Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Красивата къща ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Красивата къща ?

Първоначално публикуван от Asen Nachev Преглед на мнение
    А какво ще кажете за "мутро-барока" в архитектурата?
    За това са 100% виновни недоучили архитекти! Като им кажеш "нещо впечатляващо" за тях обикновенно не значи красиво или функционално, а плод на развихрена (развинтена) фантазия...и се почва
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      За това са 100% виновни недоучили архитекти! Като им кажеш "нещо впечатляващо" за тях обикновенно не значи красиво или функционално, а плод на развихрена (развинтена) фантазия...и се почва
      Да, бе !?? Стара традиция е за всичко да са виновни архитектите! Само че рибата се вмирисва от главата, ако не знаеш!
      Първо калпавите ни закони позволяват да се случат един куп простотии. После - липсва КАКЪВТО И ДА Е контрол - на всички нива! Чак след това идва ролята на отделния архитект - а че има мърша сред колегията....то къде ли няма, за съжаление. И за това отговорност носят преди всичко горните две точки.
      Между другото - одобряващите органи не гледат естетика и т.н., а само целесъобразност и законосъобразност.
      Има един мнооого важен детайл, за който явно не си се сетил - че една сграда носи и отразява душата на обитателите си. На какво очакваш да прилича една мутренска къща, освен на мутробарок???? Ха сега познай дали на архитекта въобще му се дава думата! Случайно да си се сблъсквал с мутренския начин на мислене? Там "няма не искам, няма недей!". `Ко щеш! Единственото, което може да направи професионалистът, е да смекчи лудостта и да вкара сградата поне в норми.
      Дааааа, животът е интересен....
      Последно редактирано от Петя; 19-01-09, 11:43.
      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
      Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
        Между другото - одобряващите органи не гледат естетика и т.н., а само целесъобразност и законосъобразност.
        Специално за централната част на града трябва да има и изисквания за естетика. Като гледам как до красива стара сграда се изтъпанчи някоя съвременна недомислица и ми се повръща.

Коментар

С математиката е лесно, но виж рисуването и съотношението на цветовите комбинации, хич не е за всеки.

Аз се опитвам да си подредя къщичката от 2 седмици, и ако знаете каква трагикомедия съм.

До тук купих 2 вази по 1м и 50, кафява и синя, 4 огледала, една камара метални чаши, свещници, валчести бутилки, стъклени цилиндри и най различни обикновени търкала, черно бели и цветни, мъкна в къщи поставям , и чак тогава, мога да разбера, харесва ли ми, или не ми харесва .
          И всичко това за да наситя 1.2 метра празна площ. Разбира се повече от половината, ще бъдат изхвърлени, но като нямам абсолютно никакво пространствено и цветово въобръжение, какво да правя, проверявам на място и чак тогава разбирам , дали ми харесва ?
          А това че на мен ми харесва, още въобще не значи че е издържано с вкус. Ще ми дойдат на гости приятели художници, ще ме спукат от бъзик .

Подкрепям мнението, че не е работа за всеки !
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Да, бе !?? Стара традиция е за всичко да са виновни архитектите! Само че рибата се вмирисва от главата, ако не знаеш!
            Първо калпавите ни закони позволяват да се случат един куп простотии. После - липсва КАКЪВТО И ДА Е контрол - на всички нива! Чак след това идва ролята на отделния архитект - а че има мърша сред колегията....то къде ли няма, за съжаление. И за това отговорност носят преди всичко горните две точки.
            Има един мнооого важен детайл, за който явно не си се сетил - че една сграда носи и отразява душата на обитателите си. На какво очакваш да прилича една мутренска къща, освен на мутробарок???? Ха сега познай дали на архитекта въобще му се дава думата! Случайно да си се сблъсквал с мутренския начин на мислене? Там "няма не искам, няма недей!". ~Ко щеш! Единственото, което може да направи професионалистът, е да смекчи лудостта и да вкара сградата поне в норми.
            Дааааа, животът е интересен....
            Напълно съм съгласен. Безмозъчните новобогаташчета са в основата на този смях. Който плаща той поръчва музика. Опитват се да впечатлят някого, а предизвикват единствено смях и съжаление за липсващите им мозъчни клетки.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              С математиката е лесно, но виж рисуването и съотношението на цветовите комбинации, хич не е за всеки.

Аз се опитвам да си подредя къщичката от 2 седмици, и ако знаете каква трагикомедия съм.

До тук купих 2 вази по 1м и 50, кафява и синя, 4 огледала, една камара метални чаши, свещници, валчести бутилки, стъклени цилиндри и най различни обикновени търкала, черно бели и цветни, мъкна в къщи поставям , и чак тогава, мога да разбера, харесва ли ми, или не ми харесва .
              И всичко това за да наситя 1.2 метра празна площ. Разбира се повече от половината, ще бъдат изхвърлени, но като нямам абсолютно никакво пространствено и цветово въобръжение, какво да правя, проверявам на място и чак тогава разбирам , дали ми харесва ?
              А това че на мен ми харесва, още въобще не значи че е издържано с вкус. Ще ми дойдат на гости приятели художници, ще ме спукат от бъзик .

