Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трета котка ни изчезва безследно!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трета котка ни изчезва безследно!

Родителите ми живеят на село! Селото е както повечето села....съседи през две къщи, че и пет понякога! Загадъчно, ни изчезват котките обаче!
    От няколко месеца имахме поредното коте..вече поотраснало. Всички котки не излизаха от пределите на двора. И си живееха по котешки.
    Имаме обаче много порове около нас.Подозирам , че и на нашият таван имаме. Дали е възможно поровете да убиват котките?
    Преди месец малко порче се е появило ненадейно откъде и е отишло да яде от купичката на котето. Котето го е атакувало и е започнала битка /така да се каже../ където с помощта на баща ми е обърнат резултата в полза на котето.
    Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
    Сега търся да хвана някое улично и да им го занеса!
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

От: Трета котка ни изчезва безследно!

Да, мой приятел в Бистрица (софийската) - 2 възрастни котарака тръшнати от нещо от семейство порови. Той успя да го гръмне с чифте и имаше съседски спорове белка ли е, златка ли е, пор ли е. Но, щом има такива животни наоколо и котката не е за игра или за галене-мъркане, на практика котката е напълно излишна. Нито змии, нито плъхове няма да има в околностите.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Да, мой приятел в Бистрица (софийската) - 2 възрастни котарака тръшнати от нещо от семейство порови. Той успя да го гръмне с чифте и имаше съседски спорове белка ли е, златка ли е, пор ли е. Но, щом има такива животни наоколо и котката не е за игра или за галене-мъркане, на практика котката е напълно излишна. Нито змии, нито плъхове няма да има в околностите.
      Дааа....ама не ми се иска да е така! Котето внася друга атмосфера! Сега въпроса е да грабвам ли и аз "железата"...Не искам да се намесвам! Ама не искам да ми изчезват котенцата!
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

А куче няма ли в двора ? Ако има куче, което да се яви и приятел на домашната котка, би могло да даде отпор на поровата атака.
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Знам за поне трима човека от Форума в София които предлагат домашни котета от тази година или края на миналата (davc, scrapheap, дядо владо).

Коментар

И на нашата улица изчезват редовно котки , оказа се , че някой ги трови , вече имам яснота кой е и ще си получи заслуженото. Повечето котки като са яли отрова , се крият в някоя дупка , едно коте го намерихме/това което беше останало/ след 5-6 месеца. Та е напълно възможно някой да хвърля отрова за мишки , порове , ... , и котките да я ядат.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Провери комшията.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                И на нашата улица изчезват редовно котки , оказа се , че някой ги трови , вече имам яснота кой е и ще си получи заслуженото. Повечето котки като са яли отрова , се крият в някоя дупка , едно коте го намерихме/това което беше останало/ след 5-6 месеца. Та е напълно възможно някой да хвърля отрова за мишки , порове , ... , и котките да я ядат.
                Сега ме подсети! Миналата година кучето на комшията умря ей така...и после една вечер му изчезна резачката за дърва и куп инструменти. Тази година преди месец умря и нашето куче. То е завързано винаги. Мъчи се няколко дена повръща и умря. Ще трябва май да разширя "разследването".....

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Знам за поне трима човека от Форума в София които предлагат домашни котета от тази година или края на миналата (davc, scrapheap, дядо владо).
                  Покрай мен има един месарски магазин Има доста...сега си избирам..ама са плашливи.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
                    Провери комшията.
                    Имаме съседи през две къщи! Едва ли....

Коментар

Пора не е проблем за котките.Виж белката е дуго изчадие - по-едро.

Коментар

Това във Воден ли се случва?

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Преглед на мнение
                          Това във Воден ли се случва?
                          Да!

Коментар

Там в момента едни индивиди "правят пари" и моето предположение е, че се трови всичко лаещо, което може да издаде движение през нощта, а котетата са случайна жертва...

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Преглед на мнение
                              Там в момента едни индивиди "правят пари" и моето предположение е, че се трови всичко лаещо, което може да издаде движение през нощта, а котетата са случайна жертва...
                              Хм тези си ги знаем! По принцип "движението" си е налично и лаят на кучетата , не пречи "кервана да си върви". От това което събрах като информация досега везните накланят към "порска" работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X