По ред на номерата:
-Тротоара влиза в УПИ-то,затова сме го направили.
-От съседния блок ако могат ще влезнат с колите си в Входа,точно срещу техния блок има място за паркиране,но не твърдо са решили да спират пред входовете си
-Видеонаблюдението е сложено,защото колите на всички ни бяха донори за малогабаритни части-писна ни да ходим всяка седмица по застрахователи и полиция
-Видеонаблюдението е сложено,защото редовно си намирахме пепелници,камъни хвърлени от отсрешния блок по терасите
Как от толкова прочели темата само Пенчо и Ронин разбраха въпроса?Нещо имаме проблем с форума,май?Търси се легален начин(ако има такъв).Нелегалният е ясен и лесен,ама в бананова република ли живеем?Как аз мога да се съобразявам,а те не могат?Как през пет входа си карат колите отпред?
п.с Още едно колче днес е е предало от пишман шофьор.
Живко,законно решение няма брат,това е . Всичко опира до етичната страна на въпроса,българина е цар в отношение да ползва нещо на аванта ( видео наблюдение гратис).
Иначе няма ,,мои и твои '' паркоместа ,докато не си ги платиш... Разбирам замисъла ти , паразитите дразнят...
Колчетата ги направете от някаква тръба или квадратен профил, да кажем 100 мм/ 4-5 мм.Забийте ги в земята 60-80 см. и ги бетонирайте да кажем 20/20 см.Ние така направихме накрая, и доста време няма никаква деформация по тях.Е, от време на време има някакви пластмасови парчета по земята край тях, ама пълно щастие няма !
Реших да му скъсам нервите,щото да залягаш ,дебнеш и ставаш по нощите си е доста работа,ако ми плащат да пукам гуми,за под 3000 лв.на месец чисто и трудов договор на реалната заплата няма да се хвана да работя,пък тоя за без пари бачкаше !
Сложи табелка "зона под видеонаблюдение -месечна такса ХХ лв"
Които иска - плаща...
Може да развиеш и бизнеса като му слагаш стикерче като съответно при проблем ще има достъп до записте. Които не иска не плаща, но въпреки че пак може да се бута там става "не охраняем"
Не знам дали сте в течение но видИонаблюдението можете да си го заврете някъде. Не става за чеп за зейе ни в милицията, ни в съда.
А па кой къде паркирал - улицата е ОБЩА.
Изобщо, пак да кажа с риск за репресиЙ - живеенето у градо не е баш като на село. Съобразявайте се.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
бат Марто благодаря за разбирането.Гоблин не търся и не искам да отнем правата на никой.Но,когато се оптиваш да си устроиш живота малко по-добре се появавя някой паразит който смята че си му длъжен.До нас има паркинг на Билла,50 метра,ама не там трябва да се плаща,а я тука бунаците какво да направили,чакай да се възползвам.Но ако аз отида и си оставя колата пред техния блок,дали ще я намеря цяла?
п.с Търтей,аз се съобразявам.Ама май комшиите живеят в колохоза и си мислят че всеки и е длъжен.Аванта ли е,чиста печалба.Да в течение съм с видеонаблюдението,но поне има възпираща мярка,факт че от колите спряха да изчезват дреболии и да се чудя какво ще намеря сутрин на терасата.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар