Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лигнитни въглища.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лигнитни въглища.

Първоначално публикуван от sek.1
    Мина Чукурово до колкото знам не работи . От както отиде в ръцете на Ковачки всичко отиде на скрап . Разкривка не е правена от поне 20 години щото първо тежките ескаватори нарязаха
    За такива ги продават! А от къде са един господ знае!
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Утре ще звънна на един колега който е от Чукурово и в момента си кара отпуската там на вилата да ми каже за какво става въпрос .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Малко и по темата. Последно горих на мината в Бургас, докато е по-топло и пролетта. Доволно, повече остатък, но са и по-евтини. Ама затвориха мината. Донбаски(поне за такива ги продават) ползвах по-студените месеци, по-малко остатъци, по-калорични. Но - горят като смола, с нещо май ги пръскат, за да горят повече, и оставя страшни отлагания. Направо се глиджосва котела отвътре, а и комина се запушва по-бързо. Иначе като гори силно чак се стича през вратичките чернилка, като горещ катран. Абе май е каквато партида уцелиш.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Донбаски, марка ДОМ /дългопламенни, орех малък/ - на пристанището. И от там да е - пепел, влага и калория пак може да има вариации... На Топливо също, по принцип.

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
            За такива ги продават! А от къде са един господ знае!
            Информация от днес . Последно от мината в Чукурово въглища са возени преди 3-4 години . Дори и местните са минали на пернишки и дърва . Гарата е закрита техника в мината няма . Последно въглищата са стрували около 120 лева за тон .

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
              Малко и по темата. Последно горих на мината в Бургас, докато е по-топло и пролетта. Доволно, повече остатък, но са и по-евтини. Ама затвориха мината. Донбаски(поне за такива ги продават) ползвах по-студените месеци, по-малко остатъци, по-калорични. Но - горят като смола, с нещо май ги пръскат, за да горят повече, и оставя страшни отлагания. Направо се глиджосва котела отвътре, а и комина се запушва по-бързо. Иначе като гори силно чак се стича през вратичките чернилка, като горещ катран. Абе май е каквато партида уцелиш.
              Непълноценно изгаряне, съпроводено с образуване на смоли и катрани като резултат. Оправя се с друг режим на горене в горивната камера, в общия случай - въздух не им стига заради по-високото съдържание на въглерод /по-качествени въглища/. Котел със смолисти отлагания се изчиства до сухо и фина пепел, след като се оправи режима на изгаряне. Типичен пример е ефекта след поставяне на въглищна горелка с контролер. Цяла една тема има във форума. Аз вече на кошерите с пчели контролер ще слагам, котлите ми на твърдо гориво отдавна се управляват сами. И това при положение, че от компютри нищо не разбирам.
              На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
              "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1
                Информация от днес . Последно от мината в Чукурово въглища са возени преди 3-4 години . Дори и местните са минали на пернишки и дърва . Гарата е закрита техника в мината няма . Последно въглищата са стрували около 120 лева за тон .
                Явно будалкат хората за произхода на въглищата!
                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
                  Непълноценно изгаряне, съпроводено с образуване на смоли и катрани като резултат. Оправя се с друг режим на горене в горивната камера, в общия случай - въздух не им стига заради по-високото съдържание на въглерод /по-качествени въглища/. Котел със смолисти отлагания се изчиства до сухо и фина пепел, след като се оправи режима на изгаряне. Типичен пример е ефекта след поставяне на въглищна горелка с контролер. Цяла една тема има във форума. Аз вече на кошерите с пчели контролер ще слагам, котлите ми на твърдо гориво отдавна се управляват сами. И това при положение, че от компютри нищо не разбирам.
                  При мен имаше и постоянни проблеми с комина, та и от там имаше бонус. Но както споменах вече съм на газ, всичко си има управление. Котела си стои за страх в мазата, вързан и готов. Ама не ща и да чувам за него, дано не ми потрябва.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                    Явно будалкат хората за произхода на въглищата!
                    Нещо не ми се връзва. Да продават чукуровски, пък да будалкат, че били истински - разбирам. Ма да пробутват каквото и да било под марката на боклук...
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Нещо не ми се връзва. Да продават чукуровски, пък да будалкат, че били истински - разбирам. Ма да пробутват каквото и да било под марката на боклук...
                      Подценяваш психологията на потребителите на този боклук.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Ами факт е че мината не работи от 3-4 години а докато работеше при Ковачки караше на двайсетина процента наличната разкривка . На колегата ми къщата е в близост до мината и когато нещо там работи го чува и вижда . Ковачки първо наряза тежките ескаваторни багери с които се правеше разкривката
                        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Подценяваш психологията на потребителите на този боклук.
                        . Боклук боклук ама евтин около 100 - 120 лева тон . Пернишките са над 200 лева тон .

Коментар

Мината не работи ама миньорите ровят питай Зайко
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                            Мината не работи ама миньорите ровят питай Зайко
                            Циганите преравят табаните и товарят по някоя каруца боклук .

Коментар

Кои миньори, тъмнокожите ли?
                              подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

Първоначално публикуван от enev Преглед на мнение
                                Кои миньори, тъмнокожите ли?
                                Същите . Ровят по цял ден земята да извадят по някоя буца въглища .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X