, а сега реагираш по неразбираем з мен начин. Онзи ден питаше за един патрул, днес за друг, ами дай да ти дам стоянките на всички коли на СОТ-161 в София.........

Чак пък следели две седмици! И ти какво направи? Не пусна и жалба преди това? Не си ли нае охрана? Или очакваше, че щом те следят ще ти се размине! И докато влизаха у вас ти какво правеше? Какви мерки предприе за да им попречиш да нахлуят в собственоста ти? Няма как да ме убедиш, че патрул ще дойде за 20 минути и още повече за черпене с уиски, помотване и другите неща дето изписа.

Коментар

С колегата се разбрахме на ЛС. Случката е била доста отдавна и за това няма как да се провери. Относно крадците (говоря за професионалните, а не за наркоманските кражби), да, в последно време са доста организирани, въоръжени и се движат на групи от поне 6-7 човека. В такива случаи по-добре е да не предприемате нищо. Примери има доста-златарския магазин в "Надежда"-един от крадците беше въоръжен с Калашник, къща в "Драгалевци"-Камерите в околноста са засекли три джипа пълни с хора и т.н.

Коментар

Колеги, нека бъдем по-толерантни един към друг. Нека използваме информацията, която Колонал и другите колеги дават, и всеки да прецени сам за себе си кое как е. Не е нужно един друг да се укоряваме в казваане на неистини. Всеки като сподели своя опит и наблюдения, ще направим една по-пълна картина на нещата и лаици като мен ще имат отправна точка за избор - да си сложа СОТ или не.
                        Благодарения на тая тема аз вече за себе си съм наясно.
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Здравейте на всички,много неща прочетох тука,и на много глупости се наслушах.
                          Започнах да си мисля,че съм на рекламно представяне на СОТ-161.
                          Защо колегата се опитва да ги представи като най-добрите в бранша ?
                          Това,че работи там не може да ме убеди да,че са най,най...
                          И аз работя в този бранш,и имам доста наблюдения за СОТ фирмите,и мога да твърдя,че СОТ-161 не е върхът в охранителния бизнес,както се опитва да го представи колегата...

Коментар

Първоначално публикуван от mitko1973 Преглед на мнение
                            И аз работя в този бранш,и имам доста наблюдения за СОТ фирмите,и мога да твърдя,че СОТ-161 не е върхът в охранителния бизнес,както се опитва да го представи колегата...
                            Ще е полезно тогава да чуем и твоя глас. Интересни са ми тези 3S СОТ... Кажете,споделете за патрули и т.н.

Лек ден.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko1973 Преглед на мнение
                              Хайде дайте малко повече инфо. Естествено е да представям СОТ-161, защото върху тяхната работа имам най-добри наблюдения. Споделете за вашата фирма, да подискутираме малко, нали за това е темата. Да дадем най-добра представа, на четящите тук, за фирмите в бранша и ако им се наложи да се обвържат с такава услуга да знаят към кого да се обърнат.

Коментар

3S е фирма с около 21000 обекта,разполага с 22 патрула разположени в различни места в София.Давайки тези цифри,може да предположите по колко обекта се пада на патрул,и приблизителното време за реакция при 2/две/аларми в един район /а ако са 3 ?/.Същото важи и за СОТ-161,АСО ПИРЕЛИ,DSC...При по-малките сотове положението е малко по различно,при тях идеята е с 2-3 коли да покрият малък район /обикновено около офиса на фирмата в квартала в който се намират/,такива са САЛАМАНДЪР,ОМЕГА 7,ГРУПА АЛФА...,а има и такива с две коли и 50-100 обекта /разпръснати в цяла София/,се имат за големи охранители ...В общи линии май не представям положението в много розови краски,но положението не е и чак толкова черно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X