Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Средства против плъхове и мишки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Средства против плъхове и мишки

    Нека да се включа, въпреки че е стара темата. Във всеки агро магазин продават лепило за гризачи. TIP TRAP се казва, и е в зелена опаковка. Намазва се върху парче стъкло, по средата се слага примамка(салам, риба или нещо подобно). Гризачите отиват да ядат и залепват живи. Лепилото няма мирис, и е прозрачно. Ефективно е около 3 месеца, когато е намазано. В най лютата зима тази година, имах мишки у нас. Живея в къща. За една вечер хванах 9 парчета. А после периодично намирах по някое мишле, заблудило се да влезе у нас. Засега това е най ефикасния метод, който съм пробвал.

    Коментар


    • #32
      От: Средства против плъхове и мишки

      За мишлета е добро,и аз бях купил нещо подобно само че намазано на картон които се разгъваше,обаче за плъхове въобще не помагаше.За тях си трябва истинска отрова и то по силна!

      Коментар


      • #33
        От: Средства против плъхове и мишки

        Имах мишоци в къщата и беше почти търпимо докато не се заселиха плъхове. Мишките изчезнаха но тия изроди се разплодиха като луди и настана тотална война. Всяка вечер отстрелвах по един-два на покрива с въздушна пушка. Ягдтериера ми и той мъкнеше почти всеки ден по някой плъх. Кучето ми ги преследваше неуморно но на тия като, че не им дремеше. Вечер му изяждаха храната от купата, докато спи. Изглежда не им е естествен враг и въпреки системния тормоз не му обръщаха особено внимание. Войната продължи докато не ми подариха коте на 50-тина дена. След 4-5 дена нямаше и помен от разбойниците.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

        Коментар


        • #34
          От: Средства против плъхове и мишки

          Да използвам повдигането на темата и да попитам с недоумение:
          Защо масовата отрова за мишки се произвежда във вид на розови гранулки?! Гризачите виждат ли цветно? Защото пък, за децата тези розови "бонбончета" са просто като магнит! Едно дете беше хапнало от "розовите" и после обясняваше на майка си, че яло фъстъчки...
          Сигурно обяснението на производителите ще е нещо от рода- за да се отличава от зърното, семената...
          И перлено сини примамки съм купувал също- като бонбони "Виолетки" са.

          Коментар


          • #35
            От: Средства против плъхове и мишки

            Тази отрова не стига че прилича на разноцветни бомбони, но и не се консумира от домашната ми гадина, която се съмнявам, че се е размножила или просто аз съм се побъркала. Даже смесих отровата със сиренце да е по-"апетитна". Не знам какво става вече аз съм си с лабилна психика ли или тя наистина се опитва да ме подлуди, тя е моята мишчица, която чувам нон стоп и се будя нощем от нея. Чашата преля когато на масичката до леглото си бях забравила една меденчица увита в тарелката с наилончето и така както си спинкам и се стреснах светнах с телефона и какво да видя мойта "убавица" извадила меденката/последната ми / и си я поставила по-среддата на масата явно да си се гощава гаднярката. От тогава насам изпадам в нервни кризи от нея и ми се хили от всеки ъгъл защото още не сме довършили ламперията и тук там има дупки за контакти и т.н. а за нея е рай явно. Много благодаря на всички с идейните решения ще пробвам всичко и може да прибегна в краен случай до "електро шок"- респ. устойството против натрапници.

            Коментар


            • #36
              От: Средства против плъхове и мишки

              Щом се е научила да се качва навсякъде,и да яде всичко,тогава купи един капан,от тези дето ги ловят живи.Има ги по железарийте,сменяй примамката всеки ден,и чакай да се хване.Този вариант е удачен и за това че после ще я изхвърлиш,щото ако се отрови и умре зад ламперията понякога мирише доста неприятно!!!

              Коментар


              • #37
                От: Средства против плъхове и мишки

                В капана сложи за примамка орехова ядкамного я обичат мишоците.

                А ако се заврат и размножат зад лампериятапри баща ми е така не нервна криза а не знам до къде ше те докаратпример баща ми ставаше в 3 нощеска и търкаше с флекса по ламперията да спрът да шумолятпрестави си до къде може да те докарат

                Единственото спасение е котката.Имам една в къщи всеки ден носи плъхове парлаци почти колкото катеричкии не ги яде а ги убива за удоволствие.Цял ден не се спира само снове и търси плячка.
                Ако някой иска ше му запазя коте от нея пролетта
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                Коментар


                • #38
                  От: До: Средства против плъхове и мишки

                  Само змии оправят плъхове и мишки,за друго забравете. Съгласен съм с колегата.
                  И ние имаме мишки вкъщи и около него ( село-двор с къща) , една дъждовна година се появи змия, но избягаха всички гризачи.

                  Коментар


                  • #39
                    От: Средства против плъхове и мишки

                    На тавана на вилата ни имаше плъхове. Годишно убивах по 10-ина. В двора се завъдиха пепелянки. Дори хванах една на стълбите, а друга - на таблата на кревата, но на плъховете не им пукаше ни от змии, ни от котки. Сложихме някаква бръмчилка горе и плъховете изчезнаха, но се появиха съсели. Сега сложих и "универсално" ел. устройство, дето гони всичко. На пролет ще видя резултата.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

                    Коментар


                    • #40
                      От: Средства против плъхове и мишки

                      Съселите ( да не са сънливци) няма да изгони, проверено, на пролет сами ще Фанат гората, на есен - обратно дома.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

                      и на хоби такива

                      тел. О879 Ч8Ч 2З5

                      Коментар


                      • #41
                        Искам да актуализирам малко темата.
                        Живеем в реновирана селка къща. Каратаванът преди години е заменен с дебел пласт стъклена вата, 20 см навсякъде. Отдолу е гипскартон. Отгоре е дюшеме, но рехаво. Таванът е необитаем и не съдържа никаква храна, но е топъл, тъй като къщата се обитава целогодишно. И ето драмата. От няколко години не успявам с никакви средства да се справя с плъховете, които се вмъкват кой знае откъде. Предполагам по клоните на съседско дърво стигат до улуците и си намират някъде вход. Проблемът е, че нощем за ужасни. Понякога буквално не може да се спи. Тътени, по гредите на покрива, пищене на плъхове, драскане по гипскартона. Бях наредил десетки лепкащи капани, хващат се, но винаги има още. Аз не слагам отрова, но комшии сигурно слагат, защото неведнъж ми се е налагало на мирис да се ориентирам, къде във ватата е умрял плъха. Брутално е. Преди месец извадих 7 мъртвеца, в най-различни стадии. Стъклената вата само им служи да си правят хралупите. Лятото изчезват и си живеят навън, но на есен се завръщат. И зимата е ад. Все едно не плъхове, а кучета са горе Имам от най-скъпите устройства на тавана, за борба с гризачи. Никаква полза, даже лека полека оставам с впечатлението, че като ги изключвам, по-малко врява създават. Лепкащите капани продължават да ги ловят. Но трябва постоянно да се качваш и да ги дебнеш и е отвратителна работа. Но дори да хващаш, пак има. Чудих се, дали някой е ползвал от тези отрови, които ги мумифицират без да миришат. Само това не съм пробвал още. Дали имат обещавания ефект или и те са ала-бала работа?
                        #мумифицираща отрова за плъхове

                        Коментар


                        • #42
                          На първи гугъл ползвам същата отрова, но на нея не пише, че ги мумифицира. Ползвал съм червени и сини пакетчета, купувал съм ги от специализирана фирма. Един намерих на село, все едно тъкмо е умрял, точно като препариран. Но не знам колко време е стоял така. Друг ме тормозеше в къщата в града, не смеех да сложа пакетче, че ако умре в гредореда...След два месеца будене всяка нощ и нищо невършеща електронна гоначка ми писна. Сожиж му пакетче, на втората вече тишина. Сменях дивана преди месец, изпадна от него малкия гамен, сух на хербарий. На опаковката пише, че ги мори бавно, от 2-3 дни до 10, изсушавал им органите и ги кара да излизат да търсят вода. От мен толкова.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

                          Коментар


                          • IvanIvanovi
                            IvanIvanovi коментира
                            Редактиране на коментар
                            да, това е ефекта, аз имах в панелното мазе и изчезнаха без да намеря нито един умрял, на село намерих само един, а бяха много

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X