Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е СОТ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Що е СОТ?

Колеги, сериозен въпрос. Аз искам да си сложа СОТ. В офиса имаме, един ден влизам и за секунда сбърках една цифра на кода. След 2 секунди въведох истинската и си викам ... ох ,наред е...След още 2 секунди звъни телефона в офиса.Дигам и ме питат кой съм, да кажа имената на колегите, записани като контактни лица и прочие. Стана ясна грешката ми. Попитах ги, ако не бях дигнал, какво щеще да стане. До 3-тото извъняване ако не се отговори или се отговори грешно патрула пристига не по късно от 5-тата минута.
    Та за мен, от този кратък епизод и от казаното от Вас до тук вече ми е ясно към коя фирма ще се обърна първо. Стоянката за нашия квартал на тази и още една фирма е буквално пред блока ни. Но въпроса ми е към Васко. Приятелю, я ми драсни едно ЛС с малко повече ценови подробности за СОТ 161( месечна такса, цена на оборудването, възможни договори), ако може. Благодаря предварително. За застраховките ще се видя с Пепи да поговорим.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Само да поясня, че първо се праща патрула и после някой от операторите звъни. Ако вдигнеш и всичко е о'к колата се отбива, ако ли не продължава да пътува. По-съзнателните граждани, след инструктаж естествено, когато направят грешка сами се обаждат на дежурния телефон.

Коментар

Към днешна дата има много богат набор от аксесоари за противодействие..

Като започнем от смешния стар номер с магнит на външната страна на вратата, който "заковава" рид-контакта и свършим с излъчвателите на радиошум, дето блокират трансмитера..

Виж сирените са лесни, къртят се с кози крак и се топят в кофа с вода..

Правят се и "пробиви" примерно през прозорец, лепят се за минута лепенки върху обемните датчици, после следва обратно изтегляне навън, изчаква се патрула да се поразходи около парадната врата и после се работи спокойно!

Въобще няма да коментирам смешния номер с "тампера" срещу прерязване на жицата на датчика, защото цветовете на кабелите са стандартни и лесно се шунтират..

Въпрос на инвестиция! Ако ви се случи, телефона ви да загуби връзка и да почне да шуми като миксер, докато покрай вас минава кортеж, причината е в куфарчето, дето струва 100 тина евра, но си избива парите бързо! /предполагам/

И така нататък!
        Последно редактирано от Volk; 13-11-08, 20:04.

Коментар

Volk, случва се и да ни излъжат, но е рядко. Патрула не прави оглед само на парадната врата, а отвсякъде. Ако обекта е на първи етаж и прозорците могат да се пипнат, задължително се проверяват с натиск дали не са забравени отворени. Оглеждат се и за следи от външно отваряне. При най-малкото съмнение за разбит обект се викат собствениците. Това се прави защото нито ние, нито полицаите имаме право да влезем в обекта без тяхното съгласие. Друг е въпросът дали ще дойде някой собственик да ни съдейства.

Коментар

Не говоря за СОТ 161...

Аз съм търсил на "3-ес" изгубен патрул, не за друго, а защото ми стана жал като ги видях как минаха 4 пъти транзит напред -назад /след двайсет минути/, но не ме видяха в тъмното че им махам къде е обекта и накрая влезнаха на фарове в полето...

И не съм рекламен агент на 161, но хората са инвестирали и си личи..

Коментар

По добре СОТ отколкото пазачи.Цяла нощ да си избират какво да извлекат.В някои случаи пазачите са по опасни за собственоста ви от айдуците.И сабале дигат рамене така си беше
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                По добре СОТ отколкото пазачи.Цяла нощ да си избират какво да извлекат.В някои случаи пазачите са по опасни за собственоста ви от айдуците.И сабале дигат рамене така си беше
                От гледна точка на крадеца, живата охрана е много по-опасна, защото е непредсказуема /освен ако не се познават/, за разлика от СОТа...

Има много обекти, в които не е нужно да се мотаеш "време за цигара"!

Да не говорим, че новата мода в крайградските къщи е да се влиза в горните етажи, докато собствениците са вътре и примерно вечерят...

И със сигурност не са пуснали СОТа!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                  Да не говорим, че новата мода в крайградските къщи е да се влиза в горните етажи, докато собствениците са вътре и примерно вечерят...

И със сигурност не са пуснали СОТа!
                  Ами да си го пускат, бре. Опцията да се задейства сот-а докато си си вкъщи е отдавна измислена.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                    Ами да си го пускат, бре. Опцията да се задейства сот-а докато си си вкъщи е отдавна измислена.
                    Въпроса е при влизане в тоалетната, дали да пуснеш СОТа в коридора?

