Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сушилня

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: сушилня

Аз си купих преди 4 г. една сушилня на старо внесена накъде от Европа за 170 лв. Privileg 165 CD е модела.Много съм доволен, една пералня дрехи ги суши за около 2 ч. и нямат нужда от гладене.Сложих я в едната спалня, и когато я пускам, спирам крана на радиатора, понеже съм с парно, и отварям леко прозореца, заради влагата.Лятото живеем на вилата и там нямаме нужда от сушилня, но зимата в апартамента е незаменима, понеже доста хора наоколо се отопляват с въглища и прането се вмирисва, когато се простира на терасата.
    Твърдо с двете ръце съм ЗА да се купуват неща от чужбина, ако ще и втора употреба да са.При мен се случиха няколко неприятности с висок клас техника до като бяха в гаранция.Писал съм за една косачка от 500 лв. в темата на sek.1 И се зарекох повече нищо ново да не купувам от тук.Дори си взех два кафеавтомата KRUPS от колегата sonda и съм много доволен.
    Изказвам лично мнение без да ангажирам никой с него.Но 12 г. работя в търговията за световна марка, и има голяма разлика в качеството на стоките за нашия и редица други пазари.И тази разлика не е в полза на нашия пазар !
    Нямам идея кой енергиен клас е но от 10-ина г. зимата плащам 25-30 лв. ток в апартамента.От както имаме сушилнята, работи по около 10 цикъла на месец и разлика в сметката не съм усетил.
    Последно редактирано от BRANCO; 30-10-14, 19:59. Причина: допълнение

Коментар

Напълно съгласен с мнението на колегата Бранко.Аз разликата я виждам всеки месец по сметките за ток.Двете жилища са сходни,ел. уредите и те,обитателите тоже.Само че едните са от Бг,другите отвън.По принцип Бош и Сименс са едно и също в домакинските уреди,разликата е само в корубата и визията.Моята сушилня е Сименс,програмата и за пълно изсушаване е 1:18 за 7кг,и не мачка дрехите.Да,наистина.Изпран панталон с ръб,го водя с ръба,но и пералнята е Миеле

поздрави

Коментар

Случи се последния месец да купя две перални Siemens и сушилни Бош Home-Professional и АЕГ - и двете с термопомпи, като АЕГ бе с пара...
        Всичките с транспортни дефекти (единствения по-сериозен дефект бе спукана пластмаса отстрани, или драскотини също отстрани, а фасадата им бе ОК)...
        Недостатъка - тъй-като са предназначени предимно за немския пазар, повечето бяха с надписи и инструкции на немски... На някои поне можеше да се превключи езика на дисплея...
        Иначе си имаха гаранция по 2г...
        Така, че нищо не пречи да се купи и от тук...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

преди месец и аз бях в същата дилема дали да взема нова или втора употреба взех от джамбазин немски Ваукнехт за 170лв и за сега съм много доволен и дрехите въобще не се намачкват!
          Nissan Patrol 4.0

Коментар

Че се внася-внася се,но не можеш да ги намериш в големите официални магазини за техника.Масово хората купуват от там.По принцип АЕГ от 90г. са собственост на Китайци.Ако човек има възможност,да избира от Миеле,Бош/Сименс.Което и да вземеш от трите,няма да сгреши.Неудобството е че надписите са на немски.

Коментар

Това с надписите въобще да не Ви притеснява, много бързо се свиква.А и едва ли някой ще ползва всички функции на техниката.Аз лично си залепям едно листче с превод и доста бързо свиквам, и после го махам.

Коментар

Аз ги взех от официален сравнително голям магазин за техника(имаше от порядъка на 40-50 перални и сушилни), като преди това разгледах още 2 подобни магазини.... Пратил съм адресите на колегата...
                Миеле за съжаление в момента нямаше (но се е появявало)...
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

От: Сушилня

Може ли и аз да ги получа?
                  Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                    Може ли и аз да ги получа?
                    Благодаря.
                    може,колега,как не,но на лични да не се прави излишна реклама
                    HUSGVARNA 630 SMR
                    PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Може ли и на мен да ми пратите на ЛС адресите на въпросните магазини ? Предварително Ви Благодаря.

Коментар

Покрай коментираните има ли комбинирани пералня/сушилня, че ми е на дневен ред? Знам за компромисите, но такова ще е.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                          Покрай коментираните има ли комбинирани пералня/сушилня, че ми е на дневен ред? Знам за компромисите, но такова ще е.
                          Има, що да няма.
                          Важи същото - всичко под клас А не те вълнува.
                          В къщи сме с такава - доволни сме много

Тънкия момент тук е да е голяма - така имаш почти изравнен капацитет пране/сушене.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Важи същото - всичко под клас А не те вълнува.
                            Вълнува ме, така или иначе се топля на ток, т.е. в отоплителния сезон КПД-то е 100%.
                            Важно ми е да не прави влага във въздуха, че и за такива проблеми четох. И без това отвън ми влиза с 80%, и е ежедневна борба да ги смъкна под 60%.

Коментар

Вкъщи също съм с такава... Влага не прави, но харчи доста вода при сушене (явно я използва за охладител)....
                              Ползваме я само 'аварийно' - доста енергоемка и 'водоемка' е....
                              Това, че отвън ти влиза въздух с 80% относителна влажност не значи, че вътре той не става например 50% (при повишаване на температурата)

Коментар

В момента и аз избирам сушилна машина, обаче хич не мога да намеря на нашия пазар такава с голям въздуховод, т.е. НЕ кондензационна.
                                Питам, защото съм си предвидил въздуховод навън от мокрото помещение, та да го използвам.
                                Някой да е виждал на нашия пазар подобно нещо ... ???
                                Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                                LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                                Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X