Подкрепям мнението, че не е работа за всеки !
              Просто си наеми дизайнер... Изготвя ти проект и разбираш предварително дали ти харесва или не! По- ефтино ще ти е!

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                Специално за централната част на града трябва да има и изисквания за естетика. Като гледам как до красива стара сграда се изтъпанчи някоя съвременна недомислица и ми се повръща.
                Това се прилага единствено за паметниците на културата. Вменяването на задължение да се обсъжда и естетиката е нож с две остриета. От една страна, колкото хора - толкова и мнения. От друга - изискванията към главните архитекти изведнъж скачат до небето. А за един главен архитект на първо място е да бъде добър администратор. Хубава идея, която няма как да се осъществи. Нали се сещаш какъв трагикомичен филм и какви злоупотреби ще се пръкнат изведнъж? Пък и това е още един начин за увеличаване на корупцията.
                До преди 20 г. това го е вършел САБ.
                Пример: бившата главна архитектка на Пловдив Емилия Божкова на експертен съвет: гледат някаква кооперация, обсъждат най-горните балкони и се правят на много умни, при което тя се изцепва с "експертно" мнение: "Ммм, тва не ми стои"..... (без коментарии)
                Omnia vincit amor !

Коментар

Случайно да си се сблъсквал с мутренския начин на мислене?
                  ДА !!!
                  За това казвам че са виновни архитектите! Познавах почти всички "добре облечени" и .....застреляни, както и много все още живи, още от времето на лъскавите анцузи и бухалките. Но ще ти разкажа за "моите" архитекти
                  Първо в далечната 95г. ми мотаха проекта за пристройка почти 8 месеца.(не броим времето за озаконяване, а аз си плащах почтенно в срок всичко договорено) После на 40 м2 площ бяха сложили 8 (осем) бр. железобетонни колони 20/20см като че ли върху тях ще каца въртолет, две от тях се падаха централно в помещението (горе долу на 2м една от друга и от стените), по план на основите ако изкопаеш....дневната ставаше 1.5м широка иначе по план на етажа е 4м. Плоскостите на трискатния покрив се пресичат само някъде във времето защото в пространството беше невъзможно. Накрая един ден като дойдоха ме попитаха дали съм работил по тяхния проект и дали съм спазил размерите Като им казах и за двете "ДА" възкликнаха " Ама ние не си го представяхме така...". "И аз" беше моя отговор ....и повече не ги видях!
                  В последващите контакти с други архитекти, за проект на покрива (но на 3D или макет за визоализация ) получавах или глупави отговори, или цени като че ли освен проекта, те ще ми го строят до ключ луксозно....и т.н.
                  Възпитаниците на спортните училища гризнаха много архитектурни дървета и след като платиш почтенно два пъти за изграждане и раваляне на боклук, нормално е да почнеш и да раздаваш шамари.....после наследниците на "блажено почившия" продължават в неговия стил, а накрая кръга се затваря....но не е започнат от "мутрите" !
                  П.П. Това последнит 10години няма нищо общо с мутрите, а са си пари от еврофондовете "приватизирани" от новозабогатяли селянчета със съответното им селско виждане и простащина...но макар и да приличат, те нямат нищо общо с първите "мутри"( ще използвам думата, но не я обичам) и техните къщи!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    ДА !!!
                    За това казвам че са виновни архитектите! ...........................
                    Извинявай за недискретния въпрос, но ти как си намираш проектантите?
                    Бодваш с пръст в "Жълти страници", влизаш в най-луксозния офис на центъра или запитваш познати, на които имаш доверие, да ти препоръчат? И като се срещнеш с тях искаш ли да ти покажат предишни свои проекти?
                    Преди няколко месеца един друг съфорумник ми се жалва, че проектантите му казали, че дървена къща не може да бъде одобрена. Глупости! Просто "специалистите" толкова му разбират.
                    А това, че си имал неблагоразумието да избереш калпави проектанти, не ти дава основание да плюеш всички!
                    Omnia vincit amor !

Коментар

Извинявай за недискретния въпрос, но ти как си намираш проектантите?
                      Говорим за 1995 г.....другото на Л.С.-та за да не цапам форума

Коментар

Така като си говорим, някои може ли да ми препоръча читав /или читави/ архитекти /проектанти/.Искам да преустроивам къщата си и ми трябват мислещи хора..В София съм!
                        Ако искате ми пратете лично съобщение за да не правим реклама на някои.
                        Последно редактирано от disko04; 19-01-09, 17:21.
                        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от Ковача Преглед на мнение
                          Не ми се коментират частните "имения" на новоизлюпеният "елит", "късният мутробарок", "къщичките" покрили три четвърти от площа на парцела, кича и простотията!
                          Ами вие какво искате. Че в тази държава и политическата класа са поддръжници на чалгата. Чалгата е навсякъде около нас. И в музиката, и в образованието и в архитектурата. Със строителството на хубавите сгради се е приключило преди началото на Втората световна война. След това вече е.....

п.п. А какво според вас е "новоизлюпен богаташ"?
                          Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект

Коментар

Първоначално публикуван от Адриан Преглед на мнение
                            п.п. А какво според вас е "новоизлюпен богаташ"?
                            Нещо, което се е излюпило от запъртък?! Или бъркам?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X