Трябва да се импантират подкожни капсули и като се движиш, пред теб СОТа да се изключва, зад теб - да се включва!

Коментар

Въпроса е при влизане в тоалетната, дали да пуснеш СОТа в коридора?
                      Нееее, има опция да си включиш СОТ-а още като си влезеш вкъщи и може да си ходиш навсякъде из къщата но алармата ще се задейства тогава, когато някой ти отвори входната врата или прозорец на който има инсталиран мук.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        Колеги, сериозен въпрос. Аз искам да си сложа СОТ. В офиса имаме, един ден влизам и за секунда сбърках една цифра на кода. След 2 секунди въведох истинската и си викам ... ох ,наред е...След още 2 секунди звъни телефона в офиса.Дигам и ме питат кой съм, да кажа имената на колегите, записани като контактни лица и прочие. Стана ясна грешката ми. Попитах ги, ако не бях дигнал, какво щеще да стане. До 3-тото извъняване ако не се отговори или се отговори грешно патрула пристига не по късно от 5-тата минута.
                        При такива ситуаций...на нарушение, които за радост моя, а и на патрула, винаги са се дължели на грешка в боравянето със системата, винаги идват, въпреки че се обаждам по телефона на оператора. Обесняват, че им е задължение и поглеждат обекта въпреки че ги посрещам и се познаваме като в малък град, Първите години се опасявах да не ме таксуват с 20 лв на погрешно подаден сигнал, както е в договора. Пораснаха децата и не грешим. Инфарктна ситуация имах преди години...при дълго отсъствие, дайлера на системата започна да избира въведените телефонни номера, след което се обади оператора, че нарушение на обекта няма, а останала без захранване ситемата изконсумирва заряда на батерията, ако не беше това обаждане си представете как щях да се прибера спешно.
                        Не съм се замислял за входната врата, но не е ставало въпрос да предавам ключ, какво би се случило
                        Както подчертават колегите, с това не агитираме, просто сота е необходимост.
                        Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                          Нееее, има опция да си включиш СОТ-а още като си влезеш вкъщи и може да си ходиш навсякъде из къщата но алармата ще се задейства тогава, когато някой ти отвори входната врата или прозорец на който има инсталиран мук.
                          А през лятото, да затвориш плътно всички прозорци!

Трябва си да подходиш с ловен подход, отваряш прозорците, зареждаш "пилешки" сачми и се скриваш зад пердето, като обемен датчик - чакаш слука!

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
                          Не съм се замислял за входната врата, но не е ставало въпрос да предавам ключ, какво би се случило
                          Ще заврат клечка в патрона, дано да не е през зимата, защото патрула, ще измръзне навън!
                          Последно редактирано от cveti; 18-11-08, 00:37.

Коментар

Трябва си да подходиш с ловен подход, отваряш прозорците, зареждаш "пилешки" сачми и се скриваш зад пердето, като обемен датчик - чакаш слука!
                            Не е така , а и ти добре се шегуваш, колегата иска да каже, че под охрана се оставя само една зона, да кажем ако е апартамент входа, антрето, гаража, ако е търговски обект - задния вход, склада.
                            Ако ще ползвам ловен подход, зареждам 30-06, за чийто въздействие виж в тема "едрия лов - 2008".
                            По навик "на слука"
                            Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

А трябва. Дори и да си си вкъщи или поне ги остави на ограничител, така имаш шанс, макар и малък, да чуеш като го разбият. Аз лично не го одобрявам. Остави това, ама много хора лятото си оставят отворени прозорците и при най малкия вятър алармите им се задействат заради разклатени пердета, полюлеи и други клатещи се от течението премети. Патрулите се разкарват, а на виновниците не се налагат глоби. Лошото е друго. Доста хора си позволяват да държат тон на момчетата, че си плащали и тяхно задължение било да си ходят на всяка аларма. Добре, че отскоро въведоха ново правило, че ако и след втората аларма собственикът или отговорникът не осигури достъп да се види кава е причината за алармата, повече на този обект не се ходи. Изключваме вероятноста човекът да не е е в града по това време.
                              Първоначално публикуван от Volk
                              Ще заврат клечка в патрона, дано да не е през зимата, защото патрула, ще измръзне навън!
                              Патрула си стои пред входа и чака. Освен това, не изключвай варианта някой комшия да слиза/влиза в този момент и колегите да влязат тогава. Тогава изненадата е пълна.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                                В такъв случай ключ не давам, и да ми искат, и анекс в довора да вкарат.

Дано потенциялни нарушители не ни четат , защото уважаваме сотаджийте и труда им.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X