Гледах...гледах...ти на диванчето ли си ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се пуши с лула?
Свий
X
-
Имам абонамент за канала ти , ама защо не ми излиза известие , като качваш клипове ????Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Възможно е, освен възрастовото ограничение, което съм длъжен да сложа, да съм начаткал и други рестрикции. Не съм особен ютубър, блогър и инфлуенсър. Тепърва прохождам в тия дебри. Чак съм изненадан, че някой се е "абонирал за канала ми", то там има пет клипа на кръст. Засега!
-
Знам аз , ама нали се знаем и надали ще ми плцонеш някоя пумия , която да не искам да гелдам , затова съм се абонирал да не изтърва нещо , щото не вися по цял ден да чакам .. ама ей на не ми показа
(((
-
-
Започва се. На практика, в залата става лисичарник, но това не личи на клипа, някакси.
https://www.youtube.com/watch?v=uUu_UhsfmqQПрави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Състезанието е в пълен ход. По принцип, състезателите са длъжни да седят на местата си. Всяко ставане от масата означава финал за съответния състезател, независимо дали лулата му пуши. И на тоалетна не можеш да ходиш... Както се вижда, обаче, тук има едно изключение. Казва се Михал Кожа от Словакия. Той е човекът, написал софтуера за провеждане на състезанията. Този софтуер прави регистрацията на участниците, издава състезателните карти, следи времето, прави класирането, печата сертификатите... Одобрен е от CIPC и с него се провеждат повечето големи състезания, включително и Световната купа.
В случая, идва да ме нагледа, дали се справям с програмата.
https://www.youtube.com/watch?v=BKmeAmd40yEПрави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Да бяхте сипали по едно бренди на хората ...каква е тая вода

На нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
-
Може да звучи невероятно, но в разгара на състезанието в залата може да се диша.
Само припомням, че правилата диктуват състезанието да се провежда в закрито помещение, без вентилация, без климатици и т.н. Всякакви движения и промени във влажността на въздуха, които могат да окажат влияние на пушенето са недопустими.
https://www.youtube.com/watch?v=doF4HqYsG28Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Само да вметна нещо. Човекът, който засне събитието е идиот, роден в Ливърпул. Кадрите са негови, засне ги с професионална апаратура, много готин пич, пробвал се е в музикалния бизнес, правил е камара щуротии и ми заяви- Аз сам булгарин и от Сопот не мърдам. Трудно е да си нормален човек ако фамилията ти е Windows.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Приемате ли аджамии да се излагат на този форум или ще сте стриктно висша лига профита?
Аз и лула нямам, де, но пък имам хубава тераса и си мисля че една лулица ще е чудесно допълнение към нощното спокойствие, съзерцаването на небето и светлините в далечината.
Попроучих малко, изчетох темата, открих и разни комплекти за начинаещи, но може би все пак е по-добре да се допитам до нашите майстори.
Като форма съм харесал билярд, била таман за начинаещи, но пък халф бендът имал предимство, че не ти дими в очите.
Видях че има лули с отвори от 3 до 9мм и съм леко озадачен.
В тази връзка да помоля за коментари и да споделите контактите на някой майстор.
- 1 like
Коментар
-
И на всичкото отгоре, Бате М., ако не си приключил с пчелите /щото там не си аджамия/, ще можеш да си пуфкаш с луличката докат ги гледаш и да пестиш от пушалка, хахах.
Имаше клипове навремето на един вагабонтин у тубето.
-
Охо! Чест и почитания!
С пчелите на смятам да приключвам. Даже мислех да драсна някой ред оттатък, в пчеларската секция, че там съвсем са замрели нещата.
Нали знаеш как е, трябва да подхранваме хобитата/дразнителите, че без тях скука.
-
А, няма да е лошо да си мятаме по някое лафче за пчелите, оттатък.
-
Ти ме уби бе, човек! Да не съм плеснал тук линк към луларския форум? Как не са ме пребили досега?Първоначално публикуван от m_markovski Преглед на мнениеПриемате ли аджамии да се излагат на този форум или ще сте стриктно висша лига профита?
Аз и лула нямам, де, но пък имам хубава тераса и си мисля че една лулица ще е чудесно допълнение към нощното спокойствие, съзерцаването на небето и светлините в далечината.
Попроучих малко, изчетох темата, открих и разни комплекти за начинаещи, но може би все пак е по-добре да се допитам до нашите майстори.
Като форма съм харесал билярд, била таман за начинаещи, но пък халф бендът имал предимство, че не ти дими в очите.
Видях че има лули с отвори от 3 до 9мм и съм леко озадачен.
В тази връзка да помоля за коментари и да споделите контактите на някой майстор.
Ако имате предвид състезанието, което организираме- може да участва всеки, който си плати таксата. Тя включва лулата (всички пушат с еднакви лули, изработени от една и съща фирма, в случая Mr. Brog) три грама тютюн, тампер , шише вода и още някои дреболии.
Билярд, покер, дъблин, халф бент... всички пушат и в очите, и в носа. Включително и чърчуордъните- едни такива, с мноооого дълги мундщуци.
Това с отворите си е цяла наука. За да пуши добре една лула, трябва да са добре сметнати отношенията между отвора и формата на главата (огнището) / диаметъра на смукателния отвор (в дъното на огнището) / отворът в шанка (шийката на лулата) / отворът в мундщука. От 3 до 9 мм. вероятно имате предвид мястото на сглобката между мундщука и шанка. Някои лули са предвидени за ползване с филтър и там има съответен отвор за поставянето му. Масовите филтри са цилиндърчета с диаметър на основата 9 мм. Пълни са с едни зрънца, подобни на ориз. Има и филтри 6 мм. Филтри по 3 мм. не съм виждал, но около този диаметър се правят димоотводите на лулите без филтър. Някои модели имат една метална джаджа на същото място, но тя не е филтър и има съвсем друга функция.
В България има петима признати майстори на лули. Има и още трима- четирима, които в момента "прохождат", но вече имат съвсем прилични попадения.
Форумът на луларите наистина си струва да се посети. Естествено, като повечето форуми е полуумрял за сметка на фейсбуци и други социалки, но продължаваме да го поддържаме, макар и с три поста на година. За разлика от фейса, обаче, там може да се намери незаменима информация. Систематизирана и подробна, за видове лули, за видове тютюни, къде да ги намерим, за начини на пушене и какво ли още не. Той, затова е и поумрял, де. Щото, вече не остана какво да си кажем, а там сектор политика няма.
Ако Ви интересува, мога да изпратя повече информация на лично съобщение.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
- 2 likes
Коментар
-
Пусни един линк ако не е наказателно(що ли да е,ама...) да прочетем като имаме време.
На мен тая работи винаги ми е била интересна,но така и не се научих да пуша цигари,а пурите съм ги отказал от известно време и не смятам май да се връщам в тази посока.
Но този ваш адет определно ми харесва като идеология...виж вече като пушене...не знам.
Ама като се разходя някой път към Пловдив ще седнем за повече време да ме облъчиш с ценна информация срещу някое питие от моя страна.
Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Съжалявам, не е било това целта.Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
Ти ме уби бе, човек!
Питането ми беше свързано със състезанието в Бургас, все пак и то е един вид форум…
И благодаря за коментарите. Луларският форум наистина е много интересен, но за съжаление ентусиазмът за писане май вече го няма.
Ще бъда благодарен ако ми пратиш на лични повече информация. Пиша на ти, понеже сме се виждали в Пловдив преди време, да си взема лично горската риза
Весел празник на всички!Последно редактирано от m_markovski; Днес, 12:01.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар