Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чуденка - печка за баня

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Важното е да е вентилаторна,2000 Вата поне,и с поне 2 възможности за регулиране.Аз си взех преди 5-6 години някаква немска,сега не я намерих в Интернет,май беше около 130 лв.Тази е примерна https://praktiker.bg/bg/Elektrichesk...-5000/p/693157

Коментар

Само да кажа,ако не съм де..... вентилаторната печка възможно най ниско....в моя случай на 30-40 см от пода.....Виждал съм такива на 2 метра....ще топли.....ако ходиш и се бръснеш на тавана
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Понеже цялата ми къща е на ток в банята съм сложил алуминиева лира с нагревател и терморегулатор.В банята е винаги 20 градуса, съхне бързо след къпане и се ползва и за сушене на разни неща. Нагревателя е 300W. Инвестицията не е голяма, монтажа е с три дюбела и не пречи . Не виждам по добро решение, ако нямаш парно.

Коментар

Аз съм с конвектор на ADAX. 600W серията за баня. Банята е малка и бързо се стопля. Но не много практично, тъй като над конвектора не може да оставиш нищо.
          Ако е лира може би може да си оставиш кърпите да съхнат, но при мен няма място.

Коментар

Преди няколко години купих 3-4 дребни ( h=24 cm, a=26 cm; b=8 cm) конвектора Homе, по 400W, с регулатор. Бяха по май по 10 лв. Монтират се на стена с по 2 винта. Единият е дежурен в банята, под лирата на парното, един - в гаража, ако стане мраз (до сега не се е случвало), един на тавана в хижата - да не мръзнат съселите
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
            От: Чуденка - печка за баня

Аз съм с е такова:
            [ATTACH=CONFIG]897730[/ATTACH]
            Три нагреватели в кварцови тръби, обща мощност към 2500 вата. Монтира се високо на стената да не се мокри.
            Не е кой знае какво ама е по добре от нищо
            Чудех се за абсолютно същата печка за супер малка баня на вилата- 1.30 х 1.30. Добре изолирана от вън с 10см ЕПС и отвътре с 5см въздух зад гипсокартона, на който са плочките. Вследствие на което и бавно се затопля от камината/комина на съседна стена. Има прозорче през, което да се проветрява.

Тъй като не жиевя там, а зимата прекарвам няколко дни инцидентно къщата е студена и дори да я стопля бяната си е студена с дни. Докато съм вътре не ми е проблем, но подът/гранитогресът съхне адски бавно, дори и да забърша след баня. Идеята ми е да мога да го загрея довлно, че хем водата да се изпарява по-бързо през прозорчето и банята да съхне. Хем на мен да не ми е мнного студено на краката.

Лъчиста/кварцова печка подходяща ли е за целта или да мисля някаква духалка към пода?
            WG 2.7 CRD

Коментар

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              за печка не знам, аз топля с климатика, но за краката ползвай джапанки с дебела подметка / не питай откъде знам/

• mendi
              mendi коментира
              Редактиране на коментар
              Тази която съм я описал в цитираното мнение я смених отдавна. Сега съм с духалка за баня (не помня точно модела) и съм по доволен. Банята се стопля значително по бързо.
              Специално пода дали съхне по бързо - не съм забелязал, по скоро не.

За какво се ползва печката за баня? В 4 кв.м. пускаш душа с горещата вода (директен топлообмен) и докато си свалиш гащите и чорапите в коридора (30-60 секунди) банята е вече топла. Ако става дума за баня 15 квадрата, вече е друго.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• imarh
              imarh коментира
              Редактиране на коментар
              "Идеята ми е да мога да го(вече мокрият под) загрея довлно, че хем водата да се изпарява по-бързо през прозорчето и банята да съхне...."

Въпросът е лъчиста/кварцова печка или духалка за целта?

• Тропчо
              Тропчо коментира
              Редактиране на коментар
              Е, тогава... отговорът е подово отопление. Инак, между двете печки- духалка.

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
            Идеята ми е да мога да го(вече мокрият под) загрея довлно, че хем водата да се изпарява по-бързо през прозорчето и банята да съхне...."

Въпросът е лъчиста/кварцова печка или духалка за целта?.
            Виж в нет-а ADAX

Коментар

• imarh
              imarh коментира
              Редактиране на коментар
              ADAX имам. Със сигурност не е това, което ми трябва за целта.

• Гаврил Груев Хлътев
              Гаврил Груев Хлътев коментира
              Редактиране на коментар
              ADAX е марка, модела, който имаш може да е проблема.

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
            За какво се ползва печката за баня? В 4 кв.м. пускаш душа с горещата вода (директен топлообмен) и докато си свалиш гащите и чорапите в коридора (30-60 секунди) банята е вече топла. Ако става дума за баня 15 квадрата, вече е друго.
            Банята е съвсем скоро направена. Търся решение, което надгражда, а не разгражда.
            WG 2.7 CRD

Коментар

Достатъчно голяма лира с ел.нагревател и си готов.
              И да си работи,че най-важното за отоплението и охлаждането е да не е от време на време.
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X