Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е СОТ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Що е СОТ?

Колеги, един въпрос... все пак така като гледам май имате информация. За колко мислите, че пристига патрул на въпросната фирма Сот-161. София,Бъкстон? Говорим за делничен ден, около 13:00 часа...
    За Полицията, също ми е интересно... (подаден сигнал за съмнителни лица).

Мисля, че някъде все се говори за нещо от рода на 2-3-5 мин.

Коментар

Първоначално публикуван от Suzuki_Sj410 Преглед на мнение
      Колеги, един въпрос... все пак така като гледам май имате информация. За колко мислите, че пристига патрул на въпросната фирма Сот-161. София,Бъкстон? Говорим за делничен ден, около 13:00 часа...
      За Полицията, също ми е интересно... (подаден сигнал за съмнителни лица).

Мисля, че някъде все се говори за нещо от рода на 2-3-5 мин.
      По договор през деня колата тршбва да пристигне до 7 минути.Това е направено заради задръстванията. Факт е, че в кварталите които не са с особено натоварено движение, времето за реакция е сведено до 1-2 минути. В момента патрулните коли за Софиш са около 40. Скоро ще бъдат пуснати още десетина коли. Целта е времето за реакция във всяка яаст от денонощието да бъде сведено под три минути. Естествено, някой път патрула моье да се забави. Да речем пука гума, на разбит обект е и се чака отговорник или някакви други обстоятелства и тогава се изпраща друг най-близо намиращ се патрул. Ако се забави повеяе от уговореното време фирмата си носи последствията. Неустойки и т.н.

А за това дето пита колегата, Как е подаден сигнала? По телефон или с паник бутон?

Коментар

A какво прави СОТаджията ако има сигнал за апартамента ми и се окаже, че вратата на входа се заключва???

Взломират или звънят и будят по къде що звънец намерят ???
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
          A какво прави СОТаджията ако има сигнал за апартамента ми и се окаже, че вратата на входа се заключва???

Взломират или звънят и будят по къде що звънец намерят ???
          Имат ключ Жоре, който ти самия си им дал при сключването на договора!
          LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
            И си длъжен при всяка смяна на патрона да предоставяш ключ. Иначе, докато чакат да дойдеш и да им отвориш вратата или някой добросъвестен съсед да стори това в три посреднощ, крадците могат да се изнесат през капандурата и съседния вход.

Коментар

А защо СОТ? Нали плащаме затова данъци?
              Истината е застраховката и донякъде трезорите за по-ценните неща.
              Действителен случай: Влизам си в офиса, мятам чантата и отивам да пия кафе, като забравям да се обадя на СОД (тогава - преди десетина години), половин час след мен влиза секретарката и започва да си работи. След още половин час звъни телефона и секретарката чува женски глас: - Нарушител! Напусни обекта! - Ама аз не съм нарушител, тук работя - отговаря секретарката, след което чува - А, така ли? Добре.- и телефона се затваря.
              Е, аз как да очаквам да ме пазят? Като ги питах при подписването на договора, какви щети поемат при кражба ми отговориха, че поемат щети до размера на платените такси за охрана, но до размер на половин или една година - не помня. Мижи да те лажем. Това е за дребните, ама съвсем дребните престъпници, дето не работят с полицаите.
              Как ще реагира СОТ, ако има три последователни сигнала в един квартал в рамките на 5 минути? Това е стара схема на крадците - чупят последователно по едно стъкло на два обекта и после си работят спокойно на третия. Нарочат ли те - няма спасение.
              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                Как ще реагира СОТ, ако има три последователни сигнала в един квартал в рамките на 5 минути? Това е стара схема на крадците - чупят последователно по едно стъкло на два обекта и после си работят спокойно на третия. Нарочат ли те - няма спасение.
                Ако преди това са спазени предписанията на специалистите не се тревожи. Има спасение, но не е тук мястото да ти го обяснявам. Всеки обект може да е максимално застрахован срещу кражба, стига собственикът да е готов да инвестира малко. В доста случаи първоначалната инвестиция е оправдана. Не говоря за инвестиция от хиляди левове, а за суми достъпни за почти всеки.

