Става въпрос за следното: На една млада учителка във Враца, малкото момченце е болно неизлечимо. Казали са и да намери седем големи костенурки и да даде кръвта им на сина си и така щяла да го спаси. Не вярвам, че точно това ще помогне, но това е последната и надежда. Някои от вас могат да кажат,че това е варварство срещу животните, но ако все пак има и малък шанс да помогнем на момченцето и да върнем дори и за малко светлината в майчинските очи, предпочитам да ме нарекат варварин. Телефона ми е 0884/770-232 Васил, а учителката преподава на деца от 1-4 клас.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ за дете !
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: Костенурка за лек? Помогнете.
Като изключим крайният ми неганивизъм относно подобни "лечения" и презрение към хората, които им вярват - във Враца не се ли продават костенурки, та да се очаква, че някой от форума ще си даде костенурката, за да бъде изпита кръвта и!? И въобще, каква помощ се очаква от нас? Аз също съм родител и наистина - недай си Боже!!!
-
Аз също не вярвам това да помогне. Дано се намери друг начин.
Сухоземните костенурки обитаващи територията на България са включени в приложение 2 на Конвенцията за опазване на дивата европейска флора и фауна и природните местообитания. Те са застрашени от изчезване в европейски мащаб. Съгласно екологичното законодателство за защитените видове се забраняват всички форми на умишлено улавяне, както и притежаване, пренасяне, превозване и др. Нарушителите се наказват с глоба от 100 до 5 000 лв. за физически лица, а на юридическите лица и едноличните търговци се налага имуществена санкция от 500 до 10 000 лв.
Каква е диагнозата ако не е тайна?
Коментар
-
Чувал съм , че кръв от костенурка се пие против анемия и още някои заболявания. И макар да съм песимистично настроен към подобни лечения няма как да не кажа , че съм говорил с хора пили това и е имало ефект. Става дума за кръв от сухоземна костенурка , която се размесва с лимонада и така се пие. Всичко добре , ама костенурките са толкова рядко срещани в последните години , че не можеш видя подобен звяр освен в по-високите планински райони. По нашия край отдавна вече ги няма.
Коментар
-
Рак предполагам. Обадиха ми се да помогна ако мога. Това, че са защитен вид не го знаех. Учителката преподава на брат ми, който е в 4 клас, и мога да питам за болеста. Щом Тихомир казва, че в някои случаи кръвта им помага, защо да не помогне и в този. В крайна сметка кое е по важно-живота на едно дете или живота на няколко костенурки? Аз за мен знам отговора.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнениеРак.
Коментар
-
На жена ми баща и,преди 20 години щяха да му отварят черепа,заради някаква подобна пак неизличима болест и го бяха отписали.Тогава си ходехме около с.Левка мисля че се води Сакарски балкан и събрахме доста костенурки,всеки ден пиеше кръвта на една и още е жив и здрав без да го оперират.Незнам какво е това чудо и аз невярвам в бабини деветини,но явно помага.Макар,че според мен вече са се заровили и спят зимен сън,може да помогне човек от онзи край,мисля че там се въдят най много,най добре някой овчар,те по цял ден кръстосват баирите и срещат костенурки.TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба
Коментар
-
Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение. В крайна сметка кое е по важно-живота на едно дете или живота на няколко костенурки? Аз за мен знам отговора.
Коментар
-
Лечебната сила на тази кръв е доста стар мит - поне на 30 години. Нищо не е допринесло повече от него за вкарването на костенурката в Червената книга.
И разбира се, че е съпроводен с различни "доказателствени" случки.
Напълно разбирам семейството - човек в такива случаи и за сламка се хваща, и се стреми да направи всичко възможно, колкото и ирационално да е то. Но ако детето действително е много зле, кръвта няма да му помогне.
Тъжна история. Стискам палци детето все пак да се оправи. А ако се събират пари (по банкова сметка) за някакво сериозно лекарство или лечение, ще пратя колкото ми е по силите.Искам България чиста!
Коментар
-
Когато изпаднат в ситуация на безизходица, много "специалисти", с цел да спасят реномето си, прибягват до безкрайно екзотични решения. Идеята е: поради практическата невъзможност за реализация на процедурата - да се парира съмнение в компетенциите им!
Абсолютно уверен съм, че ако се осигурят костенурки, след гарантирано неуспешното лечение, ще последва предписание за "рог от носорог" - по възможност бял, или изсушен пенис от Бенгалски тигър!
Искрено съчуствам на детето и родителите му, но нека се ориентират към по-състоятелни методики, докато не са изпуснали реалните шансове за лечение!Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Аз не зная дали кръвта от костенурка ще помогне.
Според мен, ако се каже точно заболяването, може лекарите от форума да помогнат!
Искам да отправя и молба към природозащитниците от форума:
Моля не изпадайте в спорове, според мен хората са в безизходица и търсят надежда!!!
Ако се организира събиране на средства, с удоволствие ще се включа и аз.
Коментар
-
Искрено съчуствам на детето и родителите му, но нека се ориентират към по-състоятелни методики, докато не са изпуснали реалните шансове за лечение!
Коментар
-
До: Помощ за дете !
Рабирам абсурда на подобно лечение. Въпреки, че според приятелите ми, съм върл природозащитник, заради надеждата на една майка, бих се разходил из райони, където това лято съм виждал доста костенурки и бих и ги осигурил. Спира ме единствено убеждението, че няма да намеря нито една по това време на годината. Не съм сигурен, но предполагам, че през зимата изпадат в летаргия, т.е. спят "зимен сън", защото никога до сега не съм срещал костенурка през зимата...Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Костенурките към краят на септември до края на октомври,си правят легла от шума и трева на 20-30 см в земята и заспиват зимен сън,намирал съм и в стопански постройки,където има накосена трева да са заспали.Затова напролет,ако имате костенурки в градината,трябва да се копае внимателно,защото може да ги разсечете с мотиката.TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба
Коментар
-
Не знам да има научно обяснение кръвта на костенурките да лекува болести и да действа едва ли не магически и затова съм крайно негативно настроен спрямо такива проби и методи.
Какво се очаква в форума-някой да каже къде има костенурки ли и да идат някой да ги търсят-защото едва ли някой ще си даде животното да бъде убитоА и някъде беше писано от един професор че повечето лекарстава действат основно на принципа на внушението(ако пия един аналгин няма да ме боли главата например)
Аз ще кажа това което мисля в случая без значение дали ще се хареса на някой-а именно:
Ако се понесе слух че трябва да се пие от човек кръв за да се излекува някой-значи ли че някой ще му стиска да утрепе друг за да се излекува
Вие сте на ход-давайте червените точки.
П.П. костенурки има на много места но това не значи трябва да се тръгне с торбите и чувалите заради разни легенди.Последно редактирано от TRAPERA; 30-11-07, 12:19.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар