Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таратор без...чесън.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Таратор без...чесън.

Баба ми Златина, все още тичаща из двора, нещо я "удари" в главата. И взе че изпържи яйца с...гас! (керосин). Тогава шишетата не бяха с етикети. И все пак.
    Баба се разстрои ужасно. Залегна и почина скоро.
    Вчера внукът на баба ми - аз - направих по всички правила огромна порция таратор. Но нещо не ми харесва. Наливам се насила. Жена ми пробва и възкликва: -Че ти без чесън ли започна да го правиш??
    Дали няма да се мре?

До: Таратор без...чесън.

Еее, че то чесън без таратор как, направо голям гаф
    Ама както си се закахърил може и да ти стане нещо Така, че другия път го прави по рецепта - гледаш в нея и няма пропуски
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Аз го предпочитам без чесън но с орехи .

Коментар

Е,без чесън минава..ама ако и копър не си сложил,не го броим за таратор!..

Коментар

Сакън за кво мренье говориш.Дръж се дърто още колко таратор има да измааш ама да не го ядеш без леб.Колко повече чесън толко е по хубав таратора па и нали след това няма да целуваш гаджетата по улицатане си ужким на тия години а ма знае ли човек
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Основен принцип в живота - никога не е късно да станем за резил...
            Важното е да не си го слагаме много на дълбоко.

Като избухна демокрацията и отвориха за туристи на юг от Мичурин, край р. Велека имаше супер място за палатки. Не съм от тези, дето им е кеф да си къпят по цял ден червеите, обаче обичам риба. Че и на готвене ме бива. Та, наловиха нашите риболовци рибата и чакат някой да им я сготви. Нощно време, котлон - печка от две тенекии от сирене, цепени пънове.. романтика. Китари, бризове, битият бит.......
            Пържа аз рибата, ухае страхотно, една коричка се заформи.. морунаж май беше, красота. Шампионски лиги.
            Да се окаже една ситна захар, в тъмното да я объркам със солта... Карамелизиран морунаж. С повече сол се яде, ама след първата каса.

Не е от ЕГН-то Симеоне, от мерака е. Ако някой друг ти беше направил тараторът, по-вкусно ли щеше да бъде??
            Наздраве.
            Последно редактирано от gadeff; 04-05-08, 23:26. Причина: объркАх една буква, да ме не бие Симеон
            Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Ох, така се посмях, щото ти ми припомни как преди години съм си направила любимото капучино и слагам доволно захар ... пък то било едра точно като захар готварска сол ... Не мога да ви опиша какъв отврат, като отпиеш смело...
              Почти като преди доооста години - чичо ми си сипал ракийката в гарафата за вода и познайте какво ни се случи на мен и братчеда...
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Бе той без чесън минава, ама без кисело мляко- не...

Коментар

Първоначално публикуван от Mimeto Преглед на мнение
                  Е,без чесън минава..ама ако и копър не си сложил,не го броим за таратор!..
                  Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                  Бе той без чесън минава, ама без кисело мляко- не...
                  А ако и краставици не сложиш.....

Коментар

Таратор без кисело мляко и с липсваща краставица е гола вода.
                    Аз мразя чесън и затова правя таратора без него, но за сметка на това слагам орехи, малко олио, копър, по-гъсто мляко и краставиците ги режа на съвсем ситни кубчета като ги беля задължително преди това.
                    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
                      Таратор без кисело мляко и с липсваща краставица е гола вода.
                      Аз мразя чесън и затова правя таратора без него, но за сметка на това слагам орехи, малко олио, копър, по-гъсто мляко и краставиците ги режа на съвсем ситни кубчета като ги беля задължително преди това.
                      Аз пък стържа краставицата на ренде. Много копър и чесън/ ако има/, олио и сол на вкус.

Коментар

Мисля,че таратор без чесън е като кола без аспух!Ти се кефиш,а другите да си мислят каквото искат!
                        Чавдар Владимиров
                        0887/912075
                        Ленд Ровър Диско 1
                        Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
                          Мисля,че таратор без чесън е като кола без аспух!Ти се кефиш,а другите да си мислят каквото искат!
                          А аз мисля точно обратното! Таратор без чесън е като да ядеш баница без боза или кисело мляко- на другите им е все едно , а на теб ти е кофти , че уж си ял тататор , а всъщност не е било точно таратор...

Коментар

Е тука е цялата истина за таратореца .
                            [URL="http://userbarmaker.com/"][/URL]

Коментар

Поначало се стеснявах да си покажа селянията с любимия таратор. Сега виждам колко и любители и "професори" има по темата.
                              .............
                              На Гадефф и Фани относно сол-захар.

Варианта карагьоз със захар не съм пробвал. За чехи и прочие германци, които ядат претоплено и посипано със захар кисело зеле може и да им допадне.
                              ...........
                              Моят вариант сол-захар.

В годините, когато кафето беше кът и лукс, един приятел зави във вестник мляно кафе-леблебия-ръж и отидохме на вилата му. Да покопаем и се напи-и-и-ем с хубаво(?) кафе. Дойде моментът. Разливаме в чашите и подслаждаме. На чуждо място, знаете, шекерът не се жали.
                              И тримата едновременно изплюваме на земята...
                              Приятелят донесъл от къщи и допълнил захарницата със...сол! И хубаво разбъркал.
                              Пил съм кафе само със сол. Търпи се.
                              Ама със сол и захар.
                              Гадост!
                              .................
                              Жената и днес е на работа - сс-во-бо-да-а-а вкъщи - си приготвих гъст таратор.
                              -Цедено мляко + 4,5% "На Баба" - две опаковки,
                              -Краставици, точно така - ситни кубчета. Фракция 4-5 мм.
                              -Стрити орехи,
                              -Копър истински (инак, има цели ниви, засети с анасон, който върши работа и става за зимни заготовки.)
                              -Опции: майонеза "Краси" и/или извара "Маджаров" - на вкус и консистенция със стоксите на "Солидол-М"
                              -Олио
                              -Мъ-ъ-ничко оцет "Балсамико" бял. Да не разваля цвета.(Оцет балсамов от Русе има вече. Български).
                              ......................
                              Това е за лична употреба. Ако дойдат гости, разреждайте със студена вода. И ще ядат таратор...
                              За гости винаги имайте под ръка кило, кило и половина попчета и топъл хляб. Увлечени в пощене на дребните костички, нагъват хляб и бързо-бързо се насищат...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X