Коментар

Мерси Пепи и мерси Васко!

Аз дълго време явно съм се заблуждавал, че имаш ли СОТ ако стане кражба СОТ фирмата ти покрива дефакто каквото са ти откраднали, ама явно съм се лъгал доста...

Май за тази цел се прави застраховка и СОТ е задължителен атрибут към нея...

Пепи, моля те поправи ме ако греша?

Много поздрави,
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз дълго време явно съм се заблуждавал, че имаш ли СОТ ако стане кражба СОТ фирмата ти покрива дефакто каквото са ти откраднали, ама явно съм се лъгал доста...

Много поздрави,
                    И в Сектрон може да си направиш застраховка, а може и другаде, но има ли СОТ, риск "кражба" при застраховката е мнооого по-евтина клауза.
                    LZ1PER

Коментар

Много поздрави,
                      Не грешиш, СОТ е нещо, като допълнителното изискване - като алармена система към автомобила при сключване на пълно автокаско.

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                      Ако преди това са спазени предписанията на специалистите не се тревожи. Има спасение, но не е тук мястото да ти го обяснявам. Всеки обект може да е максимално застрахован срещу кражба, стига собственикът да е готов да инвестира малко. В доста случаи първоначалната инвестиция е оправдана. Не говоря за инвестиция от хиляди левове, а за суми достъпни за почти всеки.
                      Я кажи какви инвестиции имаш в предвид, ако обичаш, че ми стана интересно?
                      Последно редактирано от cveti; 18-11-08, 00:35.
                      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                        Не грешиш, СОТ е нещо, като допълнителното изискване - като алармена система към автомобила при сключване на пълно автокаско.
                        Само че, при застраховка на автомобил, алармата е задължителна, докато при застраховката на апартамнет/къща, СОТ-а/алармата не са задължителни, но ако ги има се плаща по-малко отколкото ако ги няма, но може и без тях!
                        LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom
                          Я кажи какви инвестиции имаш в предвид, ако обичаш, че ми стана интересно?
                          Казах по-голямата част по-горе. Ако е СОТ на апартамент-постави си втора врата и клавиатурата да се падне между двете. Когато мукът е на външната врата при разбиването и алармата се задейства. Докато разбият и вътрешната патрулът ще е на място. Ако е търговски обект-постави си върешна ролетна щора. Отварят ти външната врата, мукът задейства алармата и ако на крадците не им дреме какво ще стане по-натам патрула ги "сгащва". Ако нямаш вътрешна врата на апартамента или в търговския обкт си постави каса. От онези сериозните по 300-500 и нагоре кила. Докато се мъчат да я изнесат патрул все ще се появи. Има и други. Да речем два предаватела на две честоти. Заглушават ти едната, другата праща сигнал. Макар че и при заглушаване на сигнал вече има сигнали които стигат до дежурния център.

Само че, при застраховка на автомобил, алармата е задължителна, докато при застраховката на апартамнет/къща, СОТ-а/алармата не са задължителни, но ако ги има се плаща по-малко отколкото ако ги няма, но може и без тях!
                          Така е, но инвестицията си заслужава като сметнеш процента отстъпка при застрахователя ако имаш СОТ.
                          Последно редактирано от cveti; 18-11-08, 00:36.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal
                            Така е, но инвестицията си заслужава като сметнеш процента отстъпка при застрахователя ако имаш СОТ.
                            Не ще и съмнение, както по-горе съм написал, при наличие на СОТ цената на застраховката пада драстично, а спокойствието от двете е несравнимо!
                            LZ1PER

Коментар

Само да поясня. Мук, това е датчикът, който се поставя на самата врата. Когато тя се отвори магнитът се размагнетизира и алармата се задейства.

Коментар

И който те много успешно не знаят къде е.Пример пак аз.Нещата не са винаги черни и бели.Но полицейския сот и преди 10 години по половин час го нямаше никакъв.Говоря за центъра на София пред Цум.
                                В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X