Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Елегантно решение, против съседи воайори към балкона ни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Елегатно решение, против съседи воайори към балкона ни

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
    Имай предвид, че трябва да се съобразяваш и ти с вятъра. По-сложните изпълнения на тенти имат датчици за сила на вятъра и я прибрат, когато е стане опасно...

Иначе честито в аваанс.
    Мерси за пожеланието, дано всичко да мине гладко, относно вятъра за това съм поръчал модел тента която има и две тръби по цялата дължина на плата, именно за да е издържа на вятър, монтажника също ме увери че няма никакъв проблем да е спуснат постоянно сенника.

Коментар

Оф, и аз имам такива комшии, хем съм на 8-мия етаж.
      Не съм от най-срамежливите ;-) какво ли не съм им показвал...
      Няма и няма.. накрая мислех да им подаря телевизор.
      Миналата година, лято, жега, пердетата пуснати, обаче и през тях се вижда, жената звъни - ядосана...
      Тъй, обясних и как да пусне подсветката на оптиката, турила кръстчето на челото на чикиджията, щял да изтърве бинокъла...
      Абе, и това не е решение, макар че в случая помогна.

Снимай ги, колега, пускай ги в социалните мрежи - всички да ги видят, колко са убави, барем се засрамят.
      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Задължително да монтират тентата с химически анкери.

Имам едни клиенти на заведение с тенти с датчици за вятър и т.н. и т.н. които прибират с ел.мотори автоматично тентата при силен вятър.

Дори и тези датчици обаче не са гаранция, тъй като се получават и моментни пориви на вятъра и когато удари такъв порив скършва металните колена/тръби и всичко заминава на кино.

А казвам да са с химически анкери, тъй като масово за жилища се монтират с някакви винтове и дюбели от 7-10 сантиметра които ако има изолация на практика захващат 2-5 см в тухлата или бетона и постепенно при пориви на вятъра за около 12-18 месеца дюбелите започват да поддават и да се измъкват, след което тентата някой "слънчев ден" отлита заедно с металните тръби и .... ако имате късмет пада на място без хора и автомобили.

Ако нямате късмет има пострадали хора и чуждо имущество и настава една разследващо-съдебна история ....

Коментар

Първоначално публикуван от Justif Преглед на мнение
          Задължително да монтират тентата с химически анкери.

Имам едни клиенти на заведение с тенти с датчици за вятър и т.н. и т.н. които прибират с ел.мотори автоматично тентата при силен вятър.

Дори и тези датчици обаче не са гаранция, тъй като се получават и моментни пориви на вятъра и когато удари такъв порив скършва металните колена/тръби и всичко заминава на кино.

А казвам да са с химически анкери, тъй като масово за жилища се монтират с някакви винтове и дюбели от 7-10 сантиметра които ако има изолация на практика захващат 2-5 см в тухлата или бетона и постепенно при пориви на вятъра за около 12-18 месеца дюбелите започват да поддават и да се измъкват, след което тентата някой "слънчев ден" отлита заедно с металните тръби и .... ако имате късмет пада на място без хора и автомобили.

Ако нямате късмет има пострадали хора и чуждо имущество и настава една разследващо-съдебна история ....
          Монтажника когато дойде да вземе размерите, предвидливо се беше сетил че може да имам изолация на тавана, та с едно тънко шило измери колко е дебела изолацията и се оказва 4.5см, спомена че ще се хваща на повече места със шпилки... А захващането откъм долната част на терасата си има хоризонтални дебели железни тръби ф 5, та там няма да има никакви грижи относно стабилно захващане....

Коментар

Докато дойде време да ни изработят и монтират тентата, през това време се чудех как да покрия красиво страничните отвори на преградната стеничка разделяща балконите ни, ние и съседите до нас се виждаме доста добре през пролуките когато сме на терасите, въпреки че съседите са готини и нямаме проблеми с тях, решихме с половинката ми че искаме да ни е по-уютно и да видите как го измислих

Ето на първата снимка с въпросните отвори откъм стената и отдолу:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:280620142673.jpg
Прегледи:1
Размер:64.9 КБ
ID:5596737

Тук купих висока порцеланова ваза и сложих в нея високи към 1.20 сухи декоративни цветя, а за отдолу декоративно увивно растение:

Име:020720142682.jpg
Размер:117.1 КБ
ID:5596736

Мисля че стана добре а и идея за тези от вас които искат да си направят терасите приятно място за релакс
            Последно редактирано от Еделвайс; 02-07-14, 20:38. Причина: правопис

