Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за дете !

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за дете !

Обръщам се към хората тук - ако вие бяхте в подобно положение???

Моля ви се въздържайте с песимизма си когато е заложен човешки живот.

Сега е кофти сезон за търсене на копстенурки но при нужда ще се намерят.

Зимата са в корени на дървета, в дупки под дървета, завити са с шума и малко пръст, с една тънка арматура НО НЕ ЗАОСТРЕНА !!! може да се пробват(корубата би чукала на твърдо/кухо) внимателно под разни туфи или в дупки... разбира се където няма сняг...

Ако допуснем чисто хипотетично, че кръвта от костенурка действително има терапевтичен ефект според мен той би могъл да се дължи на две неща:

1. някаква химическа субстанция с лекарствен ефект

2. екзотичното решение просто да има ПЛАЦЕБО ефект

Аз съм по-склонен да вярвам във второто, защото съм убеден в силата му и знам колко е ефективно.

Има документирани случаи на хора умрели от токов удар при работа с кабели за високо напрежение, само дето напрежението го нямало, а когато учех медицина лично съм участвал в експерименти с ПЛАЦЕБО и лекарства, ефект има, статистически издържан при това!

Дано детенцето се оправи, и ако наистина с пари можем да помогнем ще се отзовем.

Много поздрави,
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Плацебо-ефекта действа наистина. Но в напреднал стадий и след дълбоки физиологични измемения - съмнително! Тук като, че ли не става въпрос за просто главоболие, или досадна хипохондрия.
      Все пак, ако ще се разчита на него, то може да се прибегне и до някаква "достоверна имитация" на кръв от костенурка - само вариант.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Разбирам всички природозащитници , но хайде замислете се доколко познавате състава на всяко животно или растение , за да съдите така? Тя и змийската отрова е вредна , ама стои в състава на една камара лекарства. Няма да казвам за лечебната сила на кучешката слюнка (знам го от опит) или за оздравителния ефект на хининовото дърво например. И това , че някои смятат яденето на супа от тигрови пениси или от перки на акула за повишаващо мъжката потентност не бива да се сравнява с горното. Само защото не е достатъчно добре изучено нещо не значи , че не действа или е вредно. А иначе по темата - сега костенурките наистина зимуват , но може да се намери някоя в магазините за животни. Нека проверят там.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
          Разбирам всички природозащитници , но хайде замислете се доколко познавате състава на всяко животно или растение , за да съдите така? Тя и змийската отрова е вредна , ама стои в състава на една камара лекарства. Няма да казвам за лечебната сила на кучешката слюнка (знам го от опит) или за оздравителния ефект на хининовото дърво например. И това , че някои смятат яденето на супа от тигрови пениси или от перки на акула за повишаващо мъжката потентност не бива да се сравнява с горното. Само защото не е достатъчно добре изучено нещо не значи , че не действа или е вредно. А иначе по темата - сега костенурките наистина зимуват , но може да се намери някоя в магазините за животни. Нека проверят там.
          Съвременната фармацевтика използва дроги от всевъзможни естествени източници. Това, че кръвта от костенурка не е между тях, определено е показателна за смисъла и трябва да говори нещо. Причина за това надали е само дефицита на суровина, защото примерите за култивирани с тази цел растения и животни са много!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Значи момчето е на 24 години (извинявам се, че казах малко момченце, но така ми беше предадено. Просто за жената която ми каза за случката 24 годишното момче си е момченце). Син е на Галя Стефанова, учителка в "Иванчо Младенов"-Враца. Доколкото разбрах жената се е затворила вкъщи при сина си и контакт с нея имат един или двама от колегите и. Информацията ми е за диагноза Рак на костите и транспортирането му и каквато и да е медицинска помощ са излишни. Явно го чакат всеки момент да почине. Тъжно е защото е млад човек, но явно дори и да се намерят костенурки няма как да се помогне. Сигурно някой е казал на жената за този вариант и тя се е хванала за него като удавник за сламка, но кой от нас не би постъпил по този начин за дете, жена, съпруг или друг свой близък? Аз съм реалист и си мисля, че момчето си отива от този свят, но представете си да има 0,01% вариант да оздравее?

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
              Значи момчето е на 24 години (извинявам се, че казах малко момченце, но така ми беше предадено. Просто за жената която ми каза за случката 24 годишното момче си е момченце). Син е на Галя Стефанова, учителка в "Иванчо Младенов"-Враца. Доколкото разбрах жената се е затворила вкъщи при сина си и контакт с нея имат един или двама от колегите и. Информацията ми е за диагноза Рак на костите и транспортирането му и каквато и да е медицинска помощ са излишни. Явно го чакат всеки момент да почине. Тъжно е защото е млад човек, но явно дори и да се намерят костенурки няма как да се помогне. Сигурно някой е казал на жената за този вариант и тя се е хванала за него като удавник за сламка, но кой от нас не би постъпил по този начин за дете, жена, съпруг или друг свой близък? Аз съм реалист и си мисля, че момчето си отива от този свят, но представете си да има 0,01% вариант да оздравее?
              Според мен нещата вече стоят коренно различно!
              Детето всъщност не е дете, и до колкото разбрах шанса за спасение е нулев.
              LZ1HKW
              Реглаж на преден и заден мост
              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

За съжаление май е така, но Влади, я се опитай да обясниш това на една майка. Дано на никой да не му се налага. Извинявам се на всички които съм подвел с информацията за малко момченце, но така ми бяха представени нещата. И все пак според мен това, че става въпрос за 24 годишен младеж, а не за 7-8 годишно дете не променя нещата. Нима като е на 24 няма право на живот?

