Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Необходимост от юридически съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Необходимост от юридически съвет

Мда,най-правилния съвет.Както казах още по-горе,ако човека не иска да си ползва имота а просто иска да развали договора,трябва да иде и да го занесе на юрист,който да го прегледа за евентуални пороци при сключването.Както казваш,детето е било малолетно и ако в момента на сключване на сделката,не е представлявано от майката или,ако тоя имот е бил СИО в момента на дарението му, и на сина не е бил назначен особен представител,дарението може да се унищожи.

Коментар

Е не съм чак толкова тъп. Писах няма никакви допълнителни условия и във всяко отношение акта е изряден. Включително и около малолетния син - има си законен представител и всичко необходимо. Впрочем, нотариусът не трябва ли да внимава за изрядност на документи?
      Другото ме хваща неподготвен. Как да разбирам, че вече няма акт 16? На базата на какво се издава разрешение за ползване, защото именно това спира човека да ползва имота. Колкото до "натурален акт", това е единственият документ за собственост. Предполагам, има нещо, може и под друго име, което удостоверява собственост.
      Човекът иска да си ползва имота и смята, че единственият начин да стане това е да си върне собствеността.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Актът е "нотариален" и това е редовен повод за шеги.

Има или няма акт16 е проблем на собственика, според мен. Доколкото знам оставянето на сградата в това междинно състояние е начин за избягване на данъчно облагане.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Актът е "нотариален" и това е редовен повод за шеги.

Има или няма акт16 е проблем на собственика, според мен. Доколкото знам оставянето на сградата в това междинно състояние е начин за избягване на данъчно облагане.
          Естествено е нотариален - сложил съм подходящ емотикон.
          За 16-иа акт не знам защо не го правят, но пък bokomo казва други работи.

Коментар

Акт16 или как се казва не знам, все едно има документ с който властите разрешават ползването на сградата.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              Е не съм чак толкова тъп. Писах няма никакви допълнителни условия и във всяко отношение акта е изряден. Включително и около малолетния син - има си законен представител и всичко необходимо. Впрочем, нотариусът не трябва ли да внимава за изрядност на документи?
              Другото ме хваща неподготвен. Как да разбирам, че вече няма акт 16? На базата на какво се издава разрешение за ползване, защото именно това спира човека да ползва имота. Колкото до "натурален акт", това е единственият документ за собственост. Предполагам, има нещо, може и под друго име, което удостоверява собственост.
              Човекът иска да си ползва имота и смята, че единственият начин да стане това е да си върне собствеността.
              Не става въпрос за тъп или умен. Става въпрос,че човек който не разполага със необходимите познания в материята,няма как да е сигурен,че всичко е изрядно. За представителството добре,но има и още куп други неща. Дето се вика,трябва си юрист с точна преценка,който разбира от ереси и тайни шифри. Това последното разбира се в кръга на шегата,но има много истина в него. В крайна сметка,твоя човек е добре да разбере,че идеята на дарението е тази... да е неотменимо. Отменя се само въз основа на изчерпателно изброените условия в закона,които в неговия случай,може да се приеме,че не важат,защото това по-скоро е обичаен дар,а ЗЗД изключва отмяната на обичайните дарения.

Коментар

Възможно е проблемът с ползването да е прост, като галош (отмяната на дарение не е прост въпрос, разбира се), но няма как да се постави диагноза, чрез описание на кашлицата от комшията на болния.
                Вероятно не става дума за апартамент, а за къща. Ако надареният е бил малолетен, какво точно му е дарено, кой е възложителят на строежа? Ако се касае за бездействие, има относително елементарни начини ползвателят да бъде оправомощен да извърши тези действия вместо собственика и пр.
                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                  има относително елементарни начини ползвателят
                  Има, разбира се, но за млади с много пари. Човекът е дрът и освен малка пенсия няма нищо друго. Прегледах възможностите около НБПП и условията са така натъкмени, че бързичко да се откажеш. За изваждане на нужните документи, трябва усилен труд на цяло адвокатско бюро. Благодаря за желанието да помогнете, но случаят, при настоящите дадености, е нерешим. Аз лично, посъветвах човека да си пусне наематели и да прибира колкото може. И да го глобят, той ще си е изкарал парите.
                  Извод: Никога и при никакви условия не подарявайте и не завещавайте нищо на никого. Като пукнете, останалите да се оправят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X