Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от съседа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч от съседа

Здравейте отново, имам проблем, имам теч в банята от съседите. Съседите са правят на улави, какви са законните начини да ги накарам да отстранят проблема?
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

От: Теч от съседа

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
    Здравейте отново, имам проблем, имам теч в банята от съседите. Съседите са правят на улави, какви са законните начини да ги накарам да отстранят проблема?
    Няма такива.
    Проверено с дългогодишен опит.

Коментар

Едиствен вариант е ти да платиш ремонта, но пак не е сигурно , че ще се навият.
      Виж, ако имаш действаща застраховка би било доста по-различно.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Има принципно такъв начин и съм го виждал да работи . Мога да попитам и по-късно да дам подробности.

Коментар

И аз го имах този проблем и то в ново строителство и всичко беше ново ремонтирано вкл. и в банята, съседа изобщо не искаше да оправи проблема и викал че не е било при него, в крайна сметка проблема при съседа се оказа елементарен, течеше от водомера за студената вода по щранговете и в резултат цялата ми външна стена откъм антрето и банята беше подпухнала мазилката и малко по тавана, съседа се направи на утрепан и след като написах проблема на бележка за да го прочетат всички съседи, тогава се сети да отстрани теча, но аз си платих за ремонта в нас и дали ми е ги е платил че е по негова вина... НЕ! Можех да се радвам че поне е спрял теча.

п.с. Та моят съвет е, да напишеш бележка с проблема, да го отпечаташ с голям шрифт и го сложи високо долу на входа за да го четат всички съседи, та въпросния съсед пък може и да се засрами от постъпката си, както подейства на моя съсед.
          Последно редактирано от Еделвайс; 21-04-15, 09:42. Причина: п.с.

Коментар

Не 'Щат...даже за моя сметка...
            За две различни места-на едното силово отрязах правата и обратната...не можа да ме осъди за 15 години и си прекара външни(за къща на 2 етажа). На второто аз не мога да го осъдя вече 3 години и прехвърлих проблема на долните етажи(етаж 5 от 8.
            А...имаше и съветване-писах дълго и обяснително...
            пп: И не пишете къде трябва да се жалва човек и как би трябвало да...

Коментар

Законни начини - май никакви. И аз като Павката - около година ми правеше мокро петно. Казвах му няколко пъти - прави се на ударен. Накрая взе да пада мазилката. Викнах го за пореден път, показах му, с блага приказка, без да го обвинявам и да се караме ... Накрая купи една туба силикон, намаза си фугата покрай душ кабината и теча спря! След две години пак почна да мокри - казах му - пак намаза и пак спря. И така до следващия път. Поне сам си откри от къде е проблема и си го реши.

Няма смисъл да се караш със съседите. Той проблема е в неговата баня, но резултата е при теб и съседа няма никаква мотивация да го разреши. Особено ако съвсем скоро си е ремонтирал банята за 2-3000 лв, теглени на заем ... Виж там - молби, общи събрания, предложи да помогнеш ... дано да се трогне.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                ...
                пп: И не пишете къде трябва да се жалва човек и как би трябвало да...
                И защо , след като законен начин има?
                Проверих от "извора", и съм работил по такива ремонти, конкретно за казуса теч от собственик върху собственик.
                Ако не ти е интересен и не е сработил при теб бюрократичният ред , то не значи че го няма.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                  И защо , след като законен начин има?
                  Проверих от "извора", и съм работил по такива ремонти, конкретно за казуса теч от собственик върху собственик.
                  Ако не ти е интересен и не е сработил при теб бюрократичният ред , то не значи че го няма.
                  Е...има го, ама не работи ! Ами за чий ми е тогава!?

Коментар

За да си застраховаш жилището, оглед не се изисква. Нататък се сещай ...
                    Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                    Стефан Арзатов

Коментар

Относно застраховката - дрън дрън - аз бях застрахован, наводниха ме от горе, дойде един момец писа, бърса, писа, бърса и каза "Щетите са описани - мокро петно 2 квадрата, нужда от шпакловане и боядисване, ще ви се обадим за обезщетението". Е верно се обадиха - 37лв ми дадоха. Питах по какъв ценоразпис са ги сметнали тея 2 квадрата стъргране до здраво, шпакловане и боядисване, че да полчат тази сума - поглед тъп и сумтене. Ха сега вие ми кажете за к'ъв ви е такава застраховка? Определено и застрахователната компания няма да хукне да съди виновника (та той да се стресне и да си ремонтира) за да си избива парите за такава сума.
                      При мен решението беше следното:
                      След като дълго време се правеше на улав комшията от горе и твърдеше, че вода не е пускал и вана не е ползвал, на средата на поредното наводнение се качих и настоятелно с блага дума го помолих да ме придружи. Дойде с мен, отворих му вратата на банята и като видя как тече вода от осветителното тяло, взе че ми повярва, даже допусна, че проблема може да е във ваната му. Със съвсем културен разговор му предложих да се обадим на домоуправителя на съседния вход, който се оказа водопроводчик и той се съгласи. На следващия ден бяхме в тях, направихме оглед и стигнахме до извода, че ваната следва да се разбие т.к. не е оставен никакъв достъп до сифона ѝ от където идва проблема. Стъжни му се на комшията. Интересното в тази ситуация беше, че теча се появява само когато ваната се пълни, ако се ползва само да се отича водата при къпане драма няма, очевидно при по-голямо налягане сифона не смогва и почва да подлизва между уплътнението му и тялото на ваната.. Разбрахме се с комшията да не пълнят повече ваната и за сега си държи на думата. Всичко изсъхна и от няколко месеца не е избивало влага никъде (да чукна на дърво).
                      Та...най-добре с блага дума. Другия вариант е в момент в който е най-зле положението да извикаш домоуправителя и двама трима свидетели и да направите един констативен протокол за теча.
                      Виж какво са писали колегите в моята тема:
                      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=178084
                      42

