Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е СОТ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Що е СОТ?

Здравейте, изчетох темата. имам конкретно питане за СОТ(Д) за апартамент в София в района на полиграфическия комбинат.

Ако може хора които живеят в района да споделят менение за фирми.
    Интересува ме и коректност при поставянето на датчиците (ремонта приключипреди 1 година ).
    Имаме котка...
    Какви марки са средно добри, за най-добрите няма кинти.

Коментар

Първоначално публикуван от dexter_lab Преглед на мнение
      Здравейте, изчетох темата. имам конкретно питане за СОТ(Д) за апартамент в София в района на полиграфическия комбинат.

Ако може хора които живеят в района да споделят менение за фирми.
      Интересува ме и коректност при поставянето на датчиците (ремонта приключипреди 1 година ).
      Имаме котка...
      Какви марки са средно добри, за най-добрите няма кинти.
      За фирма СОТ(Д) в твоя район не мога да помогна , но знам фирма на един колега по каравана от къмпингите, той работи на средни цени, с израелски датчици, аз съм доволен. Дай мейл да ти пусна името на фирмата, че иначе е реклама, а - ама пък аз имам статут [ТП] - ИНСАС е фирмата и не работя там или за нея.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Аз до май 2009 г. бях клиент на СОТ 161. Казвам бях защото през април ме обраха въпреки че имах СОТ. Не бях в София и от СОТ 161 ми се обадиха към 23 часа и ми казаха че от дома ми има аларма и патрула е там. Казаха че вратата и прозорците са здрави. Искаха да дойда да отворя, за да видят какво свети на клавиатурата, но аз бях на 180 километра от София и това нямаше как да стане. Като отказах да се върна патрула си е тръгнал. После са ме обрали. Оказа се че крадците са отключили касовата ми брава + един обикновен секретен патрон и са влезли в жилището ми и бързо са облепили датчиците с непрозрачно тиксо, а на входната врата са сложили още един магнитен насрещник и са излезли. Вратата ми е с топка отвън и те като са излезли само са затворили. Патрула е видял че вратата е здрава и затворена, но тя е била вече отключена. Като си е тръгнал патрула крадците са влезли и алармата не е сработила изобщо. Баха обърнали всичко. Не ми се говори. От СОТ 161 ми обясниха че е трябвало някой да дойде и да отвори, за да видят какво е станало и аз съм си виновен като съм отказал. После ходих по други СОТ-ве, за да разбера как те действат в такава ситуация. Ходих в 3S СОТ, БОДУ СОТ и т.н. Оказа се че проблема ми е бил в това че съм си избрал охранителна фирма, която работи на принципа "обща аларма", т.е. разбират че има аларма, но незнаят от кой датчик и трябва да ти влезат в дома за да видят на клавиатурата коя зона свети. В крайна сметка намерих решение. Оказа се че има охранителна фирма която няма този проблем, но когато си слагах алармите в дома и офиса не знаех какво да търся. Мой приятел ми препоръча един инсталатор на DSC. ххххх се казва. Телефона му е 08хххххххх (за информация на тези който търсят най-доброто). А най-доброто се оказа че струва колкото и другото, но както казах вече откъде да знам. Изхвърлих PARADOX-ите и от къщи и от офиса и ми монтира DSC Power PC1616 в къщи и DSC Power PC1864 в офиса. Свързах си системите освен по радиопредавател и по телефон (СОТ 161 ме охраняваха само с радиопредавател), а за офиса взех и GSM. Купих и някой нови датчици с функция "Antimasking", т.е. при облепване дават аларма. Те и от 161 след като ме обраха ми предложиха такива, но пак щях да съм си на обща аларма . Сега всеки датчик ми е на отделна зона и при аларма DSC СОД знаят точно от къде е алармата и от колко датчици. Сега няма начин да ми разиграят онази постановка от пролетта, защото ако го наптавят ще се получат аларми от 7 зони. Случайна аларма от 2 зони предполагам че е трудно да се случи, та да неговорим за такава от 7 зони. Другата екстра, която имам сега е че в офиса хората които имат клучове и кодове за алармата, като влизат или заключват аз получавам на SMS номера на служителя който влиза или заключва. Има и други екстри, но който го интересува да пита Владо. Той ми даде съвети и за входните врати какво да направя.
        Интересувах се и как се засича времето за реакция. Всички говорят за GPS системи, но аз намерих друго решение за офиса. На фасадата имам голяма сирена с лампа и насаочих една от камерите за охрана така че да вижда кога свети лампата й. Съответно вичдам и кога пристига патрулната кола. От това по точно мисля че няма.
        Последно редактирано от Peppy; 09-12-09, 16:12.

