Трябва ми някаква вентилаторна печка и си мислех както винаги да взема първата попаднала ми, но поразгледах и шах. Вече има с халогенни лампи Singer Hal 1200 за 60лв (1200W), с карбонов нагревател "за пестене на енергия" Rhonson R-8014 (1100W) за 70лв и стигнем до DeLonghi TCH 7592 ER с керамичен нагревател, "супер безшумна" и с дистанционно (2200W) за 190лв. А де? Тея халогени и карбони толкова ли са куул? Така на око се спирам на Rhonson-а за 70лв с карбона.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор на вентилаторна печка
Свий
X
-
От: Избор на вентилаторна печка
Нищо особено не е карбона, като разлика при работа спрямо халогенна не забелязвам, все едно си пред стара ЕЛБА(ЕЛВА). Предполагам(на 90% съм сигурен), че всички изброени са китайски. От изброените май нищо не съм разглобявал.
Кое им е вентилаторното?
П.П. Има вентилаторни с PTC, добри са и на са нормални цени.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
-
Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнениеВземи си най-тихата, че колкото и да е са си шумни, а мощност според нуждите.
но не забравяй, че духалката е за бързо стопляне на малко помещение, за спане не става /шумна е/, ако е за постоянно топлене, по-добре вземи конвекторна с вентилатор________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение+1
но не забравяй, че духалката е за бързо стопляне на малко помещение, за спане не става /шумна е/, ако е за постоянно топлене, по-добре вземи конвекторна с вентилатор
и също, ако помещението е леко "вентилирано" духалката ще се узори, както и ....
п.п. абе колега, за какво помещение/предназначение ще се ползва?В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
Ако го обърнете на конвектори гледай на адакс не са никак лоши.От печките дуАлки имам ровента 2к вата и съм доволен.Сгрява бързо и е сравнително тиха.
Но само и за това я ползвам да подгрее не за постоянно.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Трябва ми за около месец в стая 20 квадрата. След това ще се ползва в другата стая когато ми идват гости и евентуално ако отсъствам да поддържа температура над 0. Това предполага да е надеждна, за да не подпали къщата.
А някой да е ползвал такава дивотия: Инфрачервен нагревател.
Модел инфрачервен нагревател със стенопис за дома и офиса. Работи без терморегулатор - просто поставете в контакта! Това е меката топлината на слънцето,там където вие искате! Енергоспестяващ нагревател 400W, който отдава топлина колкото стандартен 1200W нагревател. Предназначен за отопление до 8 кв.м.;
Технически спецификации:
- Консумацията на ток е 8ст/ч
- Загрява обектите в помещението включително хората а не въздуха
- Дава нежна топлина без изсушаване на въздуха и изгаряне на кислорода (температурата на повърхността на нагревателя е не повече от 65 градуса)
- При евентуален допир няма да предизвика изгаряне
- Настенният нагревател е идеален за дома,офиса или вилата
- Настенният нагревател консумира средно 4-5 пъти по-малко ток в сравнение с традиционните нагреватели (консумация – 400в)
- Енерспестяващ (при 400в консумация отдава топлина колкото стандартен 1200в нагревател)
- Мобилен компактен и лесно преносим (тегло 0,65кг)
- Сертификат за безопасност ; клас на защита 2
- Естетичен,съвременен външен вид
- Рамките които фиксират нагревателя са направени от естествено дърво
- Може да се използва в мокри и влажни помещения
- Предназначен за отопление на площи до 8м2
- Стенният нагревател тип картина не заема жилищно пространство
- Отопляема площ: до 8m2
- Мощност (W): 400
- Напрежение (V): 220
- Максимална температура на повърхноста: 65С
- Размери (мм): 1000/500/30
- Тегло (кг): 0,65
Последно редактирано от silverfox; 30-09-15, 10:42.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
На село когато ходим инцидентно само за по една нощ, тогава не си струва разправията да паля печката на дърва, ползваме конвектор с вентилатор за стена или на стойка, през деня ако е бил голям студ го пускам с вентилатор, а през нощта пак си работи но без да е включен вентилатора за да не се чува, това е много добро решение според мен, а и са сравнително безопасни, вече според квадратурата взимаш със съответната мощност.
Коментар
-
Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение2000 W конвектор в стая 20 кв. - 70 лв на месец.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение... Rhonson R-8014 (1100W) за 70лв .... С два подобни по 1 кв./ч., топля служебното помещение, на което тавана е на 4 м. височина и вършат работа.
Коментар
-
Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнениеЩе ви послушам и ще взема конвектор, но евтин. Нещо от рода на TESY CN 203 ZF.Вземи конвектор без вентилатор, примерно 2 киловата. Ако стаята е с нормална дограма и не вее, ще е предостатъчен и абсолютно безшумен.
Това ако не искаш да шуми де. Иначе и с 2 киловата духалка ще я стоплиш точно толкова успешно.
За разни A+, AAAAAA+++++, пестенета на енергия и прочие в духалка забрави - практически 100% от електричеството се отделят като топлина. Остава ти да избереш как - дали като лъчиста, или като топлеща въздуха.
TESY CN 214 ZF например е ОК за конвектор. Това (по-стар модел, но със същите параметри) топли безгрижно стая от приземен етаж на селска къща с дървена дограма и без никаква изолация, и не шуми изобщо.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнениеЩе ви послушам и ще взема конвектор, но евтин. Нещо от рода на TESY CN 203 ZF.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар