Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтина кафе-машина - струва ли си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Евтина кафе-машина - струва ли си?

Всъщност, независимо от надписите на корпуса, в 80 % от случаите си купуваш Saeco.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Ползвам ДеЛонги, супер кафе. От най-елементарните модели, с клапичка в ръкохватката, благодарение на която се получава добрия вкус, и по един пръст пяна, която не спада и след час...

Не мога да разбера-каква е тази мания-"Да не стане реклама-няма да кажа коя е марката"???
      Никой няма да ви каже нищо лошо за това, че сте казали коя марка сте харесали, в кой магазин сте останали доволни... То дай да не си хвалим и колите, че да не стане реклама на марката им???
      Това ви е втълпено от телевизиите-там си има закон който не позволява да се прави скрита реклама, та и затова не се споменават марки. Тук няма такива глупости, и сме съвсем свободни да пишем добри или лоши отзиви за каквото и да е, без притеснения, че "ще стане реклама". Мислете преди да пишете!

Относно качеството на кафето-Аз съм си манияк кафеджия, и за мен е недопустимо да правя компромис с кафето само защото е на работата. Какво значение има дали го пиеш в къщи, на работата, или в супер лускозен бар? Важното е да ти харесва, нали, все пак ТИ го пиеш, защо да пиеш гадно кафе, защото.......

Искам и аз да си взема един автомат от Дани(сондата), ама цената ме стряска. Иначе според това което се вижда на снимките-кафето трябва да е супер.

И още нещо-ако имате възможност-вземете машинката която е с най-ниски градуси на водата. Хубавите ароматни вещества на кафето са устойчиви до 78 градуса, после се разпадат. И кафето става гадно, само горчилка, и аромат на отработило кафе. Тези аромати са по-устойчиви гадовете...

И последно-"дългото" кафе е глупост безподобна на квадрат. Ако искате по-слабо кафе-правете си нормално, и после му долейте вода. Пробвайте-разделете кафето на две порции-едната като за нормално кафе, после махнете чашата, и напълнете другата, с чорбата с която се допълва кафето за да стане "дълго".
      Опитайте течността от двете чаши, и си решете какво кафе да пиете.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз в къщи съм с Делонги кафе тревизо с крема диск вече десетина години . Освен че прави изключително качествено кафе до ден днешен не се е разваляла . Факт е че тоя модел и като го пуснаха и сега си държи цената под 200 лева не пада . В работата имаме една от по високия клас тип офис машини Бразилия клуб на която помпата е същата като на по малките машини . Кольо кафе автоматите имат смисъл само ако повече хора примерно десетина човека пиете кафе по едно време . За домашна употреба просто не виждам смисъла от него . Сутрин за две кафета и най много още две по някое време не си заслужават цената и последващите разходи по поддръжката .
        Последно редактирано от sek.1; 03-09-15, 05:48.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

И как така не виждате смисъла от автомата? Зърната се смилат и веднага стават на напитка, не ветреят с дни. Има аромати, които се губят за минути. Току що пихме с жената от автомат Де Лонги, две кафета сутрин и две в 17 ч. Става си супер, той си подгрява с цената на малко вода и кафетата нямат разлика (първо от второ и т.н.) Има програмно регулиране на грамаж кафе, вода и температура. Обезателно капучинатор за глезотиики.
          А по темата, за работно място - само вендинг машина и бой по собственика да я настрои и да я зрежда с кафе, а не с боб.

Коментар

Да дам и аз едно предложение, понеже споменавате по 5-6 кафета на ден поне, намерете някой представител на някое кафе от тези с капсулите (пакетчета по 7гр, сухи, пък може и от меките въпрос на вкус) звъннете тук там и се разберете да ви докарат една машина. Условието е да купувате по 150 капсули месечно, което мисля няма да ви е проблем. Капсулите са различни, съответно и цените им варират - 30-35-40... стотинки. Имате си кафе машина дето не я мислите и си избирате кафе което ви харесва и готово
            Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
            И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
            вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Ползвам ДеЛонги, супер кафе. От най-елементарните модели, с клапичка в ръкохватката, благодарение на която се получава добрия вкус, и по един пръст пяна, която не спада и след час...

Не мога да разбера-каква е тази мания-"Да не стане реклама-няма да кажа коя е марката"???
              Никой няма да ви каже нищо лошо за това, че сте казали коя марка сте харесали, в кой магазин сте останали доволни... То дай да не си хвалим и колите, че да не стане реклама на марката им???
              Това ви е втълпено от телевизиите-там си има закон който не позволява да се прави скрита реклама, та и затова не се споменават марки. Тук няма такива глупости, и сме съвсем свободни да пишем добри или лоши отзиви за каквото и да е, без притеснения, че "ще стане реклама". Мислете преди да пишете!

