Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от съседа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теч от съседа

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    Мога да ти дам читав застраховател, ама избяга от Сливен и сега е в Ямбол, ама то ей го дей го Ямбол.
    Много бягащ тоя застраховател бре???
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бягащ , щото след 15 г. яко бачкане в Сливен спуснаха с парашут наш човек за началник и те така.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Мога да споделя за моя опит и от двете страни на такъв проблем....
        Скъса се централен щранг в панела над мен... Съседите казаха 'нас не ни интересува - то не е от нас'...
        Извиках ги у нас и им показах, като предупредих, че на другата сутрин спирам водата на входа (т.е. на него щранг)... Съгласиха се да вляза в тях и да сменя щранга от горен водомер до долен водомер...
        Просто планирах ремонт на моята баня и исках да е изчистен проблема.
        Междувременно направих снимки на наводнението и ги пратих на застрахователя с описание на случката... След седмица-две плати някъде около 500-600лв (или 800 - забравил съм вече)...
        Ремонтирах си банята и след около година се появи едно петно в кухнята. Отново среща със съседите - 'не ни интересува - не е от нас' (при условие, че просто няма как да не е от тях)...
        Предупредих ги, че застрахователя ще ми плати на мен, ама ще си търси парите от тях - да си решават сами (е, може да не е точно така, ама те откъде да знаят )...
        Петното изчезна след няколко дни и от тогава със изключение на наводнения по други етажи, не е имало инциденти.
        Втория случай - преди около месец съседа от долу се обажда, че има теч от банята. Питам квартиранта - 'не е от нас'... Отидох да видя - май е от нас. Огледах фугите - половината напукани...
        Ама на времето майсторите дето съм ги наел са били калпави, та фугите на места не може да се бръкне с острото на шпатулата, пък камо-ли да се фугира свястно.... Ползвах водоустойчив силикон с ясното съзнание, че е временно решение...
        Ако не съм продал дотогава апартамента, след някоя друга година ще трябва или да се пресиликонира, или да се помисли за шпакловане, но с по-голяма интервенция върху плочките...

Извода - аз действах диалогично, со кротце-со благо, но твърдо и с психологически натиск - така нещата станаха (същия номер съм го правил и на още един апартамент в северозападна българия - и там не са много диалогични съседите ).
        Ако нещата не стават по никакъв подобен начин - според мен ти остава варианта на ALEX_Z..
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

От собствен опит, от благата приказка, по-добро решение няма.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Стига да има кой да я чуе. То в това е проблема. Иначе никой не е ангелче херувимче. И съседа отдолу ме е викал за теч в банята, съвсем човешки. Сложих силикон на фугата веднага, а след 2 месеца така или иначе правих пълен ремонт на банята, та проблема се реши окончателно.

Как ти звучи 20 години течаща канализационна тръба поради гъзоръки майстори, и никаква оправия с муфлоните над мен. Добре че преди 5-6 години продадоха жилището и новия комшия се оказа разбран, та сменихме и щрангове и всичко останало. Иначе щяхме да стигнем до там че да запуша канала с монтажна пяна и горе да плуват в говната на тия над тях, та белким се сетят за какво иде реч.

ПП: Въпросните над мен се пишеха някакви дипломати. Смятай защо сме на това дередже.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Схемата на Alex работи.Проверено.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                И съчетано с "ракийка и салатка" върши чудеса.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                  Това , което има е следното,/ пък ти не го чети, отговора ще е полезен за някой/:
                  /Говорим за "улави" съседи/
                  -уведомява се домоуправителя и прави събрание- решение за проверка на инсталацията
                  -съставя се протокол -там се уточнява вертикални или хоризонтални щрангове и разводки са източник на проблема-различна собственост са , съответно отговорност.Вертикалните се поемат от каса вход.Хоризонталните-без разлика вода/канал- от съсед.
                  -съседа не се подчинява на домсъвета-втори опит за доброволно решаване на проблема.Допускаме че отново е "улав"-Констативен протокол , подписан от домоуправител и членове на съвета-и към Кмета на общината,като приложение към жалба.
                  -това стига до юридическият отдел на администрацията,оттам Акт, и наказателно постановление от Кмета.
                  -санкции -по ЗУЕС има предвидени за собственик , както и за домоуправител , и за членове на домсъвет неизпълняващи задълженията си.

