Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таратор без...чесън.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Таратор без...чесън.

Симеоне! И пак забрави чесъна!!!
    ...
    Пък това на бързото наяждане на гостите ми заприлича малко като на леля ми номера с винцето - "кръщаваше" го с водица, та да се отърве по-бързо от пияндетата, дето се мъкнеха при калеко.
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
      Симеоне! И пак забрави чесъна!!!
      ...
      ...........................................................................................
      Ясно, Фани! Ще се мре!
      Фани ме, блъсни ме! Човек и таратор без чесън - има ли живот опште?

Коментар

Ама вие таратора ядете ли го?!
        Тараторът е напитка. Сервира се в халби. Иначе след петата мастика, почваш да се оливаш с лъжицата...

Гледам тука мнения засягащи дилемата - орехи или чесън. Аз смятам, че най-удачен е компромисния вариант. С двойно орехи, двойно чесън, двойно копър и тройно сол . И с по-малко краставица, че иначе е трудно за пиене... Айде, без орехи може и да се мине в краен случай, ама без другото не .
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
          Бе той без чесън минава, ама без кисело мляко- не...
          Не мога да е съглася с тебе!

Дядо ми едно време правеше таратор само с вода, чесън, сол и оцет. И да ти кажа пак си е таратор. А тогава косяхме една много стръмна ливада в Родопите ... и като ожаднееш ... този таратор беше най-доброто спасение.

Иначе и аз си угаждам от време на време с тараторче със ситно нарязана краставица, кисело мляко, повечко чесън, копър, орехи и малко олио отгоре ...

А сега си спомням че първият ми готварски опит беше на 5-6 годишна възраст именно с таратор: Нашите ни оставили сами с по-големият ми брат. И ние решаваме да си направим таратор ... "Бате, какво се слага в таратора?" "Ами слагай краставици, кисело мляко, кренвирши, какао, черен пипер ..." Няма да ви разказвам за реакцията на нашите като се прибраха и видяха този бъркоч

Предлагам темата да се превърне в анкета и да гласуваме дали Таратор без чесън е Таратор, или е просто айрян с краставици?
          Последно редактирано от bullet_pk; 07-05-08, 15:01.
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
            .Това е за лична употреба. Ако дойдат гости, разреждайте със студена вода. И ще ядат таратор...
            Монка, Монка, а аз бях мераклия да ти дойда на гости, пък ти-с вода да разреждаш, бива ли?
            За сведение ракията си върви най-добре с пушени гърди.
            А относно чесъна-и на мен ми е любим, даже бях пуснал една темичка, но след 2-3 дни вече я нямаше. Явно ресорният модератор не харесва чесън. Та по-полека, да не затрият и тази.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
              -Мъ-ъ-ничко оцет "Балсамико" бял. Да не разваля цвета.(Оцет балсамов от Русе има вече. Български).
              Извинявай, ама "Оцет балсамов от Русе" звучи като "Шампанско от Каспичан".

Истински балсамов оцет се произвежда само на две места - в Модена и Режио. Най "младият" балсамов оцет е на 12 години, продават се и такива, които са зрели 50, че и 100 години. Даже 12 годишният няма нищо общо с продаваното по българските (че и по повечето от чужбинските) магазини.

Бутилка истински 25-годишен моденски балсамов оцет (aceto balsamico tradizionale) струва над 400 евро.

http://www.balsamico.it/

Коментар

Преди години, жена ми ми беше още гадже, Сядаме у тях да обядваме - тя направила таратор, с краставици, мляко, чесън, орехи, магданоз - с всичко. Поваме да го ядем и чак да му се не нарадваш. Много вкусен с много орехи и чесъна се откроява. Невероятен. А тъщата се подсмихва и вика вкусен е нали мнго вкусен. Кат осе наядохме тя вика на жена ми - прибери краставиците дето ги беше приготвила за таратора в хладилника - довечера ще направим пак.
                Та така ядохме таратор без краставици. Изобщо не усетихме че липсват.
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Темата я четох, смях се, плаках и пак се смях! Дано да не дублирам някой, но преди години баба прави много вкусен компот от череши... Нашите череши бяха доста едри и хрупкави и малкия народ (червейте) бая си хапваха. Та все имаше по някоя изненада в компота. Но за друго ми беше думата - баба ми направи компота и тъкмо ще го носим да се вари и какво да видим - червейте изплували от черешите ... Бабката казва - "Абе нещо не му е чиста работата на тоя компот" и ми дава да проверя (защо аз, защо все аз!) Ей хрущеше от... СОЛ! Горките гадинки (червейте)... направо съм се смял с глас, и тогава, и сега докато пиша.

Коментар

Аз пък веднъж натъпках кубинска кафеварка с... червен пипер
                    Нямаше ток, а кутиите за пипера и кафето еднакви
                    Отначало ме озадачи странната миризма, която излъчваше кафеварката и я приписах на газовия котлон, но когато започна да бълва обилна пяна разбрах грешката си... Кафеварката изхвърлих. Така и не се махна миризмата на пипера...
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Като говорим за ястия без основни съставки, рекордното такова което съм ял беше торта без брашно, захар и яйца.

Преди да ви открия тайната ще кажа, че изобщо не се чувстваше липсата им!

Тортата беше от варен боб, подсладена с глюкоза, а крема беше с яйчен прах. Бобът сварен без нищо няма никакъв вкус. Когато се пасира, придобива консистенцията на тесто.

Друго неординарно използване на продуктите "не по предназначение" е салатата от портокали, лук и оцет. Рецептата е гръцка а салатата е много вкусна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X