Коментар

Да завърша темата, тентата ми е монтирана, купих килимче, столове, масичка и т.н. все едно си разширихме апартамента с още една стаичка и си имаме релаксиращо кътче, ето и снимки:

Име:160720142756.jpg
Размер:98.4 КБ
ID:5599938

Име:160720142749.jpg
Размер:146.4 КБ
ID:5599939

Име:160720142757.jpg
Прегледи:2
Размер:164.9 КБ
ID:5599940

Аз и особено половинката ми е много щастлива от това в което превърнах балкона, преди служеше само за простор на дрехите.

п.с. И най-важното, съседите вече не ни виждат

Коментар

Нищо не можеш да направиш, брат. Като почнеш да слагаш тенти, мрежи, увивни маймунджулъци и разни други работи, ти ще се скриеш, ама и ти самия повече нищо не виждаш, никакъв пейзаж. Тогава самия балкон се обезсмисля. А и вие на балкона едва ли правите секс, по-важно е да се прикриете, когато сте вътре вкъщи.
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                  Нищо не можеш да направиш, брат. Като почнеш да слагаш тенти, мрежи, увивни маймунджулъци и разни други работи, ти ще се скриеш, ама и ти самия повече нищо не виждаш, никакъв пейзаж. Тогава самия балкон се обезсмисля. А и вие на балкона едва ли правите секс, по-важно е да се прикриете, когато сте вътре вкъщи.
                  В действителност пролуките между единия и другия край на тентата са достатъчно широки и се вижда надалеч пейзажите както сме седнали , та нямаш чуството че си затворен снимките лъжат, да не говорим и то един пейзаж - блока на 15 метра от нас.... инак си прав но все пак преди изобщо не можехме да си показваме носа на балкона, та сега си е супер, в момента си изкарах лаптопа навън на масичката и си пия биричката на чист въздух и съм доволен, утре сутринта кафенцето навънка ще си пиеме, половинката ми рече как не сме се сетили по-рано
                  Последно редактирано от Еделвайс; 16-07-14, 19:46. Причина: пояснение

Коментар

много приятно е станало - да ви е честита придобивката и с кеф да си я ползвате - по всякакво предназначение, по Ваш избор!

Коментар

Много хубаво е станало, ако не е тайна кой ти монтира тентата и колко ти излезе, също и как се спуска и захваща долу, че искам същата за нашия балкон
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

И аз го имах същия проблем (не, че ни дреме особено на мен и жената)... Реших го, като сложих телескопа на детето (абе не е малък - 120 см...) за няколко дни на прозореца. От тогава съседите отсреща не само, че не се заседяват по терасите си, ами и не смеят да си дръпнат пердетата и щорите...

Коментар

Добре е станало... Изобщо - всяка система си има плюс и минус... В случая - без проблем вече може да се излезе направо от банята и да си пие колегата едно питие на теферич...
                          Честито и за много години!
                          Публикувайте отговор

Коментар

И сега най-важнят въпрос - къде ще си проскате прането?

Еначе изглежда супер!
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                              Много хубаво е станало, ако не е тайна кой ти монтира тентата и колко ти излезе, също и как се спуска и захваща долу, че искам същата за нашия балкон
                              Привет колега, радвам се че ти е харесало, по въпроса ти тентата се спуска и вдига чрез ръчно навиване с манивела, като самата тента се спуска и вдига чрез ролкови водачи по алуминиевите тръби от снимката - движи се като по релси и е по-устойчива на силен вятър, сега ще ти постна снимки да видиш механизмите отблизо , инак фирмата е голяма С-л-с ще се досетиш за да не се сметне за реклама и съм много доволен от монтажниците, като пари е според размера, на мен ширина 304 см и височина 180см ми излезе всичко 580лв.

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                              Добре е станало... Изобщо - всяка система си има плюс и минус... В случая - без проблем вече може да се излезе направо от банята и да си пие колегата едно питие на теферич...
                              Честито и за много години!
                              Мерси ще пия една биричка
                              Последно редактирано от Еделвайс; 17-07-14, 18:52.

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                                И сега най-важнят въпрос - къде ще си проскате прането?

Еначе изглежда супер!
                                Принципно прането го мятаме на сгъваем простор който го прибираме когато няма пране, като дойде време просто го разгъваме на балкона вечер и на сутринта е почти изсъхнало

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X