Коментар

За съжаление май е така, но Влади, я се опитай да обясниш това на една майка. Дано на никой да не му се налага. Извинявам се на всички които съм подвел с информацията за малко момченце, но така ми бяха представени нещата. И все пак според мен това, че става въпрос за 24 годишен младеж, а не за 7-8 годишно дете не променя нещата. Нима като е на 24 няма право на живот?
                  Няма никакво значение на колко години е. За всяка майка детето й си остава дете па ако ще и на 70 г. да е. И ако можеше да се помогне никви костенурки не могат да струват повече от човешки живот. Та ако ще и целият Грийн пийс да е насреща.
                  Моите съболезнования към момчето и близките му.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Съвременната фармацевтика използва дроги от всевъзможни естествени източници. Това, че кръвта от костенурка не е между тях, определено е показателна за смисъла и трябва да говори нещо. Причина за това надали е само дефицита на суровина, защото примерите за култивирани с тази цел растения и животни са много!
                    Нека ти разкажа нещо. Преди 2-3 г. паднах и лошо си ударих костта на левия крак под коляното. Остави , че е много болезнено , но и не зарастна повече от година с каквито и лекарства да третирах удареното. Един ден съм седнал при един познат в магазина му и кучето му /разкошна немска овчарка/ дойде и легна в краката ми. И както си лежеше подуши , подуши , стана и взе да ми ближе раната. Значи , стоял съм така около 40 минути , кучето събори коричката на раната и продължи да ближе кръвта. Тъй като съм чувал за качествата на кучешката слюнка , не съм мърдал и шавал докато то само не спря. На втория-третия ден раната зарастна и сега имам само белег.
                    Та макар и да не съм чувал от кучешка слюнка да се правят лекарства , ама няма човек на Земята , който да ме убеди , че не е лековита.
                    Сори за офтопика.

Коментар

Тъжно
                      Трябва ли костенурките да са диви
                      В почти всеки зоо магазин има доста големи екземпляри
                      Знам че доста хора оставят домашните си костенурки в езерото на софииския зоопарк, защото са порастнали прекалено за домашни условия, както и че това е проблем, защото езерото е пренаселено
                      VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
                        Тъжно
                        Трябва ли костенурките да са диви
                        В почти всеки зоо магазин има доста големи екземпляри
                        Знам че доста хора оставят домашните си костенурки в езерото на софииския зоопарк, защото са порастнали прекалено за домашни условия, както и че това е проблем, защото езерото е пренаселено
                        Не е нужно разбира се да са диви. А тия , за които говориш не стават - те са водни и не са местен тип , а екзотика някаква - мисля че бяха "Американска червенобуза костенурка" , м-у другото много бързо размножаваща се и отнемаща хабитата на местните видове.

Коментар

ПЛАЦЕБО ефекта в случая може да се постигне и с каквато и да е кръв, стига лекувания и близките му да не знаят, че НЕ е от костенурка. Да не ме разберете погрешно - не съм върл защитник на костенурките. Просто ги няма по най-малко две причини: на изчезване са и е зима.

Коментар

Само за протокола да спомена че сухоземната европейска костенурка е разносител на над 30 сериозни застрашаващи живота болести които могат да бъдат предадени на човек. В случая едва ли има значение ако човек така или иначе си заминава, но при сравнително здрави хора такова "лечение" може да ги вкара в гроба набързо.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Кръвта на сухоземната костенурка съдържа самобели кръвни телца и явно ще помогне , но уви сега е зимен сезон и тесе заравят на около 40 см под земята.ако става въпрос за рано на пролет в едно от селата ми ,което е в сакарския краи ги има в изобилие, съжалявам много, но други костенурки няма да помогнат, а тези можеби 50%..
                              boko
                              Jeeep---KIA
                              https://www.facebook.com/autoboko/

Коментар

До: Костенурка за лек? Помогнете.

Рак предполагам. Обадиха ми се да помогна ако мога. Това, че са защитен вид не го знаех. Учителката преподава на брат ми, който е в 4 клас, и мога да питам за болеста. Щом Тихомир казва, че в някои случаи кръвта им помага, защо да не помогне и в този. В крайна сметка кое е по важно-живота на едно дете или живота на няколко костенурки? Аз за мен знам отговора.

Аз съм бясна едва ли е възможно образована жена да е толкова ограничена - рак на кръвта или злокачествено заболяване е левкемията. Левкемии има 112 вида - голяма част от които напълно излечими. Проблема не идва от кръвта а от костния мозък, които произвежда раковите клетки и т.н. после чрез кръвоносните съдове се разнасят раковите клетки и засягат вътрешните органи и мозъка - всичко кръвоснабдено с две думи лекари и по-точно онкохематолози биха обяснили

ХОРА НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ СЪС ЗДРАВЕТО НА 4 ГОДИШНО ДЕТЕ - ИМА МЕДИЦИНА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X