...

*** Хората се притесняват да споменават марки, защото в правилата на форума има ограничение за пускане на линкове към търговски сайтове, както и снимки с лого. Хора, забраната е само за линкове. Никой не е забранил да си кажете от коя марка сте доволни, че дори и от кой магазин сте я купили. Разбира се без да пускате линк към сайта на магазина.

Оказа се, че кафемашината на брат ми е Делонги Кафе Тревизо. Вчера ме черпи кафе и ми хареса. Преди седмица, в емаг е имало промоция на някакво ДеЛонги с възможност за работа с мляно кафе и капсули. Намалена от 280 лв на 140. Изтървал съм я.

Започвам да се ориентирам. Твърдо ще обикновена машина от ниския клас, било то евтина безименна или Делонги (ако пуснат пак на примоция). Вчера намерих близко магазинче, където мелят и смесват кафе по поръчка.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                Оказа се, че кафемашината на брат ми е Делонги Кафе Тревизо. Вчера ме черпи кафе и ми хареса. Преди седмица, в емаг е имало промоция на някакво ДеЛонги с възможност за работа с мляно кафе и капсули. Намалена от 280 лв на 140. Изтървал съм я.
                Видях брошура от една от веригите магазини, започваща с К ...., че ще има промоция на кафемашини Делонги по 150 лв. (149.90 лв.)

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                  Да дам и аз едно предложение, понеже споменавате по 5-6 кафета на ден поне, намерете някой представител на някое кафе от тези с капсулите (пакетчета по 7гр, сухи, пък може и от меките въпрос на вкус) звъннете тук там и се разберете да ви докарат една машина. Условието е да купувате по 150 капсули месечно, което мисля няма да ви е проблем. Капсулите са различни, съответно и цените им варират - 30-35-40... стотинки. Имате си кафе машина дето не я мислите и си избирате кафе което ви харесва и готово
                  И аз мисля, че това е най-работещия вариант за офис. Има достатъчно фирми на пазара и най-вече голям избор от марки и вкусове.

Коментар

Тва с готовите капсули, малко ми прилича като да се возиш с такси, вместо да си караш колата, та да не я мислиш.
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

По повод кафе автоматите и теорията, че току що смляното кафе става на напитка... Вероятно не всички са еднакви като конструкция, но имам такъв и съм разглеждал "какво го кара да работи". Та, току що смляното кафе става на напитка след едно или две кафета. Някакво малко количество смляно кафе си стои на "изхода" на кафемекачката.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Получаваш кафе бързо и лесно,кафето се мели на момента,регулираш си температурата на водата,правиш си чай или капучино и нес кафе на момента.
                        Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
                        Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.

Коментар

Делонги Кафе Тревизо е машината както споменаха други колега. Когато купувах четох за нея че е чук и няма чупене. Кафе не пия но хората в семейството я одобряват. След соца всички квартални магазинчета бяха с такива и много още са.
                          Land Rover Discovery
                          Където е текло пак ще тече ...

Коментар

"Делонги Кафе Тревизо"
                            Ако ще помогна, у дома сме с такава от 3-4 години. Кафето е добро, естествено с добро кафе, но се ползва по 2 кафета делнично и събота-неделя евентуално 3-4. Нямам идея дали при 10-15 кафета всеки ден ще е същия чук.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              По повод кафе автоматите и теорията, че току що смляното кафе става на напитка... Вероятно не всички са еднакви като конструкция, но имам такъв и съм разглеждал "какво го кара да работи". Та, току що смляното кафе става на напитка след едно или две кафета. Някакво малко количество смляно кафе си стои на "изхода" на кафемекачката.
                              Така е, не всички са еднакви. В моя случай може би е помислено, но каналчето след мелачката е стръмно и почти нищо не остава в него. То се вижда през отвора за слагане на мляно кафе. Имам и обикновена кафемашина Делонги с кремадиск за каймак. Работи 5 години безупречно.

Коментар

От 10.09 до 23.09 в Метро тече промоция две кафе машини Фагор за 167.88 български лева с ДДС . Намираш си някой за партия и получаваш чисто нова кафе машина за сумата от 83.94 лева .
                                Последно редактирано от sek.1; 14-09-15, 06:52.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X