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                        Е...има го, ама не работи ! Ами за чий ми е тогава!?
                        Това , което има е следното,/ пък ти не го чети, отговора ще е полезен за някой/:
                        /Говорим за "улави" съседи/
                        -уведомява се домоуправителя и прави събрание- решение за проверка на инсталацията
                        -съставя се протокол -там се уточнява вертикални или хоризонтални щрангове и разводки са източник на проблема-различна собственост са , съответно отговорност.Вертикалните се поемат от каса вход.Хоризонталните-без разлика вода/канал- от съсед.
                        -съседа не се подчинява на домсъвета-втори опит за доброволно решаване на проблема.Допускаме че отново е "улав"-Констативен протокол , подписан от домоуправител и членове на съвета-и към Кмета на общината,като приложение към жалба.
                        -това стига до юридическият отдел на администрацията,оттам Акт, и наказателно постановление от Кмета.
                        -санкции -по ЗУЕС има предвидени за собственик , както и за домоуправител , и за членове на домсъвет неизпълняващи задълженията си.

Това е алгоритъма най-общо,което е и синтезиран отговор по темата.

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                          Относно застраховката - дрън дрън - аз бях застрахован, наводниха ме от горе, дойде един момец писа, бърса, писа, бърса и каза "Щетите са описани - мокро петно 2 квадрата, нужда от шпакловане и боядисване, ще ви се обадим за обезщетението". Е верно се обадиха - 37лв ми дадоха. Питах по какъв ценоразпис са ги сметнали тея 2 квадрата стъргране до здраво, шпакловане и боядисване, че да полчат тази сума - поглед тъп и сумтене. Ха сега вие ми кажете за к'ъв ви е такава застраховка? Определено и застрахователната компания няма да хукне да съди виновника (та той да се стресне и да си ремонтира) за да си избива парите за такава сума.
                          При мен решението беше следното:
                          След като дълго време се правеше на улав комшията от горе и твърдеше, че вода не е пускал и вана не е ползвал, на средата на поредното наводнение се качих и настоятелно с блага дума го помолих да ме придружи. Дойде с мен, отворих му вратата на банята и като видя как тече вода от осветителното тяло, взе че ми повярва, даже допусна, че проблема може да е във ваната му. Със съвсем културен разговор му предложих да се обадим на домоуправителя на съседния вход, който се оказа водопроводчик и той се съгласи. На следващия ден бяхме в тях, направихме оглед и стигнахме до извода, че ваната следва да се разбие т.к. не е оставен никакъв достъп до сифона ѝ от където идва проблема. Стъжни му се на комшията. Интересното в тази ситуация беше, че теча се появява само когато ваната се пълни, ако се ползва само да се отича водата при къпане драма няма, очевидно при по-голямо налягане сифона не смогва и почва да подлизва между уплътнението му и тялото на ваната.. Разбрахме се с комшията да не пълнят повече ваната и за сега си държи на думата. Всичко изсъхна и от няколко месеца не е избивало влага никъде (да чукна на дърво).
                          Та...най-добре с блага дума. Другия вариант е в момент в който е най-зле положението да извикаш домоуправителя и двама трима свидетели и да направите един констативен протокол за теча.
                          Виж какво са писали колегите в моята тема:
                          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=178084
                          Еми сменяй застрахователя. Друго не мога да ти кажа. Аз съм обезщетяван един път. Имах същите притеснения.
                          Наводниха ме, ама яката. Застрахователя каза че или покрива фактура за ремонт, или идват на оглед и плащат пари. Избрах второто. Обезщетението стигна да си подменя тапетите, да боядисам таваните, и в 2 стаи да сменя ламината, което бяха и собствено щетите. Остана и за почерпка. Аз се застраховах след като направих ремонт именно защото очаквах подобно развитие на нещата. От тогава все съм си застрахован при същите. Дали при следващ проблем развитието пак ще е такова - не знам, но при въпросния проблем нещата бяха съвсем човешки.

Застраховката за всичко (кражба, вандализън, природни бедствия, наводняване от съседи и квото се сетиш още) ми струва около 300 кинта на година, ако помня добре. Има някои изчекнати ограничения при застраховането на преносима техника (фотоапарати, лаптопи и прочие), но пък нищо не ти пречи тях да ги застраховаш при покупката или просто другаде. Аз такива неща, дето да си струват застраховането, вече така или иначе нямам - одъртяха.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                            Относно застраховката - дрън дрън - аз бях застрахован,
                            Мога да ти дам читав застраховател, ама избяга от Сливен и сега е в Ямбол, ама то ей го дей го Ямбол.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Със застраховките си е според зависи. От моя опит общо взето най-изгодният вариант за собственика е да представи фактура. Протокола който се съставя като щети от застрахователите не е окончателен опис и може да претърпи промяна във фактурата.Въпрос на грамотно и издържано оформяне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X