Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтина кафе-машина - струва ли си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Евтина кафе-машина - струва ли си?

Не е нито за дома, нито за семейството, но чуденката е следната:

На работата ми пием кафе от близкият кафе-автомат. До преди нова година, дългото кафе беше на цена 30 ст. След това стана на 40 ст. Но вчера, връщайки се от отпуска, гледам автомата - нов, фирмата нова, кафето с отвратителен нов вкус и на цена 50 ст.

Аз пия по две кафета на ден - на работата. Предната фирма слагаше прилично уж италианско кафе. Момчето от поддръжката ми беше станал приятелче. Винаги при проблем е идвал в рамките на 5-10 мин. Оправял е машината, връщал ми е стотинките и дори е черпел по 1-2-3 кафета за мен и колегите. Ще каже някой, че са дребни стотинки, но на нас това отношение на фирмата ни харесваше и с кеф си пиехме кафето няколко години.

Това беше до вчера. Освен лошия вкус на новото кафе, днес за 2 лв успях да се сдобия с едно кафе. Звъннах им на телефона, а от там "Веднага пращаме колегата ..." И за два часа никой не се появи (прозорецът ми е срещу автомата ...). Теглих им една и реших до се купя някаква евтина кафе машина. Поне кафето да ми е по вкуса.

Та готов съм да дам до 100 лв. Знам че "за повече пари ще взема нещо по-добро". Но за на работата не давам повече. По груби сметки, тези пари ще си ги избия за 5-6 месеца. Не съм капризен на тема "Кафе", но това последното не се трае.

Въпросът е:

- дали да и купя нова еспресо машина куча марка с 2 години гаранция? Като гледам има такива на 15 бара. Всъщност тия 15 бара какво означават и имат ли значение за вкуса на кафето? Или са само за приготвяне на капучино ..? Някой ползвал ли е такава и от коя марка сте доволни?

- Гледам че из продавалниците изпадат разни по-маркови втора ръка пак на около тази цена. Ако се спра на такава - за какво да гледам при покупка? Какви проблеми евентуално мога да имам? Каква марка?
    Nissan Terrano 2,7 TDI

От: Евтина кафе-машина - струва ли си?

Aко ще е евтина нова то задължително БЕЗ помпа , ще изкара доста повече от 2 години.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Евтината машина вероятно ще прави по-слабо налягане, въпреки че по спецификация най-доброто кафе става не при 15 бара, а при 9 (http://www.espressoitaliano.org/file...inei_hq_en.pdf - стр. 7). Също така трудно ще поддържа температурата на водата за по-дълго кафе. Може би и ще се износи по-бързо. Но може и да не. Засиси много от екземпляра.
      Ама проблема с кафето много често е извън машината. Хубаво кафе става само от ... хубаво кафе. С насипно от пазара няма как да стане работата. Хубавото кафе е скъпо. Може да се пробват различните видове, които се продават пакетирани в Starbucks - има наистина невероятни аромати, както и за всеки вкус - от силно до слабо, от много ароматно, до по-слабо ароматно и т.н. Освен това, ако една машина се ползва за 1 кафе, тя тъкмо ще е загряла, когато първото кафе е готово. И то няма да е "перфектното" кафе. Обикновено перфектно се получава когато машината е направила поне 2-3 кафета преди това. В това отношение, уличните автомати имат някои предимства. Има и един български сайт за продажба на кафе, няма да го пиша тук да не става реклама, лесно може да се намери с гугъл. Там има наистина кафета за ценители.
      Но всичко си зависи от очакванията на клиента.
      Аз бих търсил сервизирана маркова машина от сервиз, с някаква гаранция поне.
      Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Аз пък ползвах марков автомат - сервизиран и изпробван. Естествено без гаранция. Изкара една безпроблемна година и още първия ремонт като стойност се равняваше на половината от покупната цена. Няколко месеца след това се заформи втора повреда и ако бях дал машината за ремонт щеше да излезе вече над покупната цена. Сега един сръчен колега от Пловдив си пие кафе от нея. Та накратко след това отидох и купих една 100-левова машинка с помпа, която вече няколко месеца си върши работата. Марката "избрах" като се зачетох тук там и от две-три места чух добри отзиви за машинката и най-вече за наличието на читав сервиз и резервни части. Сега някой може да ме апострофира, че марковите машини не ходят по сервизите, но аз няма да му повярвам. Ползвам пакетирано мляно кафе съименник на известна южноамериканска държава с афинитет към футбола. Комбинацията ме устройва напълно !

П.П. Тихомире, твоята рецепта ценово не е за служебно кафепиене !
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Виж темата на Дани - продава кафе автомати втора употреба от Швейцария. Е няма да е 100 лв., но пък кафето което прави автомата е съвсем друго.
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

И кое му е "другото" !?
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
              И кое му е "другото" !?
              Ами за мен е по-ароматно и по-хубаво. Подчертавам - за мен. Колкото и добре да е опаковано, смляното кафе няма как да не губи от аромата си. Още повече, че пакетчето когато го отвориш не го използваш цялото и то стои отворено доста време. Не говорим разбира се за ситуацията когато го смилаш преди да го сложиш в машината и да направиш кафето.
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Aко искaш хубaво кaфе имa две условия.
                Кaфе- нaд 25лв. килото. Излизa около 23 ст. себестойност при 7гр.
                Сноснa мaшинa-с помпa,ръкохвaткa...
                Нaй- ми допaдaт лaвaцa-сините серии кaто комбинaция от aрaбикa и робустa.
                A инaче съм пил и лувaк веднъж-двaж. Шит отвсякъде.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Здравейте, имаме в семейството една центробежна Бош/сименс експресо машина и да си призная вече 18 години си работи без проблеми. То реално няма какво да и стане заради устройството й. Имах късмет и продавалника се появи такава за 17 лв и аз без много мислене си я взех. Сега си пия кафето от нея и мога да кажа е супер. Знам, че кафе автоматите предлагат вкус различен от този които пия именно заради мляното на момента кафе, но това все пак се компенсира с кафе. Е решил съм при възможност да се поглезя да си взема един крупс от колегата във форума, но след време

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                    ... Та накратко след това отидох и купих една 100-левова машинка с помпа, която вече няколко месеца си върши работата. Марката "избрах" като се зачетох тук там и от две-три места чух добри отзиви за машинката и най-вече за наличието на читав сервиз и резервни части....
                    И коя е марката? Това със сервиза и резервните части звучи много добре. Разгледах Краун, Финлукс, Елит, дори някакви Ариели. Изглеждат ми еднакво китайски. Въпросът е кое ще е по-малкият чеп.

А темата на Дани я поглеждам от време на време, но няма да си взема такава машина за на работата, а бих си я взел за вкъщи. Но това като му дойде времето.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

От 15 години пия прекрасно кафе на капсули, няма да споменавам марката за да не е реклама. Започна се с една кафе машина в къщи, след това една в офиса, на вилата и накрая и в кемпера. Всичките работят безотказно, но цената на едно кафе излиза от 80 до 90 ст. взависимост от вида на кафето, а те са 22 вида. Е хубаво и евтино няма....

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                        И коя е марката? Това със сервиза и резервните части звучи много добре. Разгледах Краун, Финлукс, Елит, дори някакви Ариели. Изглеждат ми еднакво китайски. Въпросът е кое ще е по-малкият чеп.

А темата на Дани я поглеждам от време на време, но няма да си взема такава машина за на работата, а бих си я взел за вкъщи. Но това като му дойде времето.
                        Тотално обратна е логиката. Вкъщи си правиш 3-4 кафета (ти и жена ти) и то предимно в почивните дни. Не бързаш за никъде, можеш да си чистиш цедката, зареждане, обслужване (едно кафе се прави за средно 1,5 минути). В офиса сме 20 човека. С подобна машинка отива час, та да може всички да си направят кафе, да седнат на масата, та да си организират и синхронизират деня. Работа се почва след 10:30 ч. Това допреди 7-8 години, когато купих един автомат за 300 кинта. Сега, нужните кафета се правят за 7-10 минути, спявка и в 9:30 всички са на тръстиката. Машинката с ръчка си е глезотийка. Там можеш да си експериментираш с едрина на смилането, помпите (като правило) са повечко барове от автомата.... за офиса ти трябва автомат, не за вкъщи.
                        Поздрави!
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Съгласен съм с горното, но на моето работно място се пият максимум два пъти по 4 кафета наведнъж (обикновено 2х 2 или 3). Не съм началник, че да организирам работата на другите, а моят началник много рядко се появява при мен, даже и той търси къде да запали цигара и да пие едно кафе.

Коко, благодаря за отговора. Щом имат сервиз и части, са сериозен претендент.

По продавалниците излизат разни Делонги-та и други по-реномирани марки за по 80-100 лева. Втора ръка, разбира се. Колебанието е основно между такава и нова неизвестна марка.
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                            ...В офиса сме 20 човека. С подобна машинка отива час, та да може всички да си направят кафе, да седнат на масата, та да си организират и синхронизират деня. Работа се почва след 10:30 ч.....
                            Лошо...
                            По едно нес-кафе, и начало на работния ден в 8.30!
                            Точно два часа печалба имаш.

Коментар

имам база за сравниние между няколко машини Делонги,Саеко,Елит и Ариели /последните 2 само надписите са различни/
                              Та скъпа не бих купил вече, а за евтините само гледам ватовете да са над 1100
                              изработката не е толкова зле, а се справят страхотно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X