Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за недобросъвестни съседи...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за недобросъвестни съседи...

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Ясно. Ако е това - неразбирането ми се е дължало на невъзможността да си го представя като вариант
    Щото явно отдавна не си се връщал насам.

Коментар

Паркираш си в подземния гараж и проблемите изчезват.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
        Казуса е следния:
        В нова жилищна сграда изградихме видеонаблюдение,поставихме колчета да не се паркира върху тротоара,и има портиери.До тук добре.Но от съседните блокове нахалниците разбраха за тази екстра,и пред блока има перманентно 4-5 автомобила които си стоят с седмици.
        Седмици? Късметлии, пред нас има коли, които не са мърдани от години. Една от тях суперчудодейно се снабдява със стикер за преглед.

И идва първият проблем с паркирането.Вторият проблем е с подръжката на тези колчета които се къртят от пишман шофьори,
        Калпави са колчетата. Направете ги така, че щетите при пишман-шофьорите да са неприемливи за тях и ще спрат да ги къртят.

третият проблем е плащането за видеоблюдението.Всичко това,ние живущите плащаме за наше удобство и донякъде сигурност.Как легално да се отървем от нахалниците?
        Ако улицата е общинска - няма начин. И не тези, които паркират на общинска улица НЕ СА нахалници. Ако улицата ви е частна - начини много.

Нелегалните методи са ясни,но да опитаме първо с добро.С разговори не става,защото не ги засичаме кога ги оставят.
        Умната с нелегалните, защото видеонаблюдението въобще няма да ви спаси от брутални отмъщения, особено в "новите кооперации". А и не мога да си представя какво разбирате под "разговори"? Ако мен ме помолят да не паркирам пред съседен блок/кооперация на общинска улица - ще ви отсвиря, освен, ако не е нещо временно за ремонт на фасада, примерно.

Има ли някакви варианти за поставяне на знак от общината?
        Какво би трябвало да пише на него? "ПАРКИРАНЕТО РАЗРЕШЕНО САМО ЗА ЖИВУЩИТЕ НА УЛ. ДОБРОТРЪН 22, КОИТО СА ПЛАТИЛИ ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО И КОЛЧЕТАТА".

п.с проблема наистина е сериозен.От есента ще стане още по належащ.
        Проблемът наистина е сериозен. Но е генерален за целия град с инфраструктура, предвидена за един порядък по-малко коли. Решение няма и няма да има в обозримо бъдеще.

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
        Поръсете ,,таралежчета". С паркоместо е в пъти по-скъпо, отколкото да паркираш в синя зона с паркоместо.
        Това е абсолютно малоумно и чак на второ място - незаконно.

Коментар

Не съм го правил, без да знам, че е незаконно (по кой закон- друг въпрос). Но най-малко ме е притеснявало, че е ,,малоумно", макар, че като поживееш някоя друга десетилетка покрай лъвовете, обръгваш.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

А когато някой си е купувал апартамент ново строителство мислил ли е? Много е лесно само претенции да имаме! Едни такива новопостроени близо до мене, нито си направиха паркинга нито улицата. Улицата от моята къща до главния булевард е бетонирана с лични средства. Видео наблюдението също. И какво се получава? Хората си минават по улицата правена от мен, нищо че им е два пъти по далече, паркират си пред моите гаражи (един най-нагло ми заяви в очите, че е паркирал там заради камерите) и така. 30-40 семейства не могат да съберат пари за тия екстри, иначе всичките са "ново строителство" и с претенции.

Коментар

Щото преди години все се паркираше като в пустинята, без значение в коя част от територията ни.
              Даника

Коментар

Ех другарю, добре, некст тайм като някой спре на ТВОЕТО място на улицата пред блока, му спукай гумите и строши стъклата. Ако говедото повтори направо го изкорми.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Че нямам МОЕ място в София знам от как съм се родил, ма някои други не разбират и след като си идат.
                  Даника

Коментар

От както сложих видеонаблюдение на паркинга,колите се увеличиха с 3 пъти повече,и не само от съседния вход ами и от три блока на север,трудно спирам,особенно събота неделя вечерта всичко е заето.Свиква се ,още не съм открил начин да ги откажа !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      ...още не съм открил начин да ги откажа !
                      Елементарно - махни видеонаблюдението.

Коментар

Е събота не си ли заождат гражданете?
                        Даника

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                          Елементарно - махни видеонаблюдението.
                          Нестава,преди да го сложа ми спукаха 11 гуми за 2-3 седмици .
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Нестава,преди да го сложа ми спукаха 11 гуми за 2-3 седмици .
                            Ми що не сложи видео наблюдението скрито и да му напукаш главата?
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                              Реших да му скъсам нервите,щото да залягаш ,дебнеш и ставаш по нощите си е доста работа,ако ми плащат да пукам гуми,за под 3000 лв.на месец чисто и трудов договор на реалната заплата няма да се хвана да работя,пък тоя за без пари бачкаше !

Коментар

Интересно ми е какво си мислят хората, които се възползват от чуждо видеонаблюдение. Ще го ползват като лично ли? Ако някой ми поиска записите дали ще му ги дам?
                                Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                                По-готино е да ги залъгваш с големи празни кутии за камери на глупави места и малки скрити камерки на правилните места.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X