Коментар

Ползвайте само държавния сод-на м.в.р.

Коментар

Първоначално публикуван от apikucheto Преглед на мнение
            Ползвайте само държавния сод-на м.в.р.
            И защо? може ли да се обосновете!
            LZ1PER

Коментар

Аз мога - те са част от комбината и като си плащаш рекета редовно не те бутат.
              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                Аз мога - те са част от комбината и като си плащаш рекета редовно не те бутат.
                Не става ясно какво искаш да кажеш?
                LZ1PER

Коментар

Само полицейският сот имат право да задържат крадците и да извикват полицейски патрули не по телефона

Повечето СОТ фирми имат по максимум 1-2 патрулни коли за цяла София.
                  Техниката която масово се монтира е под всякаква критика.. китайски боклуци-ментета.
                  Системите за наблюдение на обектите са ... пълна скръб (постоянно забиват, бълват грешни сигнали).

Работих известно време в една такава фирма (техническа поддръжка ).
                  Последно редактирано от Венци- малкия; 22-12-09, 22:40.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                    Не става ясно какво искаш да кажеш?
                    Прочети го буквално - пределно ясно съм го написал.
                    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Ами, буквално де! Аз никога не съм ги ползвал тези същите и до сега никой не ме е "бутал"....та, пак не знам за какво говориш
                      Дайте сериозна обосновка, темата е за СОТ, щом имате преки наблюдения към конкретна фирма-изложете ги, за да е ясно на хората, които ще избират.....

Аз мисля, че и назад съм писал по въпроса, но пак ще го напиша. Ползвам на няколко обекта СОТ-161, до сега проблеми не съм имал. Висяли са пред вратата ми момчетата с часове, докато си стигна, защото кучето ми си отворило вратата на хола и задействало алармата. Видяха, че всичко е наред, усмихнаха се и ми пожелаха лек ден.
                      Мой съсед, клиент на СОД-/полицейския/ влизайки обърква кода, без да му се обадят да видят какво става, направо пристигат след 17мин, вдигат му скандал, че е направил фалшива тревога и го голбяват 10$ .......
                      Ползвам услугите на 161 от 2000г. досега не съм имал повод и нито за момент не съм си и помислял да ги сменям!
                      LZ1PER

Коментар

Вижте си договорите.
                        Там трябва да е описано точно до колко време трябва да пристигне патрула. Би трябвало 1 път в месеца патрула да минава да огледа обекта.
                        Правете им проверки.Например активирайте си нарочно алармата и засичайте.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                          ....Правете им проверки.Например активирайте си нарочно алармата и засичайте.
                          А тия дето глобавят за фалшива тревога?
                          LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                            А тия дето глобавят за фалшива тревога?
                            Това мисля го махнаха всички с глобите.
                            А кога за последно дойдоха да ти прегледат техниката и дали обекта ти е там

Коментар

Всъщност техниката ми се поддържа от друга фирма, а не от тях. А дали обекта ми е там....... не знам дали скоро са идвали, но по-добре, че не им се налага
                              LZ1PER

Коментар

Не е така.
                                Ние сме на 4 евро/посещение , ако не се лъжа, утре мога да видя точната сума.
                                Per aspera ad astra.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X