Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна метеостанция
Свий
X
-
От една седмица ползвам shelly на село ,даже си поръчах още едно .Мери температура и влажност .Дават го до -10 градуса .Мери точно температурата ,влажноста не съм я проверил .Има приложение и там пази историята .Ползвам и техен електромер трифазен.
Коментар
-
Ползвам два аурдино термометъра. Един младеж ми ги сглоби. Дава данни през интернет и на телефона прз платформата на https://narodmon.ru. Не знам колко под нулата мерят, но положителни температури са отчитани до към 60 градуса. Също и атм. налягане мери. Пази данни за година назад. Втора година ги имам.
Последно редактирано от p-pleven; 19-12-21, 19:49.Публикувайте отговор
Коментар
-
https://tfa.bg/category/102/digitalni-tsifrovi.htmlПървоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
ИнджойИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Като е почната темата - някой може ли да предложи смислено решение за ветромер, който да качва в реално време данни в нета (примерно към руската платформа, windfinder и т.н.)? Информация за посоката и лека статистика - например графика на вятъра в последните часове и дни - също ще е полезна. От друга информация няма нужда.
Задачката леко се усложнява от факта, че ток и интернет на мястото, където ще се мери, няма - т.е. ще трябва да го храним от слънчев панел, и да пуска данните през SIM карта.
Може и да не е най-евтиното възможно решение, по-важно е да бъде надеждно и работещо. Ако тръгнем да го слагаме, доста сърфисти и кайтисти биха се включили с по някой лев.Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...
TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99
Коментар
-
Бих предложил следното устройство за "мозък" TTGO T-Call ESP32 със SIM800L .
Представлява микроконтролер със залепен GSM модем.
От там почва интересното - писането на програмата. Може би най-лесния вариант е ползването на Blynk, Tasmota , ESPEasy
За визуализация аз ползвам https://thingspeak.com/, меря си налягането на вакуумния панел. Сега е източен. https://thingspeak.com/channels/797436
Tasmota и ESPEasy са удобни, защото много лесно се добавят устройства- пулсов вход за анемометъра, потенциометър или екнодер за посока на вятър ВМЕ280 за темп и влага или DS18B20 само за темп...
Ако се пращат данните по MQTT към https://thingspeak.com (не съм пробвал), би трябвало да стане лесно
И аз се спъвам в един анемометър от 8 години и още не съм го инсталирал. Имам и ток и WiFi, явно желанието не наделява.
-
large - интересно звучи, но не познавам никого, който да е способен да го програмира, окомплектова и събере в работещ вид. Моите собствени познания се свеждат до подкарване на "малинка" за прости домашни нужди. По-скоро се оглеждам за готово или полуготово устройство - или за някого, който да може да го направи.
-
-
Фотоволтаични панели, контролери и батерии за тази малка консумация вече са доволно евтини и при зададени напрежение и консумация лесно може да се сглоби захранване,
Къде ще бъде монтирано и дали някой няма да го приватизара ей така-за спорта.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Мнение за този модел на Bresser ?
Че ми изпрадна на оферта за 100-тина лева, пък отдавна съм се навил. Макар и да бях хвърлил око на Technoline WS1900, която в случая е 3 пъти и половина по-скъпа, но пък има възможност за ъплоудване на живи данни на облак
.
Ако някой има поглед най-вече над точността на уредите и ако са с еднакъв клас на точност, бих се наел да си прежаля ъплоудването на живите данни.
БЛагодаря на отзовалите се
Коментар
-
В алибаба съм намерил една подобна, която може да се храни по LAN кабела с POE. Има няколко датчика, как се четат обаче не знам. Мери поне 5-6 пааметъра на времето и климата, зависи с какво е накичена и окомплектована. Предлагат се поне 3 или 4 комплект пакета....
https://aliexpress.ru/item/4000480211649.html
-
-
Нищо не мога да кажа за конкретните модели, но метеостанция без да имаш достъп да данните по всяко време не е добър вариант за 21 век.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
- 1 like
Коментар
-
Така е - да нямаш възможност да провериш каква е била температурата и влажността преди 745 дни, точно в 17:43 ч. е меко казано ужасяващо. Човечеството не може да оцелее без тая информация съхранявана "у облака".
- 2 likes
Коментар
-
Ся колкото и саркастично да се подходи към питането ми, все пак като се купува дадена техника е добре да е съобразена с актуално предоставяните възможности от техниката към днешна датаПървоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеТака е - да нямаш възможност да провериш каква е била температурата и влажността преди 745 дни, точно в 17:43 ч. е меко казано ужасяващо. Човечеството не може да оцелее без тая информация съхранявана "у облака".
Въпреки това никой не каза нищо тоносно точността на уреда или по-точно различката в точностите на двата
Последно редактирано от I.Stoyanov; 21-03-22, 15:06.
Коментар
-
Сарказмът не беше насочен към въпроса ти, а към стремежа на хората да се зариват с излишна информация.
Извинявай ако съм те засегнал.
Коментар
-
Имам огромна нужда от метеостанция с прогноза за поне 24 часа
.
Но понеже прогнозата е следствие на години учене и анализиране, за сега съм се спрял на няколко термометъра за по два-три лева на възлови места по двора. С тях само проверявам до колко е актуална прогнозата.
- 1 like
Коментар
-
https://www.facebook.com/messenger_m...UJAF1PP9LfvUJD
За термометри не знам, но този ветропоказател може да се комбинира и с анемометър."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Баш такива ползвам и аз, комбинирани с влагомер - от братски китай - послъгват си пословично, особено когато е студено. Под -5 показват дрън дрънПървоначално публикуван от сто Преглед на мнениеИмам огромна нужда от метеостанция с прогноза за поне 24 часа
.
Но понеже прогнозата е следствие на години учене и анализиране, за сега съм се спрял на няколко термометъра за по два-три лева на възлови места по двора. С тях само проверявам до колко е актуална прогнозата.
Коментар
-
Моите не са комбинирани, но пък съм ги "калибрирал" по един стар работещ и си мисля че не ме дънят
Интересно е друго - единия е между две къщи в нещо като проход на метър и седемдесет височина, другия е на около три и малко от земята до прозорец от външна страна, и един на около два метра облещен на двора. Тоя на двора ще го изхвърля - влияе се от всичко. Вятър, слънце, дъжд и сняг... До прозореца го подозирам в подобни залитания, но общо взето е съвсем наблизо до тоя, дето го броя за най-коректен, понеже вятър до него стига рядко, а слънце - никога. Неговите минус 12-15 и моите усещания за тях съвпадат напълно
-
-
Аз затова искам ЧИТАВА станция, която да не я мисля дали ме лъже или не. Просто когато стана сутрин и погледна термометъра и там показва -16C*, да е максимално близко до истината. Иначе на телефона пише едно, на китаеца на терасата друго, в колата трето, а на спирката на автобуса 4-то и то с разлика поне 5C* едно от друго. А 5 градуса са си 5 градуса
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар