Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лигнитни въглища.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лигнитни въглища.

Първоначално публикуван от enev Преглед на мнение
    Кои миньори, тъмнокожите ли?
    Че то, нетъмнокожи миньори има ли!
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Че то, нетъмнокожи миньори има ли!
      На излизане от мината - не. Но по принцип има.

Коментар

Открития рудник на мина Брежани , който не работи от деситилетия , всеки ден от тия две дупки вадят въглища. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка2064.jpg
Прегледи:1
Размер:654.1 КБ
ID:5764104
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Много интересно! Като минен инженер, изучавал РПИ и работещ като такъв в ММИ би ми било много интересно да видя системата на разработване и с каква механизация, и организация водят минните дейности.
          Ако е машина, нека бъде немска!
          XJR 1200
          ETZ 150
          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Е-хе-е, какви дълбоки разсъждения! Чук, шило и манго - надали не си чувал.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc
              Е-хе-е, какви дълбоки разсъждения! Чук, шило и манго - надали не си чувал.
              Прави едно канго!
              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                Много интересно! Като минен инженер, изучавал РПИ и работещ като такъв в ММИ би ми било много интересно да видя системата на разработване и с каква механизация, и организация водят минните дейности.
                Прочети "Жерминал" . Техниката и технологията почти не се различават от тези по времето на Емил Зола.

Иначе темата е интересна .
                Според мен движението "Оффроуд" требе да се разраства . Най малкото щото това е един от начините хората живеещи в София да си разширят кръгозора ( статистиките в "Гугъл" са крайно недостатъчни за целта). В смисъл да излязат от столицата и покрай карането "по черно" да се срещнат И с Народа . Току виж някои представи за живота им се променили .
                Последно редактирано от Vlado_Ts; 19-08-17, 12:26.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Прочети "Жерминал" . Техниката и технологията почти не се различават от тези по времето на Емил Зола.

Иначе темата е интересна .
                  Според мен движението "Оффроуд" требе да се разраства . Най малкото щото това е един от начините хората живеещи в София да си разширят кръгозора ( статистиките в "Гугъл" са крайно недостатъчни за целта). В смисъл да излязат от столицата и покрай карането "по черно" да се срещнат И с Народа . Току виж някои представи за живота им се променили .
                  Как Ковачки не се е сетил да им наложи на "миньорите" концесионна такса примерно 30% от добитото
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                    Ако въпроса е към мен , не знам , не съм ходил по близо да ги гледам . Но се вижда конструкция от дървета над дупката и с въже вързано за един мангал като се засили и вади за секунди чувала на повърхността.
                    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

В Чукурово способа е открит . Просто циганите преравят натрупаната пред дългите години работа земна маса . Без да съм минен инженер на времето се работеше така : Въртят се проучвателни сондажи чрез които се определя дълбочината ; дебелината и евентуално границите на пласта . На базата на получената информация се решава дали е рентабилно да се разкрива пласта . Ако е достатъчно голям големите ескаваторни багери махат земята отгоре и я трупат на вече изчерпано място . В земята има доста дребни буци въглища които на времето естествено не беше рентабилно да се сепарират . Така поне беше докато не харизаха мината на Ковачки . Той първо наряза големите ескаваторни багери вади докато имаше разкрито и накрая закри мината .
                      Последно редактирано от sek.1; 19-08-17, 20:48.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        ...Ковачки . Той първо наряза големите ескаваторни багери вади докато имаше разкрито и накрая закри мината .
                        Ковачки ми се вдигна в очите.

Т.е. пак си е професионален корупционер ама поне е адекватен на световния пазар на енергоносители.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Ковачки ми се вдигна в очите.

Т.е. пак си е професионален корупционер ама поне е адекватен на световния пазар на енергоносители.
                          Каквото му е попаднало в ръцете не е просъществувало дълго без значение какво е и в коя стопанска сфера е . Пробва по тази схема и в сръбско ама го изхвърлиха с ритници от там . http://skandalno.net/kovachki-osaden...arbiya-152720/ За разлика от нас сърбите си защитават интересите на държавата .
                          Последно редактирано от sek.1; 20-08-17, 06:37.

Коментар

Хотел в Прищина Косово.
                            Явно това на снимката е топлото за зимата.
                            Що е то?
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Каквото му е попаднало в ръцете не е просъществувало дълго без значение какво е и в коя стопанска сфера е
                              Това му е работата. Взема нещо вече умряло, продава желязото преди циганите да са го направили вместо него и закрива.

То ако ставаше за нещо нямаше да му попадне в ръцете.

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                              ...
                              Хотел в Прищина Косово.
                              Явно това на снимката е топлото за зимата.
                              Що е то?
                              Qymyri

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Това му е работата. Взема нещо вече умряло, продава желязото преди циганите да са го направили вместо него и закрива.

То ако ставаше за нещо нямаше да му попадне в ръцете.
                                Е явно сърбите не мислят точно така . Още си имат работещ завод за гуми .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X