Това е алгоритъма най-общо,което е и синтезиран отговор по темата.
                  Колега, не го приемай, като заяждане, ама "извора" ти на информация е пропуснал да ти каже, че дори този сценарий да доведе до акт-той е еднократен и е 50 лв.(или нещо такова), след което пак не можеш да задължиш някой да похарчи парите си за кефа ти, ако не иска. Да не говорим, че може да няма домоуправител и съвет, или и да има, ама дефектацията да е свързана с къртене и квалифицирана оценка, за която няма кой да плати...Казусите са безброй, но истината е, че няма алтернатива, освен разбирателство и съдействие на съседите, при липсата на които не може да помогне нито община нито полиция, нито застраховател. Граждански проблем от частно-правен характер, това е.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    И съчетано с "ракийка и салатка" върши чудеса.
                    Точно!
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                      Колега, не го приемай, като заяждане, ама "извора" ти на информация е пропуснал да ти каже, че дори този сценарий да доведе до акт-той е еднократен и е 50 лв.(или нещо такова), след което пак не можеш да задължиш някой да похарчи парите си за кефа ти, ако не иска. Да не говорим, че може да няма домоуправител и съвет, или и да има, ама дефектацията да е свързана с къртене и квалифицирана оценка, за която няма кой да плати...Казусите са безброй, но истината е, че няма алтернатива, освен разбирателство и съдействие на съседите, при липсата на които не може да помогне нито община нито полиция, нито застраховател. Граждански проблем от частно-правен характер, това е.
                      Това е сбитата законовата процедура съгласно питането в темата,проверено от реални обекти от такъв характер, и общинска администрация, не че някой го е казал.
                      Актовете не са толкова евтини.Не мисля че е необходимо да цитирам членовете от закона.
                      Вече няколко колеги обясняваме ,че може да е работещ вариант.Може да е тегав, може много фактори да са проблем, но има ЗУЕС,както и общини.
                      Общинската администрация е дотук по законовият ред.
                      Дотук е и съществото съгласно питането за "улавите" според мен.
                      Принципното ми мнение е , че никак не е зле, да знаем че може и как да се използва държавната машина. Колкото повече тя се притиска от гражданите, толкова повече тя ще се научи да работи.За това обаче трябват първо информирани граждани.

П.п. Прочети колко от мненията са по темата, като включиш и твоите.Ракийки, благи думи и увещания да не се обяснява как да се постъпи, просто са спам.
                      Много се дава за кофти пример бг-мама, но имаме все по успешни опити да ги задминаваме .
                      Със здраве!

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                        Здравейте отново, имам проблем, имам теч в банята от съседите. Съседите са правят на улави, какви са законните начини да ги накарам да отстранят проблема?
                        Какво тече? Обща тръба или?
                        Всъщност подхода е следния.
                        Хващаш управителя на общото събрание и съставяте един констативен протокол,в който описвате в какво се състои нарушението. Теча,от къде е,от какво е и какви са вредите при теб. Давате екземпляр на хубостниците,като при връчването им даваш разумен срок в който да извършат ремонта и да ти обезщетят вредите. Но управителя да е с теб. Ако не последва нищо,си намираш адвокат и завеждаш дело на основание чл.109 ЗС и чл.45 ЗЗД.
                        Последно редактирано от Борислав Ангелов; 25-04-15, 22:42.

Коментар

Същия филм и при мен. След ремонт протече първо в тоалетната сега в банята . Два пъти за майсторче аз плащам и направих нова тоалетна в тях. Сега има застраховка и чакам. Като крайно решение обмислям продажба и преместване в къща близо до Сф.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                            Какво тече? Обща тръба или?
                            Всъщност подхода е следния.
                            Хващаш управителя на общото събрание и съставяте един констативен протокол,в който описвате в какво се състои нарушението. Теча,от къде е,от какво е и какви са вредите при теб. Давате екземпляр на хубостниците,като при връчването им даваш разумен срок в който да извършат ремонта и да ти обезщетят вредите. Но управителя да е с теб. Ако не последва нищо,си намираш адвокат и завеждаш дело на основание чл.109 ЗС и чл.45 ЗЗД.
                            Предполагам е общата